maanantai 1. huhtikuuta 2013

29.3. Kouluvalkka + videoita

Pallo on ollut nyt parina päivänä aivan loistava! Se ei ole ikinä ollut näin hyvä ratsastaa, ei ikinä tän reilun kahden vuoden aikana. Kaikki alkoi PKUR:in kisoissa, jo siellä Pallo oli poikkeuksellisen hyvä, ensimmäistä kertaa puolipidätteet menivät välittömästi sillä läpi kisoissa (kuten edellisessä postauksessa kuultiinkin). Yleensä kisoissa se innostuu sen verran, että puolipidätteiden teho saattaa jäädä hieman vaillinaiseksi...


Perjantaina oltiin Vuokon kouluvalkassa. Meitä oli kolme siinä tunnilla, joten päästiin tekemään ihan kunnolla juttuja. Aloitettiin itsenäisellä verkalla, eli kevenneltiin heppoja lämpimäksi ja sitten aloitettiin ns. yhteisellä verkkatehtävällä (vas. kuvassa). Tultiin kevyessä ravissa pitkäsivu avoa, jonka jälkeen toisiks viimeisen ja vikan kirjaimen välissä laukannosto, laukassa 1½ pääty-ympyrää, sitten raviin ja uudestaan. Tätä tehtiin molempiin suuntiin. Pallo oli ihan loistava, heti alusta asti kulki hyvällä tuntumalla ja mikä parasta rentona ja muodossa (vaikka välillä sieltä hävisikin hetkeksi).Vielä kertaakaan Pallo ei ole ollut alusta asti näin hyvä! Ja tämä jatkui valkan loppuun asti, vaikka Pallo rupesikin väsymään loppupuolella.Välikäyntien jälkeen alettiin tekemään tuota vihreä-keltaisella piirreettyä tehtävää. Eli harjoitusravissa ensin kulmaan 10m voltti, siitä puolilävistäjä ja pysähdys joko S:n tai R:n. Pysähdyksessä hevosen peräänannon tulisi säilyä ja siitä sitten tsäpäkästi raviin. Tässä tehtävässä meijän ravi hiukan kärsi, siitä tuli sellasta hissuttelua aina välillä, eikä pysähdyksetkään ollut mitään kympin arvosia, mutta paranivat loppuun kohti.

Sitten pienet välikäynnit ja niiden jälkeen otettiin vielä ympyrällä käynnistä laukannostoja. Meillä suurin ongelma oli Pallon vinous, suoristamiseen meni välillä todella paljon aikaa.. Tämän jälkeen sitten loppuravit ja heppa autoon ja kotiin.

Illalla kävin vielä Miian luona ratsastamassa Miian hepalla + pitämässä tuntia kiitoksena Miialle avusta ja kuvauksesta.

Eli nyt videoon, ja valiltettavasti jouduin karsimaan videoita rankalla kädellä, muuten olisi tullut n. 15 min mittainen video, mitä kukaan ei olisi jaksanut katsoa.


Tässä linkki videoon, jostain syystä ei nyt sitä suostu tähän avaamaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!