keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

# 350 Erikoispostaus: Millainen Pallo on?

Pitkään on ollut mielessä tällainen erikoispostaus tehdä, ja nyt kun pidän pientä ruokapaussia remonttihommista ajattelin sellaisen pikaisesti kirjoittaa.

"Ai millainen minä olen?"
(c) Tuomas

Pallo esteillä Pallon ehdottomasti suurimmat plussat ovat sen rohkeus, reiluus ja rehellisyys. Se hyppää käytännössä mistä vain; oli paikka surkea tai hyvä, antaa anteeksi ratsastajan virheet ja menee yli vaikka itse toisin sen hyvinkin vinolla linjalla.

(c) Linda Immonen

Pallon yritteliäisyys esteillä on ihanaa, sillä se säästää hieman omia energioita, kun ei tarvitse kokoajan puskea hevosta kohti estettä. Myös Pallon oma innokkuus tekee homman suht helpoksi, se kun imee esteille ja haluaa hypätä, ihan sama onko edessä kaksimetrinen vai puolimetrinen este.

Pallo ei myöskään katsele esteitä turhaan, se katsoo ponnistuspaikan ja sen millainen este on edessä, mutta "mörköjä" se ei pahemmin tuijottele. Tai jos tuijottelee, niin pienellä rohkaisulla Pallo ne loikkaa yli. Tämän takia sillä on kenttäesteilläkin mukava mennä; eikun estettä kohti ja yli.

(c) Miia K.

Pallon iso koko! Melkeinpä kaikki esteet näyttävät pieniltä Pallon selästä :D

Miinuksina sanoisin Pallon välillä liiallinen innokkuus, jolloin miun puolipidätteet saattavat jäädä huomiotta tai paikat häviävät höselöinnin seurauksena. Myös iso laukka on välillä sarjaväleissä ongelma, varsinkin jos Pallo on sitä mieltä ettei pyöreänä tarvitse kulkea.

Pallo koulussa


Plussiksi lasken Pallon isot ja suht näyttävät liikkeet (silloin kun sille päälle sattuu :D) sekä yritteliäisyyden. Pallo haluaa miellyttää ratsastajaansa, ja tekeekin parhaansa, vaikka ei aina ymmärtäisi mitä pitää tehdä. Tykkään myös Pallon askellajeista, niissä on mukava olla, kunhan Pallon saa pyöreäksi, jolloin sillä on pehmeät askellajit istua.

Pallon kuuliaisuus hyvänä päivänä on myös ihanaa, sillä silloin se on kuin saturatsu ja tekee mitä pyydetään ja on kevyt ratsastaa sekä edestä että takaa. Tällaisina päivinä kouluratsastus on ihanaa.

Miinuksiksi lasken Pallon jääräpäisyyden, ison koon sekä hermostumisen/huolestumisen. Pallolla kun on jääräpäinen päivä, niin silloin kannattaa tyytyä vain rentouden hakemiseen, mikään muu ei onnistu, ainakaan mukavasti sekä hevoselle että ratsastajalle. Tähän liittyy myös Pallon huolestuminen (kuten Helkky sitä kutsuu). Eli jos tehdään Pallolle jotain uutta ja vaikeaa se alkaa huolestua ja hermostua, jolloin se korvaa laadun vauhdilla. Sellaisesta tilasta Pallon rauhoittuminen vaatii aikaa, ja silloin Pallo ei ainakaan kulje selkä ylhäällä tai ryhdikkäästi. Ja se on rasittavaa.. :P

Perus "en tee mitään"-päivä
(c) Tuomas

Pallon koko on siinä  mielessä ongelma, että välillä en tunne missä ne takajalat laahaa tai onko se selkä kunnolla ylhäällä, tai kulkeeko se nyt ylipäätänsä kuinka pitäisi. Ja välillä tuntuu, että omat jalat eivät riitä ratsastamaan Palloa tarpeeksi aktiiviseksi takaa.

Pallo maastossa

Pallo on maastossa aivan mahtava, se harvoin säikkyy mitään ja menee ihan mistä vain; siltojen yli, ali, kaiken ohitse, ojissa, pelloilla, hakkuualueilla. Pallo ei ole valikoiva maastonsa suhteen, vaan pikemminkin tuntuu ratsastaessa että se on sitä tyytyväisempi mitä enemmän maasto vaihtelee. Varsinkin mäkitreenistä Pallo pitää! Pallo on niin luotettava maastomopo, että maastoilenkin enimmäkseen ilman satulaa, ja silloinkin voin mennä kaikkia askellajeja ja vaikka hypätä ojia tms. jos vain kestän kyydissä :D

Ainoa miinus Pallossa on maastoillessa että se pelkää sinisiä traktoreita :D Mikään muu ei ole ohitsepääsemätön paitsi paikallaan pörisevä sininen traktori... Vajaa mikä vajaa  ;)

Pallo käsitellessä

Pallo on kiltti käsiteltävä. Yleensä se seisoo nätisti paikallaan irtiollessaankin kun sitä harjaa ja varustaa, joinain päivinä pyörii kuin väkkyrä. Taluttaessa Pallo tulee nätisti mukana, ei rynni, vaan kävelee rennosti vierellä. Ihmisen päälle Pallo ei tule missään tilanteessa, se onneksi tuon kokoisena kunnioittaa ihmistä.


(c) Tuomas

Hieronnasta ja venyttelystä Pallo tykkää, jalkoja venyteltäessä se venyttää niitä itsekin ihmisen apuna. Hieroessa se saattaa hieroa takaisin, jos on tarpeeksi makea kohta käsiteltävänä.

Miinuksena  voisi olla harvoin sattuva pyöriminen tai jalkojen juurruttaminen maahan. Muuten Pallo on kaikissa toimenpiteissä helppo hevonen :)

Siinä olisi aikalailla millainen otus tuo jättiläinen on eri tilanteissa, parhaiten Palloa kuvaavat sanat "Lempeä jättiläinen". <3

Miun rakkain idiootti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!