keskiviikko 21. marraskuuta 2012

"Anna tulla vaan"

Bring it on, todellakin. Kenttäkatsastuksissa tuntemukset vaihtelivat epätoivosta aina onnistumisen ilonpilkahduksiin. (HUOM! Kaikkien postauksen kuvien copyt (c) Linda)

Koulupäivänä teimme paljon väistöjä ja siirtymiä, keskityimme siis hevosten kuuliaisuuteen ja herkkyyteen avuille. Alussa Pallo oli todella raskaan tuntuinen kädelle, mutta se korjautui alkuverkkojen jälkeen, kun sain ratsastettua tarpeeksi eteen. Pallo olikin siitä eteenpäin T-O-D-E-L-L-A hyvä, siis oikeasti! Ei ole pitkään aikaan ollut noin hyvä kouluhommissa, jopa raviväistöt (mitkä on meille todella vaikeita) tuntuivat tanssilta... Voi kun ois aina tuollainen.. <3
Alkutuntia


alkutuntia
Alkutunnista

Alkutuntia

Mutta sitten kuvaan tulivat puomit.. Meillä oli keskihalkasijalla kentän keskikohdalla 4 ravipuomia. Niille piti väistää kulmasta, suoristaa puomien yli ja väistää vastakkaiseen suuntaan takaisin uralle, ilman jalustimia. Sillä hetkellä kun nostin jalustimet kaulalle tiesin, että nyt tulee menemään koko lopputunti mehtään.
Jepu jee, mehtään mennään ja lujaa!
Kyllä ilmeestä sen tietää..

Aluksi en meinannut löytää sopivaa asentoa, sillä itselläni ainakin sattuu todella paljon lonkkiin, ja niitä nipistelee, kun menen virallisesti oikeaan asentoon ilman jalustimia. Joku aikoinaan selitti, että se johtuu siitä, kun minulla menee joko lihas tai hermo lonkkaluiden väliin/alle nipistyksiin. Ja se tekee kipeää! Ensimmäiset minuutit menivät siinä, kun yritin löytää asennon, jossa ei nipistäisi (kilttinä tyttönä en valita valkulle..), sitten pitäisi pystyä menemään ravia, jännittämättä (mahdotonta!), yrittää pysyä suht oikeassa asennossa ja hillitä hevosta, joka haluaisi mennä puomeille vauhdilla lapaliirulla. No good!

"Woooooou"

Pysy just nahoissaan..
Ryhdittömät ry:stä päivää


laukkaaaaaaaa

kaaanis väistö

Pallo selvästikin miettii, että miksi jalat on ristissä..

P***at minä mitään väistä!
Pike tuli hieman neuvomaan..


Yritin ratsastaa eteen nostamalla käsiä..?

 
Laukkatehtävässä piti tulla päädystä keskihalkaisijalle, kahden puomin yli, siirtyminen raviin, ravipuomit, laukannosto, laukkapuomit, kääntyminen laukan mukaiseen suuntaan. Pallohan sekos, kun pääsi laukkailemaan puomeille. Ekalla kerralla mulla rusahti niskasta jotain, kun se vetäs hirmu loikan ekoille puomeille, sitten yritin epätoivoisesti saada raviin (mikä epäonnistui todella hienosti), pysyä kyydissä itsemurhaloikissa 4 puomin yli, ja pitää hermoni (nimittäin kerran meinasin vaan hypätä selästä pois ja lähteä hammasta purren vetämään)..

Siinähän se lopputunti menikin, että tapeltiin väistetäänkö vai ei, hidastetaanko vai ei, tehdäänkö itsemurhaloikkia puomeille vai ei. Mutta tyytyväinen olin alkutuntiin, joten se kompensoi aika hyvin lopputunnin urpoilut.Itsemurhahyppy 1

Itsemurhahyppy 2

Itsemurhahyppy 3

Ei voinu jättää kesken, kun Pike pisti lujille!

Jotenkin tutun näköistä..

%¤@%¤!Estepäivänä maneesissa oli 4 maastoestettä ja 4 tavan estettä. Aluksi verkkailtiin itsenäisesti, sen jälkeen tultiin puomit-pysty -ravilinjaa. Tuohon linjan perään lisättiin sitten tukki. Tämän jälkeen tultiin sianselkä - 4 askelta - valkea laatikko linjaa. Ja arvatkaa oliko akka taas kiinni suussa, kyllä oli.. Eka 6 askelta, sitten 5, 5, 5, 4!. On se vaikeaa antaa hevosen laukata eteenpäin. Sitten tultiin tukki - 4 askelta - sianselkä - 4 askelta - valkea laatikko linjaa. Ja oli taas hankalaa laukata eteenpäin. Pallo ois menny, mutta minä jarruttelin ihan turhaan! Onneks Pike kerran huus mulle ihan kunnolla, ja käski pitää käden täysin paikoillaan, en saanu muuta kuin ohjata kohti estettä. Ja se autto! Heti lähti laukka rullailemaan ja väleihin tuli 4 askelta, just niin kuin pitikin :)
Loppuun tultiin sitten rata, jonka jälkeen saatiin palaute, ja piti miettiä mitä haluaa tulla uudestaan. Mä päätin mennä koko radan uudestaan, koska a) laukka ei pyöriny niin kuin piti ja b) halusin päästä eroon siitä himmailusta. Keskityinkin nyt täysillä siihen, että laukataan eteen, menin vähän uusintatyylillä, niin heti parani! Ja kehut tuli Pikeltäkin, jee :) Harmi vain, ettei sitä parempaa tullut videolle, no tiedämpähän miltä tuntui, ja nyt harjoitellaan sitä laukkaamista. Nauttikaa videosta!

Eka tukkihyppyRisu2 kommenttia:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!