lauantai 13. heinäkuuta 2013

Sorsiksen kansallinen este 29.-30.6.

(c) Miia Tanskanen

Dodii, nyt vihdoin saan kirjoitettua tämän postauksen pois alta. Olen pahoillani että tässä on kestänyt näin paljon, mutta koska elämässäni on tapahtunut muutoksia, vaikuttaa se väistämättä blogiini. Teen muun muassa täyspäiväisenä nyt töitä, mikä tarkoittaa 5-6 vuoroa/vko aikaisemman 3-5 vuoron sijaan "opiskelun" ohella. Minulla on talli + hevoset hoidettavana aikaisemman löhöilyn sijaan, sekä oman kunnon kohottaminen vuoden laiskottelun jälkeen. Eli kiirettä piisaa, ja voitte varmaan arvata mikä jää arvoasteikolla viimeiseksi, varsinkin kun on tullut lisää ihmissuhteita kuvioihin.

Mutta kukkaruukusta takaisin asiaan. Kisat olivat kaksipäiväiset, ja molempina päivinä mentiin sekä alue- että kansallinen luokka. Lauantaina oli 110cm ja 120cm, sunnuntaina 115cm ja 125cm. Ja nyt joku tietysti ajattelee, että ei meidän kuuluisi hypätä tällaisia korkeuksia. Harmi teille, että kerettiin hypätä jo ;)

Verkkaa
(c) Miia Tanskanen
Lauantaina 110cm radan tavoitteena oli sijoitus. Ja se ei kauas jäänytkään, meidät erotti sijoituksesta tällä kertaa kenttä. Kenttä ja kentän pinta ei olleet puolellamme, mutta no, näitä sattuu, vaikka voitte uskoa että kirosin kisapäivänä erittäin paljon tuota samperin kenttää. Ikinä ei ole vielä Sorsiksen kenttä meitä pettänyt, mutta nyt sekin on nähty. Eli uusinassa meiltä lähti pohja alta ison okserin ponnistusvaiheessa ja Pallo sitten rösähti keskelle okseri. Onneksi ei käynyt pahasti, sillä kaikkeen kauheaan oli mahdollisuudet. Harmittaa vain, sillä kerrankin oli sitä oikeanlaista uusintaratsastusta multa. Jatkoin siitä sitten radan loppuun asti, kuten kuuluukin ja aloin valmistautumaan seuraavaan luokkaan.

Verkkaa
(c) Miia Tanskanen

Videolla ei muuten näy mitä hypyssä tapahtuu, eikä mun reaktiota siihen. Eli heti "laskeutumisen" jälkeen pysäytän Pallon, laitan sen kävelemään pari askelta, katson sen jalkoja ja nostan laukan, kun totean ettei se onnu ja jatkan matkaa. Muistan selvästi tehneeni näin, jännä nähdä videolta miten paljon nopeammin se tapahtui kuin miltä se tuntui selkään.120cm meni sitten suoraan sanottuna metsään. Tulos oli tuttu 12vp. Ensinnäkin, iskä sitten sanoi mulle tuon tien kakkoselta kolmoselle (minkä videolla teenkin) että oikaisen siinä enkä kierrä. Itsehän sanoin että en varmana mene noin pienellä tiellä... Radalla suunnitelmat muuttuivatkin vähän, jostain syystä ohjasin Pallon tuolle lyhyelle tielle ja siinä sitten tajuan tuon esteen vieressä että halleluuja, minne tuli ratsastettu. Päästin siinä muutamat ärräpäät ja suuntasin estettä kohti; Pallo uskolliseen tyyliinsä menee yli <3 Itselläni meni siitä sitten pasmat sekaisin ja sen takia tulikin seuraaville esteille ihan urpot lähestymiset ja virheet. Noh, videolta näette.

(c) Miia Ruuskanen
Pallo oli lauantaina kyllä ihan kiva ratsastaa, 110cm parempi kuin 120cm, toisaalta hyppäsi paremmin 120cm kuin 110cm. Positiivista se, että sain tuoda hevosta sekä vähän lähemmille paikoille että kauemmille niin pääasiassa mentiin puhtaasti yli, eikä sarjat tuntuneet yhtään vaikeilta!

Akkaa jos vähän jänskätti..
(c) Emilia J

Sunnuntaina mentiin sitten 115cm ja 125cm. 115cm meni suoraan sanottuna niin puihin kuin vain apina sen sinne osaa viskata. Eli tuloksena 12vp ja erittäin tyytymätön ratsastaja. Ihan tyhmiä virheitä, ja tuota ei voi kyllä ratsastukseksi kutsua lasit päässäkään... Arrrgghh!

125cm ykköseste, hihii miten iloselta Pallo näyttää!
(c) Emilia J

125cm taas sitten, ohhoh, asiat käänty ihan päälaelleen ja hyvä niin! Rupes olemaan sitä oikeaa ratsastusta mitä pitäisikin olla ja hevonenkin oli ihan erilailla skarppi kuin muilla radoilla. Ainut että yksi täysin idiootti virhe pilasi mahtavan radan; suoristus unohtui kaarteen jälkeen. No toisella kerralla yli ja kieltoa lukuunottamatta oikein mallikas rata. No okei, se että tuo hevonen vaihtelee itsekseen laukkoja noin miljoona kertaa radan aikana alkoi hieman ärsyttää, kun se vaikuttaa kuitenkin ratsastukseen... Mutta vaihtakoot kerta löytää paikat paremmin :)

Onnellinen hevonen
(c) Emilia J

Sunnuntaina onkin edessä meillä koulukoitokset, mennään HeC ja HeB Pieksamäen aluekoulukisoissa ja sitten ensi viikolla oiskin kenttikset, jes!
P.S. Rakastan tätä kappaletta! Avicii - Wake me up

1 kommentti:

  1. Ihan hyvinhän sulla meni!:) 120 on kuitenki aika iso este!

    Voisitko muuten laitta videot niin että nr näkisi puhelimella/i padilla?:)

    T. 90cm luokasta kielto ekalle ja vikalle esteelle ja 6 pudotusta:D

    VastaaPoista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!