maanantai 28. toukokuuta 2012

Iisalmen jännittävä viikonloppu

Hellurei!

Viikonloppuna menimmekin sitten Iisalmen kisoihin hyppäämään. Menimme la&su 110cm.
Kisojen suunnittelu ei alkanut mitenkään loistavasti; vasta perjantaina sain sovittua Miian kanssa, että hän pääsee sittenkin Pallon hoitajaksi kisoihin. Aika tiukille meni... Lauantaiaamuna lähdimme sitten kahdeksan maissa kohti Iisalmea. Kyydissä olivat lisäkseni Miia, Pallo ja Pate-koira + varusteet koko vkolopuksi. Saavuimme Iisalmeen noin 10.10, ja ajoimme suoraan rekkaparkkiin (jossa sitten majailimme itseksemme koko vkolopun, kun muut parkkeerasivat leirintäalueen puolelle). Kävin nopsaan näyttämässä rokotukset kansliaan, opettelemassa radan ja tutkimassa aikatauluja. Luokkani piti alkaa noin 12.40, mutta se alkoi vasta klo 13 jälkeen. Ei se haitannut, sillä olipahan aikaa katsoa tuttujen suorituksia ja verkata heppa hyvin.

110cm rata oli arvostelultaan A.2.0, tarkoituksena oli mennä kovaa ja tehdä nollarata. No sehän ei ihan suunut suunnitelmien mukaan; ekalle esteelle (ruskea trippeli) en nähnyt paikkaa, joten lähdin vain tuuppaamaan ja hyppyyttämään kauempaa. Pallo sitten fiksuna otuksena otti vielä yhden askeleen, jolloin minä olin jo kaulalla hyppäämässä. Jotenkin ihmeen kaupalla siitä päästiin yli, heti alastultua meinasin lentää kyydistä eikä Pallon pukki auttanut ylösnousua. Toisaalta ihan oikein, että pukitti. Ajatteli varmaan "saakeli akka, anna mun nyt tehdä hommani rauhassa". Onneksi en sieltä maastoutunut kuraiselle kentälle, vaan pääsin ylös. Siinä sitten haeskelin käynnin kautta jalustimen takaisin jalkaan, ja matka jatkuu (sopivasti vielä tuli hyvä linja+ponnistuspaikka seuraavalle esteelle).

No pelihän ajan puolesta menettiin tuossa ekan esteen hölmöilyssä, mutta siitä sitten heräsin ja loppurata sujui varsin mallikkaasti. Pääasia oli kuitenkin, että tuli se nollarata, ja saatiin varmuutta lisää 110cm radoille. Lisäksi huomasin itse keskellä rataa jännittäväni ihan sikana, olihan nämä ensimmäiset kunnon kisat ilman iskää. Sitten olikin helppo rentouttaa itseni, kun jännittämisen huomasin.
Loppuilta meillä olikin vapaata, sopivasti kaikki isot luokat päästiin näkemään. Kansliasta sain luvan laittaa Pallon maneesin takana olevaan tarhaan, ettei Paltsin tarvinnut seisoa koko iltaa autossa. Lopulta se oli ulkon klo 16-20. Hieman oli kieltämättä tylsää katsoa kisoja, ne venyivät niin pitkiksi. Tosin sain Miian kameralla kuvailla molempina päivinä niitä luokkia missä en itse mennyt, mikä toi vaihtelua. Käytiin iltasella vielä lenkillä Paten kanssa, syötiin iltapala nassuun ja eikun nukkumaan.

Yö olikin aika mielenkiintoinen. Pallo ei oikein malttanut rauhoittua kuin hetkeksi kerrallaa, niinpä itse heräilin tunnin välein rauhoittelemaan sitä. Aamulla väsytti ihan kunnolla, kun yö oli niin levoton, mutta ei voi mitään. Hiukan seitsemän jälkeen annoin Patelle ja Pallolle ruuat, samalla syötiin siinä itse. Sitten käytettiin Pate aamulenkillä, ja Pallo pääsi vielä muutamaksi tunniksi tarhailemaan.

Toinen 110cm rata oli arvostelultaan 367.1. Tavoitteena oli päästä uusintaan ja harjoitella siellä lyhyiden teiden tekoa. Valitettavasti ei ihan sinne asti päästy. Rata alkoi hyvin: esteet 1-3 menivät hyvin. Sitten kaarroksessa 4:selle (sarja) laukanvaihto epäonnistui, minkä seurauksena rytmi sekosi, laukka ja hyppypaikka hävisi. Pallo sitten urheasti yritti, mutta ei päässyt a-osan yli puhtaasti ihan liian läheisen hyppypaikan takia. B-osasta selvittiin, mutta siitäkin vain juuri ja juuri. Seuraavana oli vesimatto-okseri, joka myös putosi oman ratsastusvirheen takia. Päästin Pallon kiihtymään hieman liikaa, jolloin se piteni liikaa ja takaosalla pudotti puomin.

Loppurata menikin sitten ihan jees, vaikka Pallo löysikin toiseksi viimeisestä esteestä mörön: ei ihan kieltänyt, kun sain just ajoissa napautettua jaloilla (
hassu hyppy tuli tosin). Harmittamaan jäi radasta se, että viimeisellä esteellä "nostin" Pallon yli esteestä, enkä antanut sen rauhassa hypätä...

Lähdettiin sitten mahdollisimman nopeasti kotiin, kotimatka sujui hyvin ja jotenkin todella joutuisasti. Kotona sitten auton purku + siivous ja LEPOA. Pallokin oli onnellinen päästessään kotiin Survin luokse. Tästä sitten jatketaan eteenpäin, hyvää harjoitusta ja kokemusta saatiin kisoista. Kiitos kaikille osallisille mukavasta kisavkolopusta! :)

KUVIA JA VIDEO TULOSSA MYÖHEMMIN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!