perjantai 13. syyskuuta 2013

Tiistain pomppuponit

Liian pieniä esteitä Niksulle
(c) Miia

Tiistaina kävin hyppäämässä ensin Niksulla ratatreeniä ja sitten illalla Ronilla menin estetunnille. Treenauksen tarkotuksena oli valmistautua lauantain kisoihin, saada hyvä mieli sekä hepalle että ratsastajalle ja luottamuksen vahvistaminen.
Jututumtutumtutum...
(c)  Miia

Baanailua (c) Miia


Niksun kanssa mentiin rataa, paria erilaista ja sitten tehtiin vielä yksittäisiä tehtäviä. Aloitin verkkailemalla ja vähän laukkailemalla reippaammin ympäri kenttää, jotta Niksu heräisi ja alkaisi pyörittämään laukkaa.

Tämän jälkeen aloin hyppäämän verkkana (punaisia) 1-okseria ja 2-pystyä. Tällöin ne olivat korkeudella ~55cm. Pikkuhiljaa esteitä nostettiin niin että ne olivat n.70cm korkeudessa, eli kisakorkeudessamme. Hypättiin kaikki esteet yksitellen tai linjalla, jotta ne tulivat Niksulle tutuksi ja sitten alettin tulemaan tuota punaisella merkittyä rataa.

Niksu oli todella innokas, ja esimerkiksi 2-3 väli oli 4 askelta (=16m), ja Niksu tuli sen välillä kolmella, varsinkin toiseen suuntaan. Samoin sarjan kanssa meillä oli vähän ongelmia, kun Niksu meinasi sitä innarina tulla parikin kertaa. Joitain esteitä nostettiin korkeammiksi, max. oisko ollu 85cm.

(c) Miia

 Loppua kohti Niksu rauhoittui, kun sai purkaa energioitaan ja tehtävät sujuivat hyvin. Siihen oli hyvä lopettaa ja lähteä Ronin luokse.
punainen rata mentiin eka, sininen tokana 

(c) Miia

(c) Miia
Ronin kanssa olin Maaningalla estetunnilla, ja meillä oli tehtävinä linjoja, sarjoja ja lähestyminen suorana, tasaisella temmolla tasapainossa. Roni oli todella kivan tuntuinen, hieman laiska alkuun, mutta kunhan koneisto hyrähti käyntiin alkoi homma toimimaan. Vuokon neuvoilla sain ratsastettua Ronin todella kivaan muotoon ja takapään tehokkaaksi. Koko tunnin Roni oli sikahyvä, on se helppoa mennä hyvällä hevosella :) Päätettiinkin sitten Tarjan kanssa että lähdetään hyppäämään Sorsasaloon se 80cm ja katsomaan miten Roni käyttäytyy pitkästä aikaa esteradalla :)

Tervetuloa huomenna katsomaan, kuinka minä joko a) maastoudun molemmilta/toiselta ratsultani, b) selviän juuri ja juuri hengissä tai c) selviän todella hyvin molempien kanssa :D No ei, minulla on superluotto molempiin heppoihin, toivotaan vaan, ettei kumpikaan lähde käsistä kun päästään Sorsiksen isolle kentälle hyppäämään pieniä esteitä :)

Tervetuloa Sorsasaloon lauantaina alkaen klo 9.00 seuraamaan estekisoja ja sunnuntaina samaan aikaan alkaen koulukisoja seuraamaan. Minut voi bongata molempina päivinä kuskin roolista :) Ja jos joku saa minusta hyviä kuvia, niin laittakaa ihmeessä viestiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!