keskiviikko 7. elokuuta 2013

Alamäki jatkuu...

Elossa ollaan, ainakin vielä, ja ajattelin teillekin siitä vähän päivitellä.

Pallo oli jo tuossa välillä parempi, mutta nyt ollaan lähetty jalan kanssa takapakkia menemään. Ja muutenkin menee nyt Pallon kanssa huonommin; siltä on lähtenyt lihakset, se on laihtunut reilusti ja huonompi seisomisasento on palannut. Toki kaikki nämä olivat odotettavissa, eihän sairaana pysy ihminenkään kunnossa.

Tänään on tulossa hieroja käymään, tuo samalla Pallolle lihotusrehua. Katsotaan jos saisi hieronnasta edes jotain apua tuohon seisoma-asentoon.


Alkaa pikkuhiljaa itsellä keittämään yli tämä homma. En ole koko aika päässyt hevosen selkään, saas nähä osaanko enää ratsastaa kun pitäisi sinne selkään jossain vaiheessa taas kiivetä. Ja sitäkään ei tiedä minkä hevosen selkään tulee kiivettyä,


Eletään päivä kerrallaan ja toivotaan parasta.

12 kommenttia:

 1. Nyt taidat liiotella, vai että vähän reilu viikossa hevoselta katoaa lihakset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama tuli mullekin mieleen.. Toisten hevoset on voineet seisoa vaikka puoli vuotta ja niiltä tippuu lihakset, ja sä sanot että viikon jälkeen on hävinny? en usko.. älä ole surullinen, monella muulla on paljon pidempi kisatauko tai hepalla pahempi pipi...

   Poista
  2. No tehän tämän taidattekin tietää paremmin kuin minä, kun ette ole hevosta koskaan nähneet muualla kuin kisakentällä, täällä videoissa tai kuvissa. Minähän näen hevosen vain päivittäin, mutta ei, en minä huomaa jos hevoselleni sattuu tapahtumaan jotain.

   Ihan vain tiedoksenne, lihakset lähtevät noin kolmessa viikossa, niiden takaisin kasvattaminenkin tapahtuu kolmen viikon sykleissä. Ja kyllä Pallo nyt sattuu olemaan erittäin hyvä pudottamaan lihaksiaan, kun ei sille niitä saa helpolla takaisinkaan. Ja Pallo on seissyt kaksi viikkoa jo karsinalevossa, vähemmästäkin lähtee lihakset. Pallo nyt sattuu olemaan tyyppiä joka a) lihoo huonosti, b) kerää massaa huonosti ja c) tiputtaa lihakset ja massan nopeasti. Kyllä sen vain huomaa kun hevoselta on lähtenyt n. 100kg massaa.

   Mutta ei, enhän minä taaskaan tästä asiasta mitään tiedä.

   Poista
  3. Pallo ois miljoona kertaa paremman näkönen jos se ois lihavampi.Kannattaisko ruveta syöttämään enemmän?

   Poista
  4. Niin siis mun näkemyshän on, että mitä laihempi sen kauniimpi. Pallo saa vaan 11 litraa väkirehua + kivennäiset/pvä ja vapaa heinä. Aivan liikaa siis.

   Ai nii ja se kun lihoo niin paljon niin ei sille voi antaa kuin 4l lihotusrehua/pvä.

   Poista
 2. Tsemppiä " risukasaan "

  VastaaPoista
 3. Miksi vastaat noin agressiivisesti? Minä vain mainitsin kun en tiedä ketään hevosta keltä lähtisi lihakset viikossa.. anteeksi kuitenkin jos loukkasin.. tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa mietin minä, tähän kirjoitukseen toisena kommentoinut anonyymi siis. En tarkoittanut pahaa, vaan kysyin, mutta reagoit kyllä kovin erilailla kuin olisin odottanut. Anteeksi mielesi pahoittamisesta.

   Poista
  2. Pahoittelen sitä, jos olen kuullostanut todella agressiiviselta. Nimettömänä kommentoijina on ollut niin monenlaista porukkaa, ja osa luulee tietävänsä kaikkien hevosista kaiken ja pätee hyvin usein asioista joista ei tiedä. Siksi vastasin erittäin topakasti takaisin.

   Lisäksi minulla nyt ei ole ollut mitkään parhaimmat kolme viikkoa, kun ei tuosta Pallon tilasta ole ollut varmuutta. Sekin on osaltaan lisännyt stressiäni ja aiheuttanut turhaa kipakkuutta tähän neitiin.

   Pahoittelut jos käyttäytymiseni loukkasi, mutta muistakaa, vaikka ettei tietäisi yhtään hevosta joka pudottaisi lihaksensa nopeasti (kuten Pallo), ei se tarkoita ettei niitä ole.

   Kiitos kommenteistasi ja anteeksi kärkäs kieleni :)

   Poista
  3. Kyllä hevosilta voi hyvinkin nopeasti lähteä lihaksia/massaa. Lihakset ja massa lähtevät helposti varsinkin jos ovat ns "uusia" lihaksia, joita ei ole pitkään ollut. Tai siis jos on vasta alkanut kehittämään niitä.

   Tiedän hevosen joka oli monta kuukautta saikulla tiputtamatta yhtään lihaksia -> treenattu aktiivisesti todella monta vuotta. Ja nuoren hevosen (ei pallo!) jota oli alle vuosi treenattu ja oli muutaman kuukauden saikulla ja lähes tulkoon kaikki lihakset/massa hävisi!

   Tsemppiä! Oon varma että te vielä nousette ja näytätte kaikille! :)

   Poista
  4. Kiitos Miia :) toivotaan näin :)

   Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!