perjantai 10. elokuuta 2012

Viikon kuulumisia

Hei vaan :)

Tiistaina tehtiin kentällä töitä. Pikkusiskoni meni Survilla, ja harjoittelinkin Sallan kanssa sitä, että se keskittyy minuun kaverin sijasta. Tein paljon siirtymiä ja taivutteluita (mitkä onnistuivat puolittain). Meillä oli myös puomit, joiden yli ravattiin (laukassa ei vielä ole harjoiteltu). Loppuun tultiin ihan minimini-ristikkoa (ehkä 20cm korkea), eikä Salla välittänyt siitä ollenkaan. Hyvä että jalkansa yli nosti... :D

Keskiviikkona Sallan kanssa mentiin maastoon.Oli aivan järkyttävä keli, satoi ja tuuli todella kovasti. Harjoiteltiin siirtymiä maastossa, jotta kontrolli säilyy sielläkin. Inhottava keli ei vaikuttanut Sallaan, toimi todella hyvin ja tulinkin hymy huulilla pois tallilta, vaikka olin alusvaatteisiin asti märkä... Harjoiteltiin Sallan kanssa myös vesilätäköiden läpi menoa eri askellajeissa, ne eivät ole Sallan mielestä mukavia. Lätäköissä löträäminen alkoi loppuun kohti onnistua paremmin, mutta laukassa ei voi vielä mennä niihin...

Torstaina kävimme siskoni kanssa maastokävelyllä. Teimme tunnin lenkin, mikä oli molemmille hevosille hyvää vaihtelua ja mielenvirkistystä.

Torstaina kävin myös Vuokon pitämällä tunnilla Pallolla. Pallo tuntui selkään ihan erilaiselta (saattaa osin johtua siitä, että olen nyt ratsastanut Sallalla), ja olikin aluksi hieman hakemista, että kuinkas tätä heppaa ajettiinkaan. Harjoiteltiin pääasiassa läpiratsastamista joka askellajissa, jotta saisin takaraivoon sen tuntuman miltä Pallo tuntuu liikkuessaan oikeinpäin. Tätä treeniä tarvitaan vielä lisää, mutta täytyy sanoa, että hetkittäin oli hyviäkin pätkiä.

Tänään juoksutin Sallaa alkuverkaksi liinassa 20 min erikokoisilla ympyröillä. Ratsastaessa keskityin tänään kaikista eniten taivutukseen ja asetukseen. Ne ovat edelleen Sallalle vaikeita, ja välillä pohjetta joutuukin käyttämään hieman voimakkaammin (tarkoitan puristamista en potkimista), jotta saa avun läpi. Näitä harjoitellaan ehdottomasti lisää ja paljon! Otin välillä aina useita siirtymiä, jotta saan Sallan nopeaksi avuille.

Lopuksi ihan extraextraextra-tehtävänä otin laukannostoja suoraan käynnistä. Ja en voi kuin ihmetellä kuinka viisas Salla on! Heti ensimmäisellä kerralla se nosti laukan suoraan ja sitä seuraavalla ja sitä seuraavalla ja ja ja... Oikeasti! 10:ssä päivässä Salla on oppinut laukkapohkeen niin hyvin, että laukka nousee suoraan käynnistä... Uskomaton lapsi :) Tästä on hyvä jatkaa ja treenata jo opittuja asioita lisää niin, että ne onnistuvat kuin vettä vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!