maanantai 14. toukokuuta 2012

Sateinen Sorsasalo


Aurinkoista iltaa!
Toista se oli toissa päivänä, kun vettä tuli kuuroittain. Silloinhan oli Sorsiksen alue-estekisat, ja massiiviset lähtijämäärät kutistuivat paljon. En tiedä oliko syynä sitten huono keli vai jokin muu...


Meidänhän oli Pallon kanssa tarkoitus hypätä 110 ja 120, mutta kuulin muutamalta kaverilta, että pohja ei ole kovin hyvä ja pudotin luokat 100 ja 110. Pohjahan ei ollut paras mahdollinen, mutta se oli tiedossa melkein viikon ajan; lauantaille oli luvattu sadetta ja sillä sipuli, oikeat varusteet niskaan!

Esimerkiksi ht.netin vihreillä sivustoilla on Kuoria kritisoitu aika rankasti pohjan kunnosta. Itse olen asiasta eri mieltä: Kuor teki parhaansa pohjan kunnon eteen, mutta sateelle eivät hekään voi mitään. Pohja oli hyvä, se oli märkä ja raskas, mutta ei liukas. Joistain kohdista se oli pehmeä ja aika upottava, mutta ne olivat lähinnä niitä kohtia, joissa ei oltu ratsastettu. Esteiden edustat ja laskeutumiskohdat olivat siis ihan hyviä.

Verkkakenttä oli eri asia, meille se oli kuin suota. Se upotti todella pahasti (ainakin Pallon alla) ja sen huomasi Pallostakin. Se ei halunnut laukata, eikä hypätä kunnolla. Hyppäsin 100cm verkassa ristikon 2 kertaa, pystyn 3 kertaa ja okserin 2 kertaa. 110cm verkassa en hypännyt lainkaan verkkakentän pohjan takia. Eikä se meitä kyllä haitannutkaan.

Tuohon sadekelissä hyppämiseen voisin antaa hyvän neuvon; jos arveluttaa hevosen pääseminen yli isoista esteistä kannattaa korkeutta pudottaa suosiolla. Pallo ei ole parhaillaan raskailla kentillä, ja ihan itsesuojeluvaiston ajamana laskin korkeudet onnellisesti alaspäin. Toisaalta sateisella ja raskaalla (ehkä osin upottavalla) kentällä tulee ratsastustyylin olla erilainen kuin kuivalla ja pitävällä pohjalla. Itse ainakin ratsastin pystymmässä asennossa, en myödännyt hypyissä yhtä paljoa (esim. 110cm trippelin taus oli pehmeä -> vaikutus istuntaan) ja ratsastin rauhallisemmin. Ei minun pää vain anna lupaa mennä sellaisella kentällä niin lujaa kuin luokkien voittajat.

Itse olen todella todella todella tyytyväinen ratoihimme! Saimme molemmista luokista hyvät rauhalliset ja siistit radat, ja tulokseksi 0/0. Ensimmäinen 110cm 0/0 = kansallinen lupa taskussa.  Tosin molemmissa luokissa tuli samalle okserille hieman pieleenmenneet hypyt...

Loppuun vielä videot radoista.

Tästä on hyvä jatkaa, katsotaan nyt sitten minne mennään.                                                     Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!