keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Arvonta x2 + tilannepäivitystä

Ihan ensin nämä arvonnat tähän, käykäähän osallistumassa :)

http://hyvavalmennussaaasennevammanpois.blogspot.fi/2012/12/arvonta.html


http://somecountrygirl.blogspot.fi/2012/12/luukku-4_4.html

Eli viime viikonloppuna käytiin hyppäämässä sunnuntaina. Sattumalta siellä oli "päällekkäisbookkaus" eli erään ratsastuskoulun (ulkopuolinen) ryhmällä oli tunti. Mutta hyvin kävi, kun teimme samaa tehtävää eli jumppausta.

 Tuossa tuo tehtävä mitä tehtiin; eli päädystä tultiin keskihalkaisijalle aluksi ravissa, jolloin olivat kaikki maapuomeina ja sitten laukassa, jolloin esteitä lisättiin kierros kierrokselta. Ensimmäisenä oli maapuomi - "innariväli" - pysty-innari-pysty - askel -pysty-innari-pysty - 3 askelta - okseri. Välit olivat muille hevosille sopivat (normi välit), mutta Pallopööpöö ei meinannut niihin mahtua... Isoko? Eiiii.. Mutta teki hyvää tulla vähän nafteilla väleillä, sillä Pallo joutui keskittymään (vaikka paikalla oli muitakin hevosia) ja jumppavaikutus tehostui. Loppun Pallo rupesikin itse jo jarruttelemaan ja kokoamaan itseään, sen mitä kerkesi, väleissä = oikea reaktio. Loppuun hypättiin Pallon kanssa (kun rats.koululaiset lopetti) vielä okseri - 3 askelta - pysty - 2 askelta - okseri linjaa noin metrin/metrikympin korkusena ja ihan loppuun niin, että eka okseri oli sen 100cm - 5/6 laukkaa (tilanteesta riippuen) - okseri, jota nostettiin 120cm asti. Pallo oli ihan super, ja loppuun teki kyllä niin kauniin ja pyöreän hypyn, että siihen oli hyvä lopettaa.

Pallolla kerkesin viikonloppuna ratsastaa 4 kertaa, lauantaina kahdesti, sunnuntaina kerran ja sitten maanantaina käytiin vielä kävelemässä maastossa.

Tänään kävin Lassen ratsastamassa ja menin ilman satulaa. Menin ensin käynnissä kaikenlaisia taivutuksia, kiemuroita, suoristuksia, siirtymisiä askellajin sisällä. Menin myös HeB:0-radan käynnissä läpi (se siis pitäisi lauantaina mennä), jonka jälkeen otin hieman ravia ja laukkaa molempiin suuntiin ja erilaisia kiemuroita näissäkin. Loppuun menin vielä radan läpi, ja sen jälkeen vielä muutamia kohtia siitä uudestaan, mitkä eivät ekalla kerralla onnistuneet hyvin. Ja vitsit.. Lasse on upea! Voisinpa mennä kisoissakin ilman satulaa, sillä sain niin paljon paremman kontaktin Lasseen, ja mikä parasta, se esitti minulle hienot keskiaskellajit ilman rikkoja ja siirtymät ilman muodon rikkoutumista! Huomenna sitten lisää Lasseilua :)


Ja nyt yritän loppuillan aikana saada noita uusia sivuja päiviteltyä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!