torstai 1. joulukuuta 2011

Joulukuu ja jäinen maa

Hei vaan kaikki! 
On jo joulukuu, mutta valitettavasti ulkona ei enää siltä näytä... Lumet sulivat eilisen vesisateen seurauksena ja jäätyivät yöpakkasten aikana. Ulkona on siis todella liukasta. Itsekin meinasin lentää nurin aamulla viedessäni hevosia ulos. Onneksi hevosilla on hokit, niin pysyvät minua paremmin pystyssä. 

Tänään on koulussani taksvärkkipäivä, joten pääsen Pallon kanssa maastoilemaan keskellä viikkoa, mikä on mukavaa vaihtelua. Eipä tämä viikko ole kovin kummoinen kouluviikko ollutkaan, sillä maanantaina minulla ei ollut koetta -> vapaapäivä, tiistaina 2 tuntia, eilen 2 tuntia ja huomenna on itsenäisyyspäivä- ja YO-juhlat, joten koulu loppuu aikasemmin. Eipä minulla huomennakaan ole koulua, sillä laulan koulun kuorossa, ja kenraaliharjoituksemme sattuu juuri matikantunnin päälle, joten olen sieltä poissa, eikä seuraavana olevaa kemian tuntia ole juhlan ansiosta/takia. Mikäs tässä lukiolaisena ollessa :)
    Ensi viikkokin on helppo, sillä ma ja ti ovat vapaapäiviä, keskiviikkona ja perjantaina on kunnon koulupäivät (hurjat 2 tuntia kumpanakin, vuhuu!) ja torstaina koeviikon palautuspäivä (jaiks!). Kyllä tämä joulunalusaika on kivaa! Laskinpa vielä huvikseni, että kahdella seuraavalla viikolla on hurjat 6 & ½ koulupäivää. Joulujuhlat, -kirkot ja -lomat syövät päiviä vuoden loppuun asti. Toisaalta on mukavaa, että viimeinen jakso lukiossa on helppo ja täynnä vapaapäiviä, mutta toisaalta YO-kokeet lähenevät hurjaa vauhtia, ja kertauskurssit jäävät hieman lyhyiksi vapaiden takia. Pitänee siis ottaa itseään niskasta kiinni ja tarttua luettaviin kirjoihin ajoissa.


Eilen tuli Pallon ja minun yhteiselämän ensimmäinen vuosi täyteen. Hurjaa kuinka aika lentää, eikö vain? Ajatukset lensivät eilen menneessä, ja ryhdyin miettimään mitä kaikkea olemme Pallon kanssa ehtineet kokea vuoden aikana. Täytyy sanoa, että olemme olleet onnekkaita, sillä pahin "onnettomuus" oli kiveen astuminen kenttäkisojen kouluosuuden verkassa ja siitä seurannut lyhyehkö kävelytysloma. Sitten on ollut kenkien putoamisia, mutta niitä sattuu kaikille, ja joitain pieniä haavoja, kuten vähän aikaa sitten sattunut Survin puraisu Pallon turvasta, ja nyt siinä komeilee pieni rahka. Toinen "onnettomuus" Survi-kaverin kanssa kävi, kun rapsutellessa toisiaan Survi kyni osan Pallon harjasta, ja se piti sitten kyniä kokonaan. Hitsin Survi...

Kaverukset kevät 2011
(C) Minä

Vuoteen on mahtunut onnistumisia ja epäonnistumisia, turhautumista, iloa, rakkautta, surua ja ennen kaikkea ystävyyttä ja yhteistyötä.


Tapsan tallilla kenttätreenit 2011
(c) Karoliina Savolaine

Pallo tykkäs tykittää portaita alas
Tapsan Tallin kenttätreenit
(c) Karoliina Savolainen

 Verratessa alkuvuoden ja loppuvuoden kuvia ja videoita, kehitystä hevosessa (ja ehkä myöskin minussa) voi havaita. Esimerkiksi hyppy on parantunut suuresti, muuttunut pyöreämmäksi ja voimakkaammaksi. Lihastakin on tullut mukavasti, mutta sitä tarvitaan vielä lisää. 

Savonlinna 11.9.2011
Pallon eka muurihyppy
100cm
(c) Miia Keinänen


Savonlinna 11.9.2011
110cm
(c) Miia Keinänen 
Erilaiset kokeilut, kuten kenttäesteet ja koulukisat muuttuivatkin itselleni paljon tärkeämmäksi, sillä Pallolla on lahjoja kaikkiin ratsastuksen kisalajeihin (kenttä, koulu, este), ja olenkin päättänyt mennä ensi vuonna muutamat kenttäkisat, jos vain sattuvat olemaan sopivaan aikaan ja sopivan lähellä. Myös koulukisoja yritän kiertää muutamat lisää, ja tarkoituksena olisi päästä niitä HeB-ratoja menemään. Eikun treenaamaan niitä varten :)

