maanantai 21. marraskuuta 2011

Kiitos ja kumarrus kauden päätteeksi

Isosti kiitoksia kaikille tänä kautena kisoissa olleille, niin toimihenkilöille, kilpailijoille ja tukijoukoillekin. Ilman teitä kaikkia kisoja ei olisi ollut, joten suuri kiitos siitä. Jatketaan ensi kaudella samaan malliin! Sitten tietenkin omille hevosenhoitajille, tukijoukoille ja valkuille kiitokset menneestä vuodesta, jatketaan treenausta :)

    Sitten sunnuntain kisoihin. Joka luokassa tuli harmittavasti yksi puomi alas, mutta ihan tyytyväisiä ollaan tuloksiin. Pultilla 80cm tippui sarjan b-osa, kun ei heppa kässännyt että piti laukata eteen ja ottaa 2 askelta 3 sijaan. No ei se mitään. Pultti oli vähän tahmea koko radan ajan, mutta tasaisen varmasti meni joka esteen yli. 90cm putosi  okseri-okseri linjan takaokseri. Itsestäni tuntui, että väli oli ahdas hevosille, ja näin muutama muukin ratsastaja sanoi, mutta itseäni voin syyttää siitä, että vaikka laukka pyöri kivasti, olisin saanut pikkasen puolipidätteen ottaa välissä. Hyvä rata oli muuten, vaikka meinasinkin kerran pudota kyydistä. Pultti oli sitä mieltä, että rata loppuisi sarjan jälkeen ja oli lähdössä ulko-ovelle päin, kun minä suuntasin toiseen suuntaan. Nopsaan pääsin kuitenkin takaisin tasapainoon, ja matka jatkui.

     Pallolla menin vain sen 100cm, ja siinäkin tuli yksi alas, toiseksi viimeinen este, joten lievästi ketutti radan jälkeen. Itse olin hyppyyttämässä Palloa hieman liian kaukaa, ja fiksuna hevosena Pallo otti töpöaskeleen viedäkseen itseään lähemmäksi, minkä ansiosta romautettiin este kiitettävällä kolinalla säestettynä. Muuten Palde oli hyvä, itse hannasin aika pahasti laukan kanssa, mutta onnistui ratsastamaan radan meille vaikeimmat paikat hyvin. Ikävää oli se, että kisapäivä oli hirmuisen kylmä, ja minulla sitten kävi niin (kuten käy usein), että selkäni meni kipeäksi kylmyyden vuoksi. Sitten Pallon tehdessä yhdelle okserille hieman isomman loikan, onnistuin lievästi reväyttämään selkäni. Onneksi meni kunnon yöunilla ja lempeällä venyttelyllä kuntoon, ettei pahemmin käynyt.

