tiistai 10. syyskuuta 2013

Viime tiistain koulutunti


Menin silloin suokkiruuna Kersalla. Kersa on itseasiassa entisen valmentajani, entisen hevosen varsa ja ihana sellainen. Kersa on mukava ratsastaa, se osaa paljon, mutta välillä sitä joutuu muistuttamaan miten päin hommia tehdään ja mitä tehdään.

Tällä tunnilla meillä oli aiheena ratsastaminen pääasiassa painoavuilla sekä istunnalla. Tehtiin alkuun ravipuomeja molemmista suunnista, joissa piti antaa hevosen katsoa itse askeleensa ja sovittamaan rytminsä sopivaksi. Kersalle tää olikin hyvä tehtävä, kun se välillä painuu etupainoiseksi ja meinaa mennä nenälleen.

Tämän jälkeen ruvettiin tulemaan samoja puomeja niin, että tehtiin aina puomijonon sisällä siirtyminen käyntiin istunnalla. Kersan kanssa tämä onnistui suht hyvin, välillä en itse ollut tarpeeksi hereillä, ja välillä Kersa painui etunojaan heti siirtymisen jälkeen. Mutta kokonaisuudessaan tehtävä sujui hyvin :) Tämä tehtiin molempiin suuntiin.Välikäyntien jälkeen alettiin tulemaan laukkatehtävää. P:ssä (tai M:ssä toisesta suunnasta) tuli laukannosto, siitä keskiympyrälle puomille, ennen puomia istunnalla raviin, laukannosto puomin jälkeen ja toisessa päädyssä raviin. Tätä tehtiin molempiin suuntiin ja sitten tehtiin itsenäiset loppuverkat.


2 kommenttia:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!