maanantai 29. heinäkuuta 2013

Pallo-parka on taas pipi...

Jep, näin pääsi käymään, ja kuten ennen tämä tuli taas ihan yllättäen. Pallo astui torstai-iltana naulaan, ja tottakai meikäläisen tuurilla se upposi keskelle sädettä. Ei ole hajuakaan mistä ihmeestä se sen naulan on löytänyt, mutta näin pääsi käymään. Kirosinkin hyvin pitkään, että on se ihme että ollaan näin pitkälle vuotta päästy ilman mitään vakavaa, että kai se oli jotain pakko tapahtua. Joka ikinen vuosi on tapahtunut jotain... Kallis hevonen mulla..

Tämännäköinen oli herra koko aamun ennen eläinlääkärin tuloa, oikeanpuoleinen on se kipeä jalka.

Sain perjantaiksi eläinlääkärin käymään, tuli klo 13 tienoilla. ensimmäisenä urakkana oli saada Pallo ylös karsinasta ja käytävälle. Ja voin sanoa, ettei ole helppoa yrittää nostaa/työntää/vetää 700kg painoista eläintä mihinkään suuntaan.Katseltiin eläinlääkärin kanssa käytävällä, että joo annetaanpas kunnon lääkekännit Pallolle ennen kuin edes kosketaan jalkaan. Eläinlääkäri (todella mukava nainen btw) siinä puhdisti sädettä ja vuoli sitä vähän auki mätäpaiseen varalta. Sitten laitettiin siihen betadine-haude ja hieno avaruustöppönen hauteen päälle suojaamaan sitä. Sitten olikin urakkana saada kolmijalkainen hevonen takaisin karsinaan lepäämään.

Pallo saikin seuraavanlaiset hoito-ohjeet:

aamuin illoin 40ml penisilliiniä pistämällä kaulaan,
aamuisin kipulääkitys painon mukaan suun kautta,
jalkojen kylmäys kolmesti päivään,
kuumeen mittaus aamuisin,
betadine-hauteen vaihto aamuisin

ja kaksi päivää täyttä karsinalepoa.

Vaarana mm. kaviossa jonkun tärkeän nivelen, palasen, yms. rikkoutuminen, kaviokuume, rasitusvammat niveliin tai ärhäkkä imppari.Voitte uskoa, ettei ollut mukavaa kuultavaa tuo litania eläinlääkärin suusta.

Kahden päivän jälkeen eli tänään aamulla piti arvioida tilanne, tarvitseeko lähteä klinikalle näyttämään. Tehtiin iskän kanssa päätös, ettei mennä, sillä ero perjantaihin on huomattava. Pallo mm. varaa painoa jalalle, haluaa ulos, liikkuu, on elossaolevan näköinen ja muutenkin on parempaan päin. Silti vielä toivotaan parasta ja pelätään pahinta, sillä kaviovammat ovat erittäin vakavia.

Tässä olisi 7 päivän saikku vielä edessä, sen jälkeen saa alkaa liikuttamaan hevosen ehdoilla, jos ei enää onnu. Huomenna on viimeinen lääkekuuri-päivä, sitten pitää katsoa tarvitseeko vielä lääkitystä vai meneekö noilla ohi. Saas nähdä vieläkö tuosta hevonen tulee...

2 kommenttia:

  1. Voi ei:((( Voimia hirveesti sulle ja Pallolle!!<3 Toivotaan että se paranee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt vasta huomasin kommentin.. Hups..

      Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!