tiistai 24. kesäkuuta 2014

Kisapäivitys

Nyt vihdoin kisapäivitys reilun viikon takaisista kisoista! Tässä välillä on ollut hieman häppeninkiä, joten kirjoittamaan ei ole vain ehtinyt. Lisäksi nukkuminenkin on jäänyt hieman vähälle, joten kirjoitusintoa /-voimaa ei ole ollut. Mutta nyt on, ainakin hetken puuska :D


Lauantaina mentiin tosiaan 100cm ja 110cm, joista 100cm oli ihanneaika-arvostelu ja 110cm 367,1. Lähdin ihanneaikaluokkaan ihan vain pitämään hauskaa ja nauttimaan radasta. Arvelin jo kisoihin ilmottautuessa, että me ei tulla tuollaisessa arvostelussa pärjäämään Pallon ison laukan ja omien pikkukurvien vuoksi mutta kappas vaan, toisin kävi. Rata oli mukava, muutama haastava tie, mutta silti selkeät reitit. Ratsastin ratamestarin piirtämää reittiä, jolloin aikamme sattui olemaan 74,14 ihanneajan ollessa 74. Vau! Vissiin aika oli ainakin laskettu oikein, sekä meiltä mitattu, kun noin tarkasti osui ;) Voittohan sieltä herkisi Pallolle, vautsi vau, upea hevonen <3

115cm
(c) Maria Purmonen

110cm rata oli teknisesti jo paljon haastavampi, mutta kuitenkin rakennettu sujuvaksi ja mukavaksi. Itsellä tuli kaksi aivokatkosta radalla, ensimmäisellä sarjalla kädet jäivät jäykiksi eivätkä myödänneet hypyn läpi -> pudotus, ja toisella sarjalla ajatusta ei enää edes ollut, oli vain "enää toi vika"-rykäisy jonka johdosta Pallo meni pitkäksi -> pudotus. Tulos siis 8vp, mikä on mielestäni hyvä meille pitkästä aikaa tuolta tasolta. Ratarutiinin puute ja tuon korkeuden hyppäämisen puute näkyi, mutta hevonen venyi supersuorituksiin ja oli mahtava!

Ja koska blogger vamettaa, tässä linkki kisaratoihin.

Sunnuntaina käytiin hyppäämässä pelkästään 115cm. Rata oli teknisesti selkeästi meille haastavin koko kisauran ajalta, ja se näkyi radalla. En osannut tehdä oikeita ratkaisuja, mm. 3-4 välissä olisi pitänyt heti kolmosen jälkeen ottaa voimakkaammin kiinni ja Pallon peppu pyörimään alle,  vitosesteellä olisi pitänyt myödätä loppuun asti ja seiskaesteellä olisi pitänyt antaa hevosen hypätä eikä tuupata. Viimeisen esteen ohi ratsastin itse, hevonen olisi varmasti mennyt, mutta oma pää teki stopin, jolloin näin paremmaksi ottaa uusi, rauhallinen lähestyminen esteelle. Tuloksena 21vp, joista osa aikavirheitä, mutta erittäin tyytyväinen ratsastaja ja mahtiheppa! Kuten fb:ssä kirjoitin:
 

"Ei ne virhepisteet, vaan se fiilis!"

2 kommenttia:

  1. Minusta teit fiksun päätöksen sunnuntaina viimeiselle esteelle, ettet lähtenyt väkisin ylittämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Onneksi edes välillä tulee tehtyä hyviä päätöksiä radalla ;)

      Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!