maanantai 6. elokuuta 2012

Tahkoilua ja muita kuulumisia

Hei vaan!

Lauantaina oltiinkin Tahkon kisoissa hyppäämässä 105cm ja 115cm luokat.

105cm oli A.2.0 arvostelulla ja helpolla radalla, ja tottakai mä menen tyrimään siellä. Innostuin vähän liikaa ratsastamaan  aikaa, enkä malttanut katsoa paikkoja parille pystylle. Nehän sitten kolahtivatkin alas, ja tuloksena 8vp. Ajan perusteella ois oltu 5.sijalla. Tyhmä minä!


115cm meni jo paljon paremmin, vaikka en rataa käynytkään kävelemässä. Paikat löyty hyvin ja rytmi pysyi kokoajan sopivan reippaana ja tasaisena. Pallo oli tässä luokassa paremman tuntuinen, (varmaan innostui minun mukana 105cm, kun mennyt 3 päivää koulua...) kuunteli hyvin ja keskittyi paremmin, kun esteet olivat isompia. Tuloksena sarjan b-osa alas eli 4vp. Tulin sarjalle hiukan liian hitaassa laukassa enkä hyppyyttänyt tarpeeksi poikittain = ahdas väli..

©AK / ak.galleria.fi
115cm


Mutta tästä on hyvä jatkaa, seuraavan kerran varmaan sitten aluemestaruuksissa, ellen nyt innostu joihinkin muihin kisoihin menemään. Treenataan siihen asti.


Sallan kanssa on mennyt hyvin. Perjantaina kokeilin ekaa kertaa laukkaa selästä käsin. Juoksutin alle 30 min liinassa, ja sitten kiipesin kyytiin. Aluksi menin samoja ravi-käynti-seis -siirtymiä ja taivutteluita mitä torstainakin. Salla oli todella terävänä ja toimi todella hyvin. Laukannosto tuotti hieman ongelmia, sillä Salla ei tunne laukkapohje-apua. Teinkin monia nostoja ja aina noston jälkeen noin puoli kierrosta laukkaa, jotta se jäi pyörimään hyvin. Muutaman toiston jälkeen laukka lähti nousemaan ihan hyvin, ja päätinkin sen jättää siihen. Kävimme vielä maastossa kävelemässä noin puolen tunnin loppukävely-lenkin.

Lauantaina pidin Sallalla ansaitun vapaan, sai miettiä silloin opeteltuja asioita :)

Eilen menin suoraan selkään ilman liinajuoksutusta. Aloitin tuttuun tapaan pysähdys-käynti -tehtävällä ja volteilla (taivuttelu). Sitten lisäsin ravin mukaan ja tein samaa ravissa. Välillä ravailin pitempiä pätkiä, välillä taas lyhyitä ja nopeita siirtymiä.

Kun Salla oli lämmennyt hyvin otin laukkatreeniä. Nosto ja noin puoli kierrosta laukkaa. Kun tämä alkoi sujumaan, otin 3 nostoa per kierros. Välillä onnistui superhyvin, välillä ei.
Menin yhteensä noin 50 min, sillä Salla ei tuntunut olevan parhaimmillaan.Tänään juoksutin Sallan lämpimäksi liinassa 20 min ajan. Selästä tein aluksi käynti-ravi-käynti siirtymiä ja taivutteluita. Sitten otin laukkaa, ja tänään oli ihan super! Nostot lähtivät hyvin ja ponnekkaasti ylöspäin, ja laukka nousi helpontuntuisesti. Superheppa Salla <3Salla menee hyvin rentona, laskee päätään alaspäin, varsinkin laukassa (hakee tasapainoa myös), ja päristelee tyytyväisyyttään. Mukavaa mennä rennolla nuorella, välillä tuijottelee kentän laidan puskia, mutta muuten menee mukavan rentona. Tällä viikolla keskitytään rentouden ja siirtymien lisäksi taivutuksiin ja pohkeiden läpimenoon. Oikea pohje menee läpi paremmin kuin vasen, ja se onkin seuraava urakka.

Jatketaan treeniä :)

2 kommenttia:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!