   Sitten haluaisin vielä oikaista muutaman asian. Tiedän, että kateelliset puhuvat, ja se kateus on melkeinpä suomalainen kansantauti, mutta muutama asia ärsyttää minua erittäin kovasti.
 1. Minulla oli lupa mennä Pultilla kisoihin. Omistaja itse kysyi minulta, että milloin olisi seuraavat kisat, ja antoi samantien luvan mennä niihin. Eräs henkilö X (jonka henkilöllisyyden kyllä tiedän) levittää huhua, että minulla ei olisi ollut lupaa mennä Pultilla kisoihin. Kuten jo totesin, lupa oli, ja toivon että henkilö vihdoin lopettaisi tämän huhujen levittelyn. Kyseiselle ihmiselle ei suora puhe tunnu tehoavan, niin ajattelin, että te lukijat voisitte sitten korjata asiat oikeiksi, jos kuulette kyseisen huhun.
 2. Minun osaamistani ratsastaa nuorilla hevosilla on myös kyseenalaistettu, ja huhupuheita kuuleekin, kuinka olevinaan rääkkään hevosia, enkä ole pätevä ratsastaja. Jokaisella on toki omat mielipiteensä, mutta IKINÄ EN OLE RÄÄKÄNNYT hevosta tai mitään muutakaan eläintä. Ratsastan hevosta kuunnellen ja mielestäni hyvin. Jos olette eri mieltä, pyydän tulkaa sanomaan se minulle suoraan, ettei minun tarvitse kuulla sitä 25 eri ihmisen kautta. Arvostan rehellisyyttä ja toivon, että tekin arvostatte sitä myös. Lisäksi Pultin omistaja on ollut tyytyväinen tapaani ratsastaa hevosellaan, ja mielissään hevosen kehittymisestä.
 3. Sitten vielä yksi asia.  Pyydän, älkää levittäkö perättömiä huhuja tai välittäkö niitä eteenpäin. Se, että toisella on oma hevonen ei oikeuta levittämään hevosesta tai ratsastajasta perättömiä huhuja. Itsekin olen saanut puskaradion kautta kuulla, kuinka ratsuni ovat olevinaan vaarallisia tai huonosti hoidettuja. Myös hevosteni terveydestä ja hyppykyvystä olen kuullut epämiellyttäviä asioita, ja toivonkin, että jos jokin asia mietityttää, tulkaa vain rohkeasti kysymään. Kerron mielelläni faktat asioista, jotta perättömiltä huhuilta katkeaisi siivet.
Tällaisia kevyitä mietteitä tällä kertaa, ja taistellaan yhdessä rehellisen hevosmaan tulevaisuuden puolesta. Ensi kertaan!

6 kommenttia:

 1. tään on tosi kiva blogi liityin lukijaks!:)

  http://mwol-annika.blogspot.com/
  mun blogi on ihan uus, saa liittyä lukiaks:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon!
  Blogisi vaikuttaa mielenkiintoiselta, liityin sinulle lukijaksi :)

  VastaaPoista
 3. hmm! en usko että kukaan voi väittää ratsastusta/hevosten kanssa käsittelyä eläinrääkkäykseksi, mutta esim. Siilinjärvellä (28.8?) ei ollut maneesissa kaunista katsottavaa, riuhtomista yms, niin jotkut voivat sen käsittää niin. En tarkoita millään pahalla!:)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Arvostaisin kovasti, jos uskaltaisit kirjoittaa omalla nimelläsi, tai edes tarkentaa mitä tarkoitat? En nyt ihan ymmärrä mistä puhut..?

  Omasta mielestäni menin Siilissä rauhallisesti ja kevyesti. 100cm radalla tuli muutama sellainen tilanne, missä jouduin jarruttamaan hieman topakammin, että pääsimme esteen yli.

  Mutta jos tarkentaisit tuota kommenttiasi vielä, tai laita minulle sähköpostia annaroosa.saarti@gmail.com ja kerro lisää.

  VastaaPoista
 5. Voisin kirjoittaa, mutta mulla ei ole tunnusta:D tarkoitan verkkaa, mutta en viitsi rueta asiaa enemmin puimaan, koska se oli vain oma mielipiteeni ja sanoin sen asiallisesti.

  VastaaPoista
 6. Suoraan sanottuna anonyymi en käsitä mistä puhut, mutta arvostan sitä, että ilmaiset sen neutraalisti.

  Saatoin joutua Pulttia komentamaan muutaman kerran kovempaa, ettei ihan karkaa muiden hevosten luokse, mutta mielestäni en kertaakaan riuhtaissut. Kerran tein kovemman pidätteen ennen verkkaestettä, kun ohjasin siltä pois, mutta mielestäni en riuhtonut/repinyt.

  Toivon, että ottaisit sähköpostiini yhteyttä, sillä haluaisin selvittää tämän asian. Sen avulla tiedostan oman toimintani paremmin, ja voin korjata mahdolliset epäonnistuneet käskyt ensi kerralle. En syytä sinua haukkumisesta tai mistään, mutta haluaisin vain selvittää tämän asian :)


  Olisitko siis niin ystävällinen, että laittaisit minulle sähköpostia: annaroosa.saarti@gmail.com :)

  VastaaPoista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!