keskiviikko 21. elokuuta 2013

17.-18.8. Aluevalkat Arossa

Tosiaan Pallon ollessa telakalla oli etsittävä lainaratsua aluevalkkoihin. Muuten olisin voinut mennä niihin Niksulla, mutta Niksu on himpun liian kokematon vielä aluekenttävalkkaan. Niinpä pyysin Tarjalta Ronia lainaksi, ja onnekseni Tarja suostui. 

Hainkin Ronin suoraan työvuorostani, ja täytyy sanoa että vuosien kilpahevosena oleminen näkyy Ronissa positiivisesti. Se menee autoon kuin autoon, on helppo käsitellä ja on rauhallinen hevonen. Lastattiin Roni iskän kanssa, sitten iskettiin vain luukut kiinni, tavarat kyytiin ja let's mennään!

Paikan päällä Arossa laitoin Ronille kamppeet niskaan ja itselleni varusteet päälle. Lauantaina meillä oli koulu-/rataestetunti. Alkuun tehtiin ravissa ja laukassa temmonvaihteluita aina pitkille sivuille ja kulmat piti ratsastaa tarkasti taivuttaen.

Sen jälkeen alettiin hyppäämään, ensin niin että tultiin pysty-kavaletti linja neljällä askeleella, sitten viidellä pari kertaa, sitten kuudella kerran, sitten taas neljällä. Sitten toiseen suuntaan väli aina neljällä ja pystyä nostettiin kierrosten välillä. Lopussa se oli varmaan jotain metrin luokkaa. Sitten tultiin radan tehtävät yksitellen.


Eli 1-2, 3-5 ja 6-7 oli tehtävät.
Kaikki tehtävät tultiin pari kertaa, että ne sujuivat.

Ja tällä kertaa olisi todellakin pitänyt ottaa kamera mukaan, sillä vuoden tauon jälkeen, putosin en kerran vaan kahdesti :D Kerran esteen eteen ja kerran sekaan. Huppista :D Pike sanoi, että Roni tekee sitä ihan ammattimaisesti. Roni siis vetäsi nopeasti esteen edessä sivulle, yleensä vasemmalle, jonka johdosta napsautin siitä alas. En ole tottunut niin nopeisiin sivuliikkeisiin hevosella, Pallo kun ei niitä harjoita, mutta eipä tuo haittaa. Hyvää tekee välillä tulla alas :D 

No näitten jälkeen homma alkoi pikkuhiljaa parantumaan, loppuun saatiin ihan huippu rata :) Tämän  jälkeen verkattiin itsenäisesti loppuverkat ja sitten heppa autoon. Ronin kanssa nukuttiin siis rekassa, ja täytyy taas kehua kuinka hienosti Roni käyttäytyi. Olipas mukava olla noin rauhallisen hepan kanssa matkalla.

Sunnuntaina meillä oli sitten kenttätreenipäivä. Aamulla näytti että joudutaan hyppäämään kaatosateessa, mutta sopivasti keli parani ennen treenin alkua. Alkuun verkattiin itsenäisesti ravailemalla ja laukkailemalla pellolla, tutustuttaen hepat alustaan.

Sen jälkeen hypättiin tukkia molempiin kierroksiin verkkana. Roni hyppäs tämän tehtävän todella hyvin, ihan erilaisella fiiliksellä kuin eilen. Se oli paljon rohkeampi ja eteenpäinpyrkivämpi.Sen jälkeen tultiin taloa. Kerran otettiin sille kielto, kun meillä oli vähän erimielisyyksiä paikasta, ja päädyin sitten vetämään liinat kiinni, että näin huonossa tasapainossa ei kyllä mennä. Sen jälkeen mentiinkin sitten superhienosti, ja Roni innostui kokoajan enemmän :D Kuten kuulette tuosta videolta ;) Loppuun tehtiin sitten erilaisia tehtäviä harraste-helppo väliltä ja rataa. Ja ihan viimeisenä käytiin vedessä polskuttelemassa.

Arossa on mahtavat esteet ja puitteet. Toivon mukaan sinne tulisi ensi vuonna kisat, joihin päästään mukaan :)
 
KAIKKIIN VIDEOIHIN JA KUVIIN COPYT IHANILLE VANHIKSEN TYTÖILLE!4 kommenttia:

 1. Oliks tein tarkotus nostaa kättä, vai mikä takii nostat kättäsi noin paljon? Tuli vaan mieleen, että herkempää heosta voi häiritä ja kuumentaa tollanen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan kättäni siksi paljon, että pyrin myötäämään pitkälle.

   Roni on suustaan herkkä, sen takia sillä hypätäänkin suoralla kumilla, ja halusin varmistaa etten varmasti nykäise Ronia suusta missään vaiheessa.
   En edes silloin kun se teki kamikaze-loikkia haudalle, vaan heitin suosiolla ohjat pois. Varsinkin kun hevonen on viime aikoina kiellellyt paljon, en halua antaa sille mitään syytä ajatella esteitä negatiivisesti/kivuliaiksi.

   Kuten huomaat, muilla esteillä paitsi viimeisellä on Ronin korvat hörössä, mikä kertoo että sillä on mukavaa ja se pitää touhusta. Viimeisessä kuvassa minulla on hieman parempi tuki, sillä esteen jälkeen oli muistaakseni heti tiukka käännös, ja siinä Ronin korvat ovat jo eri asennossa.

   Eli kyseessä on vain pitkä myötäys.

   Poista
  2. pitkä myötäys ei ole noin pitkä ;)

   Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!