Meidän aivastus-tervehdys :D
Maaninka seurakoulu 20.8.2011
HeC:1 2000
59,00%
(c) Karoliina Savolainen

Maaninka 20.8.2011
HeC:1 2000
59,00%
(c) Karoliina Savolainen Loppuun vielä lyhyesti sunnuntain treeneistä ja alkuviikosta. Sunnuntaina olleet treenit meni hyvin, itseasiasa todella hyvin. Alkuun menin noin 30 min koulua: taivuttelin, tein siirtymiä ja väistöjä, jotta sain Pallon kuulolle ja taipuisaksi.Otettiin sitten muutama laukkalisäyksiä, ja alkuun ei meinannut onnistua ollenkaan, Pallo varmaan nukkui vielä... No sitten muutaman kerran kaasuteltuani pitkää sivua, rupes heppasen oma moottori jo hyrähtelemään, ja siitä olikin hyvä siirtyä esteille. Aluksi menin pystyä ympyrällä, harjoiteltiin lähinnä kääntämistä ja askeleen kattomista (1). Itselleni on vinottaiset lähestymiset usein helpompia, sillä näen niihin askeleen jotenkin paremmin kuin suoralla. Olen outo, tiedän sen... No tehtiin sitä molempiin suuntiin, ja Pallo oli sikakivan tuntinen, avut meni todella hyvin läpi eikä paikoissa ollut ongelmia. Muutettiin tehtävää niin, että esteenjälkeen päätyyn ja sinne tiukka kahdeksikon puolikas (2), ja takas esteelle. Pallo taipui tosi hyvin, laukat vaihtu välillä hyvin, välillä puolittain ja välillä ei sitten millään. Treenaamme niitä siis lisää.

Sitten siirryttiin innareille. Menin niitä eka muutaman kerran ravilähestymisellä, ja sitten tulin laukalla. Sitten muutettiin tehtävää niin, että innareilta pystylle, ja siitä takas innareille, eli mentiin vähän kuin ympyrää (3). Tätäkin tehtiin molempiin suuntiin, ja sitten vielä (kun halusin) treenatiin kolmoissarjaa (samalla tavalla ympyrällä pystyn kera). Aluks tultiin ihan pienenä, jotain 70cm korkeina, esteiden välit oli 7m, ja harjoteltiin askeleen sovittamista (4). Meni pitkästä aikaa sarjatehtävä ongelmitta, ja sitten nostettiin kaikkiesteet 95-110cm korkusiksi. Mentiin tätä vielä muutaman kerran, ja vitsit meni hyvin! Ei oo pitkään aikaan ollut noin hyvä mieli estetreenien jälkeen.
Sori vähän sekava...
Toivottavasti saatte selvää3-sarja
Kotona käytiin sitten vielä kävelemässä ilman satulaa joku 45min, ettei Pallo jäykisty. Maanantaina kävin vapaapäivän kunniaksi kahden tunnin maastolenkillä. Oli ihanaa mennä parin asteen pakkasessa lumikerroksen päällä, varsinkin kun Pallokin oli niin innoissaan. Harmitti, ettei lenkki kestänyt pidempään, mutta oli sitä joskus kotiinkin tultava... Tiistaina ja keskiviikkona Pallo pääsikin sitten liinaan juoksemaan. 
    Tiistaina meiltä katkesi sähköt melkein koko illaksi, ja meinas tulla hevosille vapaapäivä. Onneksi sähköt palasivat seitsemän aikaan, niin ehdin juoksuttaa Pallon vielä liinassa 20min. Oli siis ihan kevyt, ilman apuohjia, rentoutusjuoksutus. Eilen sitten vähän enemmän isäni juoksutti Palloa (itse olin joogassa), ja Pallo oli kuulemma ollut hyvä. Tänään lähdenkin sitten kohtapuoliin maastoon, syön vain pikaisesti, ja eikun let's go!


Seuraavan postauksen pyrin tekemään su-ti välisenä aikana, elikkäs siihen asti on aikaa laittaa vielä niitä kysymyksiä. Toivotaan, että lumet palaisivat valaisemaan maisemaa siihen mennessä. Ensi kertaan!

P.S. Uudistin blogin ulkoasun jouluisemmaksi, joten laittakaahan viestiä mitä mieltä olette ja mitä (mahdollisesti) tarvitsee muuttaa.

2 kommenttia:

  1. kiva tää muuten mutta taustakuvan vois vaihtaa (: Millon kysymyspostaus tulee??

    VastaaPoista
  2. Kysymyspostaus on seuraavana vuorossa, kuten tuossa ylempänä lukee :) Eli siis su-ti välisenä aikana tulee.

    Kiitos, valitettavasti minulla ei ole muita hyviä talvisia kuvia, mutta heti kun saan niitä, pyrin muokkaamaan taustakuvaa.

    VastaaPoista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!