maanantai 17. joulukuuta 2012

Talvihoitelut + estehyppelyt


Tänään oli rokotus/raspaus/madotuspäivä hepoilla. Aamuseltaan kävin Pallon kanssa maastossa ilman satulaa päräyttämässä noin tunnin lenkin, ja vedettiin yks laukkapätkä muuten käyntimaaston sekaan. Ja ai että heppa oli innoissaan, sain itsekin nauttia siitä rauhallisesta menosta (joka sitten äityikin vähän reippaammaksi :D).

Ellu tuli joskus klo 13 aikoihin meille, ja mä olin kerennyt ottaa hepat jo sisälle, ja Pallon laitoin valmiiksi käytävälle. Pallo on järkevämpi hoitaa eka, vaikka Survi onkin helpompi, koska Pallon kanssa saa energiat kulutettua... No ellu ensin rauhoitti Pallon suoraan (viime vuotista muistellen, tosin kevyemmin tänä vuonna) ja iski rokotuksen samalla. Pallohan ei piikkejä pelkää, mutta raspauksesta se ei tykkää. (Tiedä sitten onko sille joskus sattunut jotain?) Raspaus sujui ihan jees, meitä oli siinä 3-4 henkilöä tilanteesta riippuen, ja jossain vaiheessa ite olin kokonaan ilmassa, kun Pallo vähän nosti päätään ja minä roikuin halausotteella kaulassa :D No sitten siirryttiin Surviin, joka ei ollut mielissään jokavuotisesta hoidosta; meni ensin karsinan peränurkkaan, ja yritti vielä livistää päitsistä. Survikin saatiin suosiolla hoidettua, ja ellu lähtikin noin 40min päästä tulemisestaan.

Illalla madotin hepat vielä ennen iltaruokia, ja nyt ne toivon mukaan nukkuvat tallissa. Pari päivää pidetään kevyempää, ja sitten loppuviikosta päästään taas treenailemaan :)


Sitten vielä eilisen estetreeneistä. Menin siis ensimmäistä kertaa oliivikolmipaloilla, ja Pallo oli aika kiva. Pidätteet menivät paremmin läpi, mutta aina välillä vastusteli norminiveliä enemmän. Saas nähdä ovatko meille sopivat kuolaimet vai eivät, sillä ellu sanoi tänään, että oli ollut aika isot piikit hampaissa... Voi olla, että palataan norminiveliin tai ihan tavan kolmipaloihin jos eivät oliivit sovi, oliivit on kuitenkin vahvemmat kuolaimet.

Mutta takaisin treeneihin. Jumpattiin kahdeksikolla niin, että toinen kasin "sivu" oli 4:n esteen jumppa ja toinen yhen askeleen sarja. Kaikki esteet oli pystyjä. Pallo oli aluks tosi löysä, jotenkin vetämätön, ja mietinkin, että onko kuolain niin kova, että jarruttaa sitä jo pelkästään suussa olemalla. Mutta hetken päästä Pallo heräs ja oli oma itsensä, liekkö ollut liian aikainen aamu ;)
saman värin nuolet kertoo mistä suunnasta tultiin kasilla

Tultiin aluksi ravilähestymisillä, vaihdellen aina muutaman hyvän kierroksen jälkeen lähestymissuuntaa, niin että tuli tiukemmalla/lyhyemmällä tai pidemmällä/loivemmalla tiellä. Lopuksi tultiin laukassa lähestymiset, ja iskä nosteli esteitä aina välillä. Loppuun tehtiin niin, että yhen askeleen sarja pysyi ennallaan ja innarista otettiin keskimmäiset esteet pois, eli tuli kahden askeleen sarja. Pallo tuli välillä kakkosen välin kolmella ja teki välillä taas todella itsemurhaloikkia säikytellen minua. Loppuun saatiin kuitenkin hyvät hypyt kaikille esteille ja lähestymiset kanssa, joten sen jälkeen vaan keventelin hetken ja käveltiin reilusti. Pallo teki mun yllätykseksi todella hienoja laukanvaihtoja, ja olenkin tyytyväinen tän hyppypäivän esityksiin, jos ei ihme loikkia lasketa. Kyllä siitä vielä hieno peli tulee :)



2 kommenttia:

  1. Kukas eläinlääkäri tää Ellu on? En ookkaan ikinä kuullu, ois aina kiva kuulla uusista nimistä nii ois sitten runsaasti valinnanvaraa tilanteen sattuessa :)

    VastaaPoista
  2. Nyt on kahtena vuotena käynyt Haukipuron Martta, sitä ennen kävi Hallikaisen Pasi :)

    VastaaPoista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!