Muut hevoset

Pitkään piti miettiä, mitä tänne laittelisi, mutta ajattelin nyt ensin laittaa sellaisia hevosia joiden kanssa teen edelleen töitä (määrällä ei väliä), sen jälkeen sellaiset joiden kanssa tehnyt töitä, ja sitten muita tärkeitä hevosia esim. rats.kouluvuosilta.


Säännöllisen epäsäännölliset liikutettavat karvakamut:
Ratsutettavat: trak.neiti, suokkineiti, suokkiruuna, muutamia epäsäännöllisempiä ratsutuksia.

Survi: perheemme toinen hevonen, Survi on ollut meillä kohta 12 vuotta, ja paljon ollaan koettu. Survi on yleisluotettava hevonen, jonka selkään on uskaltanut alusta asti istuttaa kenet tahansa, nykyisin mm. pikkusiskoni on maastoillut Survilla ilman avustajia. Survin kanssa ollaan kisattu 60cm seuraluokissa pari kertaa ja HeC-tasolla muutamia kertoja (mm. voitto 70% tuloksella Perusmerkin kouluohjelmasta). Pääasiassa Survi on ollut pelkkä harrasteheppa ilman kummempia tavoitteita. Itsekoulutettu. Lopetettu kesä/2016

Survi kevät/2011
(c) Minä

Sitten entisiä yhteistyökumppaneita:

Salla: "Saviksen Salla" kuukauden verran oli koulutettavana 5-vuotiaana. Tullessaan osasi ääniavut, jonkin verran ratsasteltu. Todella nopea oppimaan, oppi muun muassa pohkeen eteenajavan avun ensimmäisenä päivänä. Lähtiessään osasi siirtymät, juosta liinassa, hypätä n. 80cm esteitä ratsastajan kanssa ja ilman, taivutuksen/asetuksen alkeet. Luonteeltaan Salla oli aivan ihana, ja ainakin minulta vei sydämen heti, kun hevosen ensimmäisen kerran näin. Oikea lutunen ja nuoresta iästään huolimatta erittäin fiksu. Salla kuvassa oikealla
(c) Minä
Roni: "Quiberon" nykyinen este- ja kenttäkisojen kisakamu. Tarkoitus hakea tuloksia ainakin tuttarista, esteiltä n. 100cm luokista. Erittäin kiva ratsastaa, herkkä ja osaava hevonen, vaatii hyvän luottamuksen ratsastajaansa. Osaa myös testailla, mutta tekee työnsä nöyrästi. MYYTY ETEENPÄIN

(c) Vanhiksen tytöt

Vili: "Vili Ventteri" tuleva kouluratojen suokkitähti. Erittäin mukavat askeleet ja nöyrä asenne tekee Vilistä ihanan ratsastettavan. Tarkoituksena kisata koulussa ainakin HeB-tasolla seura- ja aluekisoissa. MYYTY ETEENPÄIN


(c) Emma


Vippi: "Turon Vippi", Linda Immosen omistama suokkiruuna, HeC/80cm -tasoinen tällä hetkellä. Alkuvuodesta menin ahkerammin, mutta koulun alkamisen jälkeen liian harvoin päässyt kyytiin. Nopea oppimaan ja hyvällä työmoraalilla kulkeva heppa, välillä itsepäinen. Hyvä hyppäämään!
En usko Vipillä kisaavani, vaikka sitä joskus mietittiin, Vipin omistaja tulee kisaamaan aluetasolla esteitä ehkä jo ensi kaudella!

talvi/2012
(c) Linda Immonen
Tippi: Veera Gråstenin omistama poni, tarkoitus kisata silloin tällöin esteitä 70-80cm tasolla. Tipin omistaja kisaa itse kaikissa lajeissa ponilla. Erittäin mukava ja yhteistyöhaluinen poni, taloudellinen jos saa itse päättää.


Elmeri: "King Iceman" Hyvin epäsäännöllinen kaveri. Miian tallilla asusteleva ravuri, jonka kanssa opetellaan ratsun hommia. Erittäin mukava ratsastaa, kapasiteetikas koulupuolelle. Upeat liikkeet (laukkaa ei harjoiteltu) mitä tähän asti väläytellyt.


Hilkka: "Female Company" erittäin luonteikas tamma, jota kävin Miian apuna aina välillä ratsastamassa. Todella mukava ratsastaa, miellyttävät askellajit, tykkäsin työskennellä hepan kanssa. Välillä näytti hapanta naamaa, testasi aluksi, mutta pomon paikka näytettäessä oli todella mukava. Lahjakas sekä koulussa että esteissä. Harmi, kun myytiin, mielelläni olisin jatkanut yhteistyötä pidempään.

syksy/2012
(c) Miia Keinänen

Pultti: "Hurman Helmeri" "minun hevoseni". Ja tuolla tarkoitan sitä, että en ole varmaan koskaan löytänyt tuollaista hevosta, jonka kanssa ajatusmaailma menee niin yhteen, ettei tarvitse sen kummempia miettiä. Pultti istui käteeni kuin hansikas, sen kanssa kaikki oli helppoa, eikä mikään pelottanut. Ja tunne taisi olla molemminpuolinen. Koulutin ja kisasin myyntiä varten. Tasoltaan tällä hetkellä HeB ja 90cm. Kapasiteettia Pultilla olisi ollut helposti 110cm tasolle, ehkä jopa suokkien SM-kisoihin. Ja varmasti kenttäpuolella ainakin suokkien helppoon, sillä se hyppäsi epäröimättä kaiken, mitä eteen laitettiin. Olen varma, ettei koskaan tule toista Pulttia, mutta tiesin homman aloittaessani, että Pultti on myynnissä, ja se voi lähteä milloin vain kenelle vain. Melkein puoli vuotta kerettiin töitä yhdessä tehdä ennen kuin Pultti meni uuteen kotiin. Kaikkea hyvää Pulelle, olet aina minulle tärkeä!

