Arhicas alias Arska

Nimi: Arhicas
Lempinimi: Arska, Pentu
Rotu: Torinhevonen
Synt. 20.7.2013/Suomi
Säkä: n. 170cm (kasvaa vielä)
Muuta: Joensuulaisen hevostilan kasvatti


Kesä 2015 (c) äiti

Vähäsen historiaa: Ennen Prinsessan ostamista kävin jo Arskaa katsomassa kun se oli vuotias orivarsa. Jo silloin ihastuin tähän tapaukseen, ja se jäi hyvällä tavalla mieleen vaikka olikin astetta villimpi tapaus silloisen sairasloman aikaan. Kuitenkin silloin tuli ostettua Prinsessa, ja tämä komistus jäi kasvamaan.

2015 keväällä olimme koulun puolesta opetuksessa Korholan tilalla, jossa Arska edelleen oleili. Satuin kerran puhumaan äitini kanssa automatkan aikana Arskasta, ja silloin äitini kiinnostui tästä hevosesta. Yksi asia johti toiseen, kauan mietittiin onko kyseinen hevonen meille oikea, mutta koko ajan oli sellainen tunne, että se on se. Jokaisen oman hevosen kohdalla on tullut sellainen tunne, että tämä hevonen on juuri nappivalinta, ja ainakin toistaiseksi se tunne on kaikkien kohdalla pysynyt. Ja niin Arska siirtyi loppuvuodesta omistukseemme, ja on nyt kotona opettelemassa ratsuhevosen alkeita. Tämä vuosi ollaan käytetty lähinnä tutustumiseen hevosen kanssa ja toistemme tapojen opetteluun, sekä asetettu rajat yhteiselon sujumiseksi. Ensi vuonna on tarkoitus saada Arska totutettua satulaan ja ratsastajaan, ja kunhan katsellaan kuinka sen kasvaminen sujuu, niin sen mukaan edetään hiljakseen asioissa.

Tammikuu 2016: Arskan kanssa ollaan opeteltu kengitystä, ja seisookin pääasiassa todella nätisti (varsinkin kun hänen tukkaansa kammataan samalla :D) ja pitää etusissa kenkiään hyvin. Liikkuu vieläkin vähän honkkelokonkkelosti, mutta näin iso kaveri saakin liikkua vielä pentuna erikoisesti. Opeteltu maastakäsin ajoa, liinajuoksutuksen alkeita ja irtojuoksutuksen alkeita, sekä käyty teitä pitkin kävelemässä maastossa ja tutustumassa paikkoihin. Rohkea luonteeltaan, mutta ei uhkarohkean oloinen, vähän sellainen mammanmussukka tietyissä tilanteissa. Sopiva satula löytynyt näin alkuun, ja pikkuhiljaa aletaan satulan kanssa tehdä töitä, jotta tottuu siihen että selässä keikkuu jotain.

9.8.16 Ensimmäinen ratsastus


Elokuu 2016: Arskan ensimmäinen ratsastus on suoritettu menestyksekkäästi. Laidunloman jälkeen palataan pikkuhiljaa ja rauhallisesti työntekoon muutamina kertoina viikoissa ja monipuolisesti hommia vaihdellen. Noin kerran viikossa pyrin käymään selässä kävelemässä ja pikkuhiljaa opetellaan ohjan ja pohkeen vaikutus selästäkäsin taluttajan kanssa, ja toivon mukaan päästäisiin ilman taluttajaa kävelemään pian. Vahvistetaan lihaksia  ja edetään rauhassa, Arskan kesäisen kasvupyrähdyksen jälkeen pitäisi mitata pikku-ukon säkäkorkeus nyt kolmevuotiaana. Liinassa Arska osaa juosta hienosti kaikissa askellajeissa, laukka on vielä vaikea kasvupyrähdyksen jäljiltä. Edetään hiljalleen :)

Toukokuu 2017: Arskalla on ollut hurjia kasvupyrähdyksiä, nyt näyttäisi pikkuhiljaa edes hetkeksi kasvu tasoittuvan. Itsekseen ollaan päästy kävelemään ja ravailemaan, ja muutaman kerran ollaan puomikin ylitetty ratsastajan kanssa. Arska on todella hyvin ottanut kaiken vastaan ja oppinut nopeasti eri apuja. Arska on tosin erittäin hyvä pudottamaan etukenkänsä, joten treenaaminen on hieman kärsinyt kenkien puuttumisen vuoksi... Onneksi meillä ei ole kiire minnekään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!