keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Pallo-potilaan päiväkirja

Lumista iltaa!

Päätin tänään tehdä sellaisen päiväkirjamaisen postauksen, jossa kerron mitä on Pallon kanssa nyt tehty, miten onnistunut ja sitten muita huomioita, jos niitä on. Tämä siis alkaa lauantaista, seuraava päivä accidentista...

Päivä 1
Lauantai 10.12.2011

Käytiin aamulla talutusmaastossa pieni lenkki, jotta saa heppa olla edes hetken ulkona. Muuten joutuu seisomaan sisällä. Pallon haava näyttää karmealta. Se on ommeltu kiinni eilen, mutta lihasnestettä valuu reunojen välistä, ja koko kohta on turvoksissa. Kuivunut veri ympärillä ei paranna vaikutelmaa. Tänään piti pistää Pallolle ekaa kertaa penisilliini itse ja puhdistaa/hoitaa haava. Pistäminen jännitti aluksi, mutta Pallo seisoi ihan tyynesti paikallaan. Jotenkin oli inhottavaa pistää Palloa, mutta sitten ajattelin, että yritän vain auttaa Palloa paranemaan.
    Haavan puhdistus oli hieman ongelmallista. Alue oli vieläkin arka, joten Pallo heitti päätä aika paljon kohti kattoa, kun käteni lähestyikään haavaa. Lopulta sain sen varovasti puhdistettua ja kuivattua, mutta auta armias, kun tulin hoitosuihkeen kanssa pään lähelle. Pallo inhoaa suihkepullon ääntä sekä tunnetta, kun aine leviää alueelle. Lopulta saatiin hoidettua haava, ja Pallo pääsi harjauksen jälkeen syömään iltaruokaansa.

Päivä 2
Sunnuntai 11.12.2011

Aamulla käytiin taas kävelemässä. Tänään puhdistettiin haava kaksi kertaa: aamulla heti lenkin jälkeen ja illalla ennen nukkumaanmenoa. Aamun puhdistus oli täyttä tuskaa; hirveä taistelu, että saatiin edes suojasuihke päähän. No illalla se oli vielä karmeampaa, kun iskä tuli siihen avuksi... Johtopäätös: Pallo ei pidä iskästä hoitotoimenpiteitä tehdessä. No ei se mitään, kai mie saan sen itsekin hoidettua, kunhan vaan rauhottuisi Pallon pään heiluminen. Pistäminen ei tuottanut ongelmia :) Harjasin Pallon vielä, ja sitten pääsivät hepat iltaruualleen.


Päivä 3
Maanantai 12.12.2011


Tänään oli lievästi kiire. Tulin kotiin noin 14.50, heitin hepat ulos syömään vaille tunniksi, ja laitoin takaisin sisälle. Iskä kävi hakemassa minut kotoa ja heitti ensimmäiselle autokoulun teoriatunnille. Tunnilta tultuani kävelytin Palloa vartin verran ulkona. Sitten laitoin Pallon käytävälle ja puhdistin haavan. Tänään sujui tosi hyvin, sillä Pallo seisoi nätisti paikallaan puhdistamisen ajan. Sitten keksin laittaa Pallon korvat tukkoon suihkeen laitoin ajaksi, ja äiti peitti samalla Pallon silmät. Laitto oli paljon helpompaa. Ainoastaan Pallon satunnaiset yritykset päästä eroon silmien päällä olleesta pyyhkeestä vaikeuttivat hetkittäin. Annoin vielä penisilliinipiikin, harjasin kunnolla ja päästin Pallon syömään.

Päivä 4
Tiistai 13.12.2011


Tänään mä en kerennyt edes käydä kotona ennen ajokoulun teoriatuntia, joten iskä ja äiti syötti hevoset ja laittoivat ne ulos. Kun mä pääsin kotiin, kävelytin Palloa kymmenisen minuuttia, sillä iskä oli jo aiemmin kävelyttänyt sitä noin 15 min. Annoin Pallolle piikin (viimeisen, jes!) ja hoidin haavan. Tänään sujui jo tosi paljon paremmin kuin eilen. Pesu/kuivaus + hoitosuihkeen laitto ei tuottanut ollenkaan ongelmia, kun tein ne kokonaan itse. Palloa kutitti tikkien kohdalta, joten piti varoa, etten hangannut niitä liian lujaa pesu- tai kuivausvaiheessa. Harjasin Pallon vielä ennen iltaruokia.

Päivä 5
Keskiviikko 14.12.2011

Tänään pääsin koulusta kotiin jo klo 13, joten kerkesin heittää hepat pihalle melkein kolmen tunnin ajaksi. Siivosin tässä välissä tallin, kävelytin Palloa kymmenisen minuuttia, kun se veti niin vauhilla ulkona muutamia kierroksia tarhan ympäri. Laitoin hepat sisälle syömään 15.40, ja suunnistin autokoululle. Kotiin palattuani puhdistin Pallon haavan ja laitoin siihen suojasuihkeen. Haava näyttää tosi hyvältä, on umpeutunut kokonaan, joten pääsen hoitamaan sitä kohtapuoliin Helosanilla. Ollaan jo voiton puolella, jeee! Harjasin Pallon nopsaan ja päästin syömään iltakauroja.


Tässäpä viimeisimmät kuulumiset. Mitäs pidätte tämäntyylisestä postauksesta, että on melkein kuin päiväkirja?

Jatkoa seuraa!

1 kommentti:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!