tiistai 17. syyskuuta 2013

Lauantain estekisat

Lauantaina oltiinkin sitten KuoRin järjestämissä seuraestekisoissa. Ratsuinahan mulla oli Niksu ja Roni.

Niksun oli superenerginen ja sainkin verkkailla ihan reilusti jo ennen esteverkkaan pääsyä. Verkassa Niksu veteli kunnon lentokone-hyppyjä, varsinkin okserille lähti askelta liian kaukaa, mutta no ainakin ponilla oli hauskaa :D Annoinkin sen hypätä niin kaukaa, koska turha lähteä tappelemaan hevosen kanssa. Pystylle malttoi sitten tulla lähemmäksi, ja saatiinkin hyvä verkka alle.

Radalla Niksua jännitti ihan kauheasti, se olisi mielellään lähtenyt saman tien ulos portista eikä kohti kauhean pelottavia katsojia ja kentän toista päätyä. Mutta hyvin sitten kun moottori saatiin käyntiin niin lähti menemään. Kolme ekaa estettä oli Niksulla vähän haparoimista, se ei oikein ymmärtänyt olevansa esteradalla, mutta niiden jälkeen hokas homman ja loppurata oli aivan super. Olen todella ylpeä Niksusta, sillä se käyttäytyi hyvin, teki niinkuin pitikin ja toi ruusukkeen ja palkinnon kotiin.


(c) Tuomas

Ronin kanssa verkkailin ensin askellajit yläkentällä läpi ja hain sen työskentelemään pyöreänä. Esteverkassa Roni oli sikahyvä! Homma oli todella helppoa, kaikille esteille kävi paikat, Roni ei kysellyt kertaakaan että mennäänkö vaan oli aina innokkaana menossa, vaikka pari kertaa eteen tuli toinen ratsukko, niin silti veti rohkeasti yli. Pari hyppyä otettiin korkemmilla esteillä, eikä niilläkään ollut ongelmaa.

Radalla Roni lähti innokkaasti liikkeelle, mutta veti stopin ekalle esteelle. Roni ilmeisesti heti odotti että olisin raipalla rankaissut siitä ja ryhtyi siksi hyppimään ylöspäin. Siispä odotin rauhassa että Roni rauhottui, katsottiin este ja tultiin uudestaan. Tämän jälkeen ei ollut mitään ongelmaa, paitsi sitten viimeiselle esteelle, mikä oli sarja. Roni päätti stopata siihen, ja tuloksena hylky. Mutta en ole itse hirveän pettynyt, nyt tiedän miten Roni käyttäytyy radalla ja mitä se voi siellä keksiä. Tottakai on harmi että tuli hylky, mutta hei tästä pääsee vain ylöspäin :)(c) Tuomas

8 kommenttia:

 1. Järkyttävä tuo läppäri!sorry!! Tuo ravikin on kyllä niin ravurimaista kuin koko meno!!!ja en todellakaan oo kateellinen :Dnoh ei taidettu tyyliarvostella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks en ratsastanut läppärillä, so your comment is invalid.

   Poista
 2. Voi luoja miten lapsellinen oot Ansku : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minä olen lapsellinen, niin mitäs te sitten olette?

   Poista
 3. Ei mitenkään kaunista katseltavaa toi sun menos. Miks sä vaan annat hevosen mennä kauheeta kyytiä? Luulis jo sinun tasoisen osaavan ratsastaa esteradalla. Vai kävikö kenties niin että hepat ei pysyny lapasessa : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahhan ratsastusviedosi tänne niin arvostellaas sinua. Tai laitetaas sinut Niksun selkään sen toisiin estekisoihin, elämän ensimmäistä kertaa isolle radalle, ja katsotaan miten saat sen radan ratsastettua.
   Hevoset ovat kokoajan minulla hallinnassa radalla.

   Poista
  2. Eipä siltä näytä! Ja tiesitkö että hevosella voi käyttää myös vahvempaa kuolainta? Mutta siihenhän sinä et tietenkään suostu koska se on rääkkäystä.

   Poista
  3. Miksi käyttäisin hevosella kovempaa kuolainta, jos se EI TODELLAKAAN tarvitse sitä. Liian kovat kuolaimet ovat hevosille rääkkäystä, ja itse pyrin ratsastamaan aina mahdollisimman pehmeillä kuolaimilla ja avuilla. Se että hevonen menee kovaa, ei tarkoita että se ei olisi avuilla. Katso vaikka kenttähevosia.

   Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!