Kaikkiin kuviin (c) Miia Keinänen

Jymy: "Jymy-Jooseppi" elämäni ensimmäinen oma hevonen, ja samalla elämäni tärkein. Itsekoulutettu. Jymy tuli minulle vuonna 2004, ja yhteistyötä kesti 6 vuotta. Jymyn oli tarkoitus olla minulla loppuelämänsä ajan, mutta kohtalo päätti toisin. Kasvoin Jymystä yli vaikka kuinka yritin olla kasvamatta. Jymyn kanssa pääsimme aina suokkien kansallisiin 100cm luokkiin, ja aluetasolla 110cm luokkia hyppäämään. Jymy oli varsinainen rusettihai, ja saimmekin vuosien aikana useita sijoituksia ja voittoja seura- ja aluetasolla 80-100cm luokissa. Kävimme myös koulukisoissa, mutta se ei ollut "meidän juttu". Jymyn kanssa suoritin B-merkin (leirikisoissa, 2.sija), ja siihen jäi meidän koulu-ura. Mutta esteura, se jatkui vaikeuksista huolimatta.                                                  
                  Silloin kun ensimmäisen kerran huomasin olevani Jymylle liian iso aloitti meidän ongelmat. Omat jalat olivat liian pitkät ja oma selkä oli liian pitkä, menin hypyissä etupuolelle. Ennen niin helpoista metreistä tuli hylkyjä ja esteiden korkeus alkoi hirvittää. Siirryimme suosiolla hyppäämään 80-luokkia, ja hakemaan niistä varmuutta takaisin. Syksyllä 2010 kävimme hyppäämässä viimeisen metrimme. Radan kävelyssä korkeus oli kauhea, verkka meni ihan ok. Arvosteluna oli A.2.0, mutta en ajattelut lainkaan ratsastavani aikaa, vain hakevani hyvää rataa. 2.esteen jälkeen päätin, että perhana nyt ratsastetaan sitä aikaa, hevonen tuntui niin hyvältä. Löytyi se oma varmuus takaisin ja täysluotto siihen hevoseen, se fiilis mikä ennen sitä oli aina ollut. Ja se palkittiin, olimme luokassa 4.sijalla. Vain muutama viikko sen jälkeen Jymy lähti. Ehkä Jymy tiesi sen, ja tahtoi antaa minulle parhaan mahdollisen muiston itsestään; rakkauden ja luottamuksen osoituksen, taistelijasielunsa vilahduksen. 

Kävin Jymyä keväällä 2012 katsomassa
(c) Anna Paananen

Tän näköinen oli mun seinä joskus, eikä tässä ole edes kaikki Jymyllä saadut palkinnot..
(c) Minä
                 Nykyään Jymy on enemmän kouluhevosena aivan mahtavalla ihmisellä, enkä voi olla onnellisempi Jymyn puolesta. Jymyllä on rakastava omistaja, ja hieno tulevaisuus edessään. Ja aina välillä pääsen Jymyä näkemään, ja ne hetket ovat ihania.


Niksu: "Nightless Night", Miia Keinäsen omistama v. 2005 syntynyt lämppäriruuna, n. HeC/60cm tasoinen tällä hetkellä. Tarkoitus on päästä kesällä kisaamaan joissan harjoitus kisoissa HeC-tason luokka/luokkia. Mukava ratsastaa, erittäin hyvät askeleet omaava, reipas ja yhteistyöhaluinen nuorukainen. Tulevaisuudessa ehdottomasti kaikkiin lajeihin lahjoja omaava hevonen, toivottavasti saadaan tehtyä Miian kanssa tästä kovan tason heppa :) KUOLLUT 2014


(c) Miia


Misty: "Misty Matzline" ratsutettava tamma. Misty on reipas ja vauhdikas neiti, mutta tekee töitä hyvällä työmoraalilla. Kehittynyt pienessä ajassa mukavasti, tarkoitus käydä joskus näyttäytymässä kisakentillä. Mukavat askeleet pienellä hepalla. MYYTY ETEENPÄIN
(c) EmmaDonna: "Donna Bella" silloin tällöisten koulutuntien vakiratsu. Erittäin osaava ja mukavaliikkeinen hevonen. Vaatii ratsastajalta, mutta kun yhteinen polku löytyy on oikein unelma ratsastaa. Heti ensimmäisestä tunnista lähtien ollut suosikkini Vanhiksella.

kesä/2012
(c) Leni Järveläinen               

Muita tärkeitä ja mainitsemisen arvoisia hevosia:
Ipalina (ensimmäinen hoitsu), Briljant (ensimmäinen kisakaveri), Bonny IV (sydämeni vienyt issikka), Villipoika "Repe", Viljami (ensimmäinen ratsuni), Hemuli (suokkiruuna, jolta opin paljon), Odi (herkkä tamma, joka opetti kevyeksi avuille), Kalle (ensimmäinen "jättiratsuni") ja muutenkin kaikki hevoset joilla olen mennyt. Kaikki ovat omalla tavallaan antaneet minulle jotain, ja en ole vielä löytänyt hevosta, josta en pitäisi tai jota en saisi toimimaan. Sitä hevosta odotellessa :)


1 kommentti:

  1. Tosiaan juu "Pulttia", eli nykyään tunnetummin Helmeriä minä vuokrailen, joten jos haluat kuulla enemmän Helmerin kuulumisia yms. niin liity toki lukijaksi! http://hurmattu.blogspot.fi

    Voin tietty muitakin teitä kertoa Helmeristä ja sen kuulumisista, jos kiinnostaa. (:

    VastaaPoista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!