maanantai 17. kesäkuuta 2013

Niinisalo - Day 5 + Maaninka seuraeste 15.6.

Nyt kirjoittelen pikaista postausta tässä siivoamisen lomassa. Eli perjantaina oli Niinisalon leirin huipennus kenttäkisoilla. Tosin aloitimme kisat jo torstain iltapäivän tunnilla, sillä perjantaille oli luvattu rankkoja sateita, eikä Heikki halunnut hypyyttää rataesteosuutta sateella, koska kenttä on kuivana parempi. Saatiin itse päättää korkeus ja se me mentiin 110cm korkeudella eli helpon-vaativan välimaastossa.

Pallo oli aamun kenttätreeneistä väsynyt ja teinkin sen virheen, että verkkasin sitä liian aikaisin, sillä kaikki muut hyppäsivät ennen meitä. Meille kertyikin 3 puomia + yksi voltti = 16vp, ihan vain väsymyksen takia. Rata näkyykin sitten edellisen postauksen lopussa.

Kouluosuutena meillä oli tutustumisluokan kouluohjelma rata B, sama mitä harjoiteltiin maanantain koulutunnilla. Perjantaina se menikin paremmin, kiemurtelut jäivät pois ja siirtymät onnistuivat paremmin. Tuloksena olikin 65%, vaikka itse odotin 58% tulosta, taidan olla hieman pessimistinen? Tästä lähdettiinkin vaihtamaan kenttävarusteet niskaan ja sitten maastoon.

Maastossa odotin ensin kaikkien muiden suoritukset harrasteen radalta, olinkin kolmen esteen estevahtina siellä metikössä Pallon kanssa tsemppaamassa kaikkia. Tämän jälkeen päästiin itse verkkaamaan, tein samantyyppisen verkan kuin viime kisoissa; ravia ja laukkaa pitkin metikköä että heppa tottuu alustaan ja pari hyvää hyppyä verkkatukille. Ja tottakai kun me lähdettiin radalle niin sade vain koveni kovenemistaan...


Radat

Pallo yritti tehdä saman kuin viimekisoissa; kun se jäi yksin ja joutui lähtemän radalle ilman kavereita, oli kakkoseste todella pelottava. Mutta tälläkertaa osasin itse ratsastaa siihen oikein, ja niinpä yli mentiin ja vauhdilla. Menin siis täysin saman radan kuin kisoissa olisi ollut, ja aivan huippu fiilis oli radan jälkeen! Kun ylitettiin maalilinja huusin sellaisen "woohoo"-huudon onnesta. Pallo veti kaikki esteet aivan mahtavasti, todella hyvällä laukalla ja paikat kävivät erittäin näpsäkästi. Huippu lapsi <3 Ja aikahan meillä oli 3.31 ihanneajan ollessa radalta 3.40.

Radan jälkeen käveltiin tallille ja hoidettiin hepat kuntoon. Sitte mentiin syömään ja kaikki saivat Heikiltä suullisen palautteen ja kouluradan arvostelupaperin. Meille Heikki sanoi, että "Varmaa menoa, välillä tuijottelee, mutta hyppää hyvin. Helpon esteillä korkeus ei tule olemaan ongelma, mutta tehtävät tulevat olemaan haastavampia. Menette pari tuttaria alle ja sitten vain helppoa kokeilemaan."

Tämän jälkeen lähdettiin sitten kotia ajamaan, huippumielellä ja huippuseurassa, sillä leirikaveri Tea lähti kyytiin Jyväskylään asti.


Lauantaina olikin sitten neljän tunnin yöunien jälkeen lähtö Maaningan seuraestekisoihin parin tallin kautta. Ensin käytiin hakemassa Niksu Miian luota ja sitten vielä yksi toinen ratsastustuttu heppansa kanssa kyytiin.
60cm rata oli helppo, mukavan selkeät linjat ensikertalaiselle ja muutenkin erittäin kivan radan oli Jaana tehnyt. Verkassa Niksu hyppäsi todella kivasti (ulkoverkka) ja viimeisillä kiekoilla rupesi kuumumaan niin paljon, että ajattelin menn radan ravissa ihan turvallisuussyistä. Maneesissa saatiinkin ottaa yksi hyppy ennen radalle lähtöä ja hui kun maneesissa oli kaikkea jännää pikkuhepalle. Rataan olen oikein tyytyväinen, Niksu hyppäsi kaiken nätisti, ainoastaan sarja oli hankala, mutta niitä treenataan nyt ahkerasti. Tuloksena olikin 0-rata ja arvostelun ollessa A.0.0 saatiinkin sitten ruusuke kotiinvietäväksi. Mukava aloittaa hepan esteura voitolla, tästä ponista kuullaan vielä!


Niksu 60cm

12 kommenttia:

  1. Onko tuo hevonen ollut aikasemmin maneesissa ? Meenaatko kisata enemmänkin tällä ? Onko tää nuori vai joku ex-ravuri kun menit ravilla ?

    Kivoja oli nuo leiripostaukset : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ei tuo oli Niksun eka kerta maneesissa. Tarkoitus olisi tehdä Niksusta pidempiaikainen kisakaveri ainakin kouluun ja esteille. Niksu on nuori ja ex-ravuri, mutta menin ravilla sen takia, että sain selkeät lähestymiset hevoselle enkä menettänyt kontrollia missään vaiheessa.

      Kiva että tykkäsit :)

      Poista
  2. Kiitoksia että menit Niksulla : D et joutunu ees pahemmin apinoimaan, paitsi vähän tuossa sarjalla. Ja joo Niksu on ex-ravuri, muttei sillä oo paljoo ravitaustaa takana.

    VastaaPoista
  3. Ihan tosissasko meenasit jollain lämpösellä kisata kouluakin ? Ei lämpösistä oo muutaku raviradalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sinun päästäsi ei ole kuin heinäseipään nokkaan.

      Poista
    2. Onko tällä sit puhdas kolmitahtinen laukka ?: D epäilen..ja tarviin omaa päätäni ihan ruumiin jatkoksi

      Poista
    3. Kuinka monella nuorella hevosella jota on ratsastettu vasta muutama kuukausi on puhdas laukka. Sitä paitsi Niksulla on kaunis ja kolmitahtinen laukka, sitten kun tulee lisää lihasta niin pystyy menemään pidempään pyöreänä ja hurmaamaan tuomarit.

      No tuollaista päätä ei nyt kukaan tarvitse.

      Poista
    4. Noh, onko todisteita ? Haluun nähä...

      Poista
    5. Hahhaaa!! Samaa mieltä.Ravureista ei ole ainakaan kunnon ratsuiksi. Mutta Ansku luulee olevansa niin taitava että osaa kouluttaa hevosen kuin hevosen.

      Poista
    6. Onneksi minä osaan niin teidän ei tarvitse.

      Poista
    7. P.S. Anonyymi 2, googleta Jymy-Jooseppi tai vaikka Saran Salama, ja kerro sitten onko ravureista kunnon ratsuiksi.

      Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!