keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Sunnuntain seurakoulu

Sunnuntaina olikin sitten kouluskabojen vuoro. Siellä menin siis Vilillä luokan 1 He C:2 2000.

Mentiin Tuomaksen kanssa paikalle noin klo 11.05 ja siitä sitten suoraan Viliä laittamaan kuntoon. Nopsaan laitettiinkin Vilille satula, Emma oli jo kerenny Viliä lämmittämään kävelyttämällä, ja sit akka kyytiin ja verkkaamaan. Mun vuoro oli laitettu klo 11.50, joten jäi hyvin 40 minuuttia aikaa verkata.

verkasta
(c) Emma

Verkassa Vili tuntui kivalle, aluksi oli hieman tohkeissaan missä oltiin, mutta lähti siitä sitten rauhoittumaan pikkuhiljaa, kun ruvettiin työskentelemään. Tein paljon taivutuksia, jotta sain Vilin molemmat kyljet töihin, sekä lisäyksiä lävistäjillä. Myös muutamat pysähdykset ja peruutukset tein. Hieman ennen kuin pääsin kisa-alueen puolelle, kävin vielä "radan ratsastamalla läpi" tehden radan tehtävät peräkkäin siihen kohti minne sattui mahtumaan. Tämän jälkeen käveltiin pitkin ohjin, ja Vili sitten pysähtyi itsekseen. Ryhtyi siihen sitten pissille ja kajautti samaan aikaan niin kovan pierun että koko tienoo kaikui :D Voitte uskoa ettei mulla enää pokka kestänyt. Onneksi meidät tultiinkin sitten jo hakemaan kisaradan puolelle, niin pääsin nauramasta sitten ja keskittymään hommaan.

Hieman luokka oli myöhässä, meniin radalle noin 11.55 ja pääsinkin melkein heti aloittamaan suorituksen. Kävin kiertämässä kentän kerran, sitten ravailin, otin laukan ja radalle mars.
(c) Emma


Radalla Vili oli alussa hieman jännittynyt, ja itse ratsastin ekan linjan harakoille. En saanut ulkopohetta tarpeeksi nopeasti läpi keskihalkaisijalle tulossa, jonka takia se venähti. Lisäksi pysähdyksessä Vili oli hieman kova suustaan, sitä taisi vähän hermostuttaa tiukka tuomaritäti aitojen toisella puolella, niin ei meinannut pysähtyäkkään.


(c) Emma
Tämän jälkeen Vili alkoi pikkuhiljaa rentoutua, ja tekeminen rupesi olemaan heti helpompaa. Vili tuntui selkään oikein kivalta, rennolta ja tahdikkaalta. Laukassa meille tuli yksi rikko, mutta muuten meni oikein kivasti, ja toiseen laukkaan jouduin hieman ajamaan, kun ei meinannut nostaa.

Itse odotin radan jälkeen jotain 54% tulosta, sillä jotenkin jäi sellainen olo. Mutta yllätyksekseni tulos oli 59,318% jolla loppupeleissä heltisi 10.sija ja palkinnoille päästiin.

Tässä vielä arvostelu:

1. 4,5 huolellisemminlinjalle, pys.korjaa taakse
2. 6 säilytä asetus, taiv.huolellisemmin
3. 6 taiv. huolellisemmin
4. 6,5 tahdikas
5. 6,5 kaunis taivutus
6. 6 pys.tasan
7. 6 rohkeammin
8. 5,5, kovin vaatimaton
9. 6,5 aktiivista
10. 6 napakampi nosto
11. 6,5
12. 5,5 tarkemmin loppuun saakka
13. 5,0 valmistele, juoksee nostoon
14. 6
15. 6 vielä tarkemmin loppuun saakka
16. 6 huolellinen tie, pys. hieman vinoon

alapisteet:
6,6,6 mukavan letkeä suomenhevonen! Vielä lisää voimaa laukkaan ja tasaisuutta tukeutumiseen. :)

(c) Emma

Palkintoa en vielä tiedä, sillä lähdimme melkein heti radan jälkeen pois. Luokka kuitenkin loppui vasta kolmen aikaan, joten katsoin silloin netistä tulokset ja soitin Tarjalle, että kun näin pääsi käymään, voisiko Tarja ottaa ne puolestani. Tarja näin ihanana ihmisenä lupasi, ja yritän muistaa ne ensi kerralla ottaa Tarjalta :)



(c) Tuomas


Erittäin hyvä viikonloppu oli siis kisoissa; kaksi sijoitusta kolmelta radalta, tyytyväiset omistajat ja ratsastaja. Kiitos kaikille heppojen omistajille tästä mahollisuudesta kisata, huippua kun saa mennä hyvillä hevosilla <3

2 kommenttia:

  1. ei jumankekka että repesin tolle pissa-pieru jutulle :D en onneks nähny tai kuullu :D oisin pyörtyny häpeästä :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep... Mä repesin ihan totaalisesti siinä kentällä :D

      Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!