tiistai 22. toukokuuta 2012

Este- ja koulutuuppailua

No niin, nyt tämä kisapostaus saapuu luettavaksenne.

Torstaina siis vierailimme Savonlinnassa heltorstain alue-estekisoissa, ja luokkinahan oli 110cm & 120cm. 110cm oli arvostelultaan A.2.0 ja 120cm 367.1.

110cm rata oli mukava, sopivan haastava ja sujuvasti etenevä. Ainoastaan yksi este oli meille vaikeassa paikassa, este nro 2, ja sehän sitten putosikin. Videolta näette miten se sijaitsee kentällä, ja ajattelin itse tulla punaisen okserin sisäkautta, mutta isäni kehotuksesta kiersin sen. Kerrankin olisi pitänyt olla kuuntelematta, sillä tie olisi ollut sisäkautta meille helpompi loppujenlopuksi. Mutta ei siinä mitään, rata oli muuten hyvä, jos ei oteta huomioon vesimatto-okserin paikaltahyppyä.

120cm rata oli jo haastavampi, ja erityisen haastavan siitä teki se, että oli kuuma ja Pallo oli väsynyt kisapäivän ollessa loppusuoralla. 5 estettä siellä sitten putosi, kaikki sen takia, että toin itse liian lähelle. En saanut Pallolta samanlaista terhakkaa laukkaa kuin 110cm radalla ja jäin sitä sitten murehtimaan, enkä keskittynyt paikkoihin. Mutta tyytyväinen olen siihen, että läpi mentiin vaikkakin 20vp:llä. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin.Lauantaina menimme Maaningalle seurakoulukisoihin (minä ajoin, hehee). Pallolla menin KN Specialin (HeB), ja Survilla Harrasteluokan (kuten kaverini Miiakin). Survilla pääsinkin lähtemään lähtönrolla 1, mikä on minulle harvinaista. Survilla hain ihan vein perussuoritusta, ja sellainen sieltä tulikin: 57,188% kahden vuoden kisatauon jälkeen. Harmittamaan jäi, etten saanut Survin laukkaa pyörimään, mutta Survi onkin jo 20 vee, joten se saa sen anteeksi :)

Pallolla meininki oli ihan erilainen. Verkassa se oli ihan kauhea: huuteli Survin perään, kiihtyi muista hevosista, eikä kuunnellut lainkaan apujani. Päätin sitten suosiolla luovuttaa ja kävellä hetken aikaa pitkin ohjin. Lähtönromme oli 10, ja aikaa oli vielä reilusti. Siinä jonkin aikaa käveltyäni, ja muiden hevosten kaikotessa yksi toisensa jälkeen, aloin "uudelleenverkkaamaan". Ja kappas, hevonen oli kuulolla.

Radalla Pallo oli aluksi ihan jees, mutta sitten se hävisi pois muodosta ja aina välillä jännitteli itseään (mitä ei ole ennen käynyt). En saanut ihan niin hyvää suoritusta kuin lähdin hakemaan, mutta ei sen väliä, lähelle päästiin. Tuloksena 54,800% ja hyviä vinkkejä ensi kertaa varten.

Alla linkki videoon Savonlinnan 110cm radasta ja Maaningan kouluradasta.


Radat

Ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!