torstai 25. huhtikuuta 2013

Niksun postaus

Kaunis poika <3 Ei se miun silmään näytä edes lämpöseltä

Dodii, nyt vihdoin otan itseäni niskasta kiinni (x2) ja kirjoitan tämän postauksen! Maha on täynnä naminami-ruokaa ja aikaakin olisi, eikun töihin vaan; katsotaan mitä vielä muistan Niksulla ratsastelusta. (Tästä tuli nyt oletettua lyhyempi, sillä minulla on hiukan kiire lähteä hoitamaan päivän hommia. Toivottavasti silti pidätte siitä. P.S. Postauksen kuvat ovat vähän sekalaisessa järjestyksessä, ehkä ette kuole siihen.)


Kävin siis Miian luona ratsastamassa Niksua, öö-öö, viikko sitten sunnuntaina. Olinkin tallilla ennen Miia ja laitoin nopsaan Niksun kuntoon ja menin jo verkkailemaan. Miian tultua päädyin vaihtamaan Niksulle kuolaimen, se ei toiminut suoralla kuolaimella ollenkaan, eikä tavan niveliä ollut saatavilla, joten laitettiin suuhun olympia ja ohja kiinni isoimpaan renkaaseen. Ja kylläpäs toimi paremmin!
Miten niin pitkä askel edessä, kun vähän pyytää liikkumaan


Treenasin Niksulla samaa kuin ennenkin, rauhallisuutta ja rentoutta kaikissa askellajeissa+ siirtymät. Niksu on erittäin miellyttävä ratsastaa, pysyy hyvin handussa ja tekee hommia mielellään, vaikka lihakset eivät vielä täydelliset olekaan. Hyvin se kuitenkin jaksaa kantaa itsensä, ja sitten kun ei enää jaksa, ilmoittaa sen kyllä selvästi. Yleensä tähän tilanteeseen ei edes päästä, koska pyrin pitämään säännöllisiä henkäilytaukoja molemmille (oli kyseessä mikä heppa hyvänsä).

Ravissa Niksu oli jotenkin poikkeuksellisen hyvä mennä, sen ravi on parantunut ja tasoittunut selvästi. Samoin laukka, ainoastaan laukannostot olivat nyt vähän kyseenalaisia.
Mikä laukannosto..?

Pikkuhiljaa rupeaa se laukkakin löytymään

Vähän rallittelua, että löytyisi laukka

Laukassa Niksu sitten pari kertaa innostui heittämään pikkupukkeja, kun otin siltä laukkaa vähän pois ja vaadin töihin. Ja esteillä se innostui laukkaamaan ylöspäin, selvä esteheppa :D

Pieni  protestipukki, kun otin laukkaa alas

Loppuun sitten innostuttiin hyppäämään himpun verran, ja kappas taitaa tämä heppa vaihtaa lajia ;) Tai sitten siitä tulee kenttäpolle :D
Ihme ilmeitä :D

Ei näin alas...

Sovittiin nyt Miian kanssa, että laitetaan Niksulle tavoitteeksi kesälle jotkut seurakisat, joissa mentäisiin ainakin HeC. Mitä sitä upeaa hevosta pitämään pihakoristeena, kun sen voi viedä näytillekin :)


Koivet ylös, yksiiii, kaaaaaksiii, hups 
Tsiummm! Siitä tuleekin esteheppa


Paranee

Vaikka Niksulla onkin pitkä askel, niin siellä on helppo istua.

Kaksi ylintä kuvaa yhdistettynä

Ja lähti alta :D


Rento ja letkeä

Opetellaan myös palkitsemista, ettei aina tarvitse hävitä tuelta, kun myödätään pidemmäksi aikaa

Ei mitään havaintoa mitä tässä tapahtuu..?


Kerrankin laukassa pää ei ole ihan taivaissa

Jänis

Olin kyllä Niksuun todella tyytyväinen, ja niin taisi olla hevonenkin tyytyväinen työskentelyynsä. Mukava lopettaa hyvin menneisiin tehtäviin ja rentoon heppaan.

Tyytyväinen hepo ratsastuksen jälkeen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!