torstai 12. syyskuuta 2013

Keskiviikon ja torstain ratsastelut

Keskiviikkona lähdin aamuseltaan Kikan tallille rakentelemaan sinne esteitä. Pian sinne tulikin Tarja Ronin ja Ninnin kanssa ja aloitin siinä verkkailemaan Ronilla. Ronia oli käynyt Terhi läpiratsastamassa edellisenä päivänä ja sen huomasi; Roni oli ihan sikakiva ratsastaa, ja huomasi miten se innostui esteistä.

Kentällä oli neljä estettä: sininen pysty jossa oli aaltolankku, ruotsiokseri, punaiset pystyt joissa toisen alla oli punaiset törpöt.
Aluksi mentiin esteitä yksitellen ihan pieninä, max. 70cm korkuisina. Menin esteitä vähän sikinsokin järjestyksessä ja sitten ratana niin että aallolta okserille, siitä pun. -pun. linja. Nostettiin pikkuhiljaa esteitä, että vikalla radalla ne tais olla 80-100 väliltä. Loppuun tulin vielä aaltopystyn ja okserin korkeampina, ja ai että Ronilla on ihan huippua hypätä! Se on niin magee peli, kunhan löytää hyvän rytmin, tukee hevosta ja on  mukana hommassa. Mahtava hepo <3


Ronin jälkeen hyppäsin extempore Ninni-ponin kyytiin (Claylady). Tarja kysyi olisinko halunnut hypätä Ninnillä vähän, kun sillä ei ole pitkään aikaan kukaan hypännyt. Ja tottakai mä suostuin! Tunsin ponia etukäteen jo sen verran, että tiedän sen kieltelevän ja tekevän nopeita käännöksiä esteen edessä, jos sitä ei huvita hypätä, mutta haaaallleluja että poni oli innoissaan! Se melkein vei mua pitkin kenttää :D En tiennytkään että ponista voi löytyä noin monta vaihetta! Ihan huippu poni :) Eikä kieltänyt kertaakaan, kun oli niin innoissaan. Lupauduinkin hyppäämään Ninnillä silloin tällöin, siistiä olla taas "poniratsastaja"! :)
Kikalta lähdin sitten ajamaan Mistyn ja Vilin luokse. Vilin kanssa tein tulevia kisoja ajatellen siirtymiä, lävistäjiä sekä taivutteluita. Aluksi Viliä ei ois huvittanut tehdä töitä, mutta heräsi sitten pikkuhiljaa ja alkoi kantamaan itseään hetkittäin oikein kivasti. Välillä Vili painui aika alas, ja vahvaksi suusta. Puhuttiinkin sitten Emman kanssa kuolaimista ja sovittiin että kokeillaan seuraavana perusniveliä.

Mistyn kanssa tehtiin perusasioita, vasemman pohkeen hyväksymistä, suoristumista ja taipumista. Misty oli lopussa erittäin hyvän tuntuinen ja laukassa esitti todella kivat pätkät molempiin suuntiin. Mistyn kanssa eniten töitä sai tehdä juurikin tuon vasemman pohkeen kanssa, että sai sen läpi, mutta kun sen pari kertaa sai hyvin läpi ja Mistyn suoristumaan sekä taipumaan sen ympäri, niin homma sujui kuin unelma. Virkeä neiti ainakin oli :)

Neljän hepan jälkeen olikin ihana ajaa Joensuuhun kun siellä odotti lämmin ruoka, ja tietysti se rakkain lämmin kainalo <3

(c) Emma

Tässä vielä vanhoilla kuolaimilla.
(c) Emma

Torstaina palasinkin sitten takaisin Mistyn ja Vilin kautta. Menin ensin Mistyllä, ja tänään Misty oli aivan mahtava! Laitoin vasempaan jalkaan pallokannuksen, jotta saisin vasemman puolen herkemmillä avuilla läpi, ja kappas se toimi. Aluksi Misty hieman kyseenalaisti uudenlaisen pohjetuntuman, kerran heitti pukinkin, mutta pitäessäni avut tasaisina ja pehmeinä, hyväksyi Misty tuntuman nopeasti. Tänään Misty esitti todella hyvää työskentelyä heti alusta asti. Misty kulki kauniisti pyöreässä muodossa, ravissa löytyi todella hyvä rauhallinen tahti ja sain tehtyä kahdeksikko tehtävää ravissa niin että vaihdoin suoraan suunnan, kun ennen olen tehnyt aina 2 ympyrää suuntaan ennen kuin olen vaihtanut. Mutta tänään Misty antoi avut niin hyvin läpi, ja kuunteli herkästi ja kantoi itsensä, joten päätin vaatia siltä hieman enemmän.


(c) Emma


Mistyn jälkeen hyppäsin Vilin kyytiin, tänään suussa oli perusnivelet ja Vili oli niillä todella paljon parempi. Se oli suusta kevyt, kantoi etuosankin eikä painunut kertaakaan alas. Vili oli heti paljon herkemmillä ja pienemmillä avuilla ratsastettavissa, mikä oli mielettömän tuntuista, sillä nyt Vili pääsi todella esittämään osaamistaan.  Tehtiin väistöjä, siirtymiä, lävistäjiä sekä taivutteluita. Luokkanahan meillä on He C:2, jossa se alku on oikeaa pyöritystä. Ohjelmassa on myös peruutus, ja treenasinkin tänään niitä. Aluksi Vili peruutti vinoon, pari askelta kerrallaan tai lähti ihan omille teilleen, mutta loppuun saatiin hyvät suorat ja reilut peruutukset, joten keventelin tämän jälkeen vielä pitkillä ohjilla ennen kuin lähdettiin kävelemään maastoon loppukäynneiksi.

Olen todella tyytyväinen molempiin kavereihin, ja sit odotellaan vaan kisoja :)

(c) Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!