torstai 2. elokuuta 2012

Hevosenvaihtopäivä

Jeps, eilen vaihtu heppa.

Pallo siis matkusti opettelemaan kouluhevoshommia, ja en malta odottaa millainen Pallo on kuukauden päästä! Eilen nimittäin, Pallo meni ehkä 10m pätkän sellaista ravia, etten ole ikinä nähnyt, ja kyllä mulla nousi tippa linssiin, että ei herranen aika kuinka hieno se on! Pallo oli kyllä ruosteessa ja Vuokko saikin tehdä kunnolla töitä, että sai Pallon kuosiin. Hups... Mutta loppua kohden parani, ja huomasi, että Pallo alkoi muistamaan kuinka sitä selkää oikeasti kannatetaan ihan läpi siirtymien.

Pallon tai lähinnä minun ongelmahan on ollut, että minä teen liikaa Pallon puolesta, joten se ei oikein kantele itseään ihan vain huvikseen. Onneksi se pääsee nyt tuosta eroon, ja Vuokon pitämillä tunneilla minäkin. Silloin  raadetaan kyllä ihan kuoliaaksi asti, jotta lähtee tästä kehitys nyt oikeasti eteenpäin, ja Pallo pääsisi ensi vuoden aikana sinne HeA-tasolle, missä sen pitäisi ollakin.

Pallon luota kurvailtiinkin sitten hakemaan tilalle kaunista neitiä. Ja ei ole vaikea uskoa, että eksyinhän minä sitten pari kertaa... Ois vaan pitänyt mennä sinne, minne alunperin olin menossa, sillä kävin noin kilometrin päässä risteyksestä kääntymässä takaisin... Hyvä minä! :P

Täytyy sanoa, että ai kun on I H A N A suokkitamma. Todella mukava ja kiltti, yhteistyöhaluinen vaikka onkin raaka. Suokkineidin nimi on Salla (sattumalta sama kuin siskollani) ja ikää 5 vuotta. Salla voi kehittyä todella pitkällekin kuukaudessa, tai sitten kehittyä vähän vähemmän. Sen näkee sitten, ei kuitenkaan voi vaatia 5-vuotiaalta vielä liikoja, varsinkin, kun Sallalla on pieni pyöreä maha keväisen varsomisen jäljiltä. Nostetaan siis kuntoa ja taitotasoa vähän kerrallaan, ja pidetään kehitys myönteisenä!

Salla oppii todella nopeasti, mutta vaatii vielä paljon toistoja, jotta asia jää mieleen.

Eilen siis Salla tuli, ja illalla laitettiin Salla ekaa kertaa liinan päähän, ja oppi senkin nopsaan. Pian se ravasi jo tottuneesti ympyrällä. Kävin vielä noin 20 min verran selässä aloittelemassa oppimista. Silloin keskityin pysähdys-käynti -siirtymiin. Salla oppi pohkeen merkityksen siirtymässä melkein heti, ja on ihanaa, kun tulee sellaisia onnistumisen hetkiä! Ei voi kuin hymyillä ja kehua hevosta, siitä että se tekee oikein asian, jota se ei vielä muutama minuutti sitten osannut.

Tänään juoksutin alkuverkaksi liinassa 20 minuuttia. Sallaa juoksutan vielä tässä vaiheessa ilman mitään apuohjia, sillä olemme ihan alkumetreillä vasta. Sitten menin selkään ja tänään keskityttiin taivutteluun, pysähdys-käynti-ravi -siirtymiin. Sallalla on tosi mukava ravi istua, ja muutenkin koko hevonen on todella miellyttävä ratsastaa. Ja en voi kuin ihmetellä, miten pohkeen merkitys selkeää Sallalle hetki hetkeltä paremmin :)

Salla-neiti
(c) Minä


Täydellinen päivä on ihanan energinen ja positiivinen "renkutus". 

3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. heei, mihin se karo niitä meiän leirin kuvia oikein laitteli? jos voisit linkata tänne mulle sen osotteen? (: ja tiiätkö voiko se karo mitenkään saaha lähetettyy tai jotain niin niitä meiän videoita siltä estetunnilta millä mentiin sitä jumppista? kiitus (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ainakaan oo niitä videoita... :/ ömh ömh mikäköhän se osoite oli... laita mulle sähkäriä, niin laitan sitten sinne sen osoitteen :)

   annaroosa.saarti@gmail.com

   Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!