tiistai 15. marraskuuta 2011

Pomppuponit ja paukkupakkanen

(c) Miia Keinänen
Hei vaan ja anteeksi postauksen myöhyys. Tarkoitus oli postata jo silloin sunnuntaina estetreeneistä, mutta olin illalla jo niin väsynyt, ettei siitä tullut sitten mitään. Ratsastin siis Pultilla ja Pallolla esteitä, Pultilla ratatreeni ja Pallolla sarjaa.

   Pultti oli hiukan laiska, mutta innostui loppua kohden, kun esteet alkoivat nousta 70cm korkeudesta lähelle 90cm korkeutta. Lopulta mentiin rataa, jossa esteet olivat 75cm ja 105cm väliltä. Pule meni todella hienosti, ja se harmaita hiuksia aiheuttava sarjakin meni puhtaasti. Lopuksi hyppäsin siinä vielä sen sarjan muutaman kerran ja siihen olikin hyvä lopetella. Tässä on muutama video, joissa näkyy selätön hyppy sarjan b-osalla, Sorsasalon kisoista 70-80cm ja 90cm. 70-80cm rata oli Pulen eka kisarata, ja menikin hienosti. 90cm näkyy juuri tuo, kuinka takajalan laukka-askel on pitkä, sillä pudotukset johtuivat juuri niistä, koska en itse saanut hyppypaikkaa tarpeeksi kauas. Muuten rata oli super ekaksi 90cm radaksi. Älkää välittäkö videoiden äänistä :DSunnuntain ratatreeneistä
(c) Miia Keinänen


   Pallolla sitten treenasinkin sarjaa (7m), koska ne ovat alusta asti olleet hieman ahtaita ja sen takia hankalia mennä. Treenasinkin silleen, että aluksi molemmat osat olivat ristikoita ja sitten lopuksi nostettiin b-osa 80cm pystyksi. Sain askeleet mukavasti osumaan ja, esteiden mataluuden takia, oli helppo mahtua väliin. Itse asiassa väli jäi kerran jopa pitkäksi, sillä toin lievästi alitempoisena Pallon sisään. Onneksi on hyvä hevonen, joka hyppää mielellään myös hieman kaukaakin. Valitettavasti kuvat eivät onnistuneet, sillä alkoi hämärtää, ja salama ei suostunut kunnon yhteistyöhön....


80cm
(c) Miia Keinänen


    Monet ovat kyselleet minulta, että miten niin sarjat ovat ongelmallisia? Selitän sen nyt tässä sitten, että kaikkia joita kiinnostaa saavat sen selville :) Aloitetaan Pulesta. Pulelle sarjat ovat vielä ongelmallisia, koska ei ole tottunut hyppäämään niitä, ja hyppääkin helposti sarjan b-osan selättä. Toinen ongelma on se, että Pule tulee laukassa kyllä kasaan, ja on sen vuoksi helppo "säädellä", mutta polkee erittäin pitkälle. Pulen takaset tulevat siis reilusti yli normaalista, ja se tuottaa välillä ongelmia, sillä hyppypaikka pitäisi saada tarpeeksi kauas, muttei kuitenkaan liian kauas, ettei tule töpöaskelta eteen. Tätä ollaankin treenattu, ja innareiden avulla onkin Pule oppinut käyttämään selkäänsä jo suht' mukavasti.
    Pallon kanssa ongelma on se, että ison kokonsa vuoksi myös laukka-askel on pitkä. Vaikka Palloa kuinka kasaisi, ei Pallolla ole vielä niin hyvät lihakset, että se jaksaisi koota itsensä 1-askeleen sarjavälillä.  7m sarja (eli normaali väli) on Pallolle liian lyhyt, joten ne on hypättävä poikittain, jotta mahtuisimme väliin edes jotenkin. Mutta en kyllä vaihtaisi valtamerilaivaani mihinkään, ja treenaamalla ja lihaksia kasvattamalla tulee tämäkin asia tulevaisuudessa helpommaksi.


    Tänään sitten kävelin Paldella ja taivutteltiin, ja kääntyiltiin, ja vääntyiltiin ja kiemurreltiin, että saisin Pallon mahdollisimman vetreäksi. Pallo olikin superkiva, ja lopussa (käynti)väistöt olivat superhienoja. Pallo tuntui muutenkin tänään mahtavalta vaikka pakkanen paukkui ja ratsastaja oli välillä hidas kylmyyden vuoksi. Toivottavasti saisin sunnuntaina kisojen verkassa ratsastettua samalla tavalla mukavan taipuisaksi ja vetreäksi.Muistuttamaan ihanista kesäpäivistä
Tahko 13.8.
(c) Miia Keinänen

   Tässäpä tällainen lyhykäinen päivitys. Seuraavaa sitten odotettavissa sunnuntaina kisojen jälkeen tai viimeistään maanantaina, ellei mitään ihmettä tapahdu. Nauttikaahan kirpeistä keleistä ja pukeutukaa lämpimästi!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!