torstai 31. heinäkuuta 2014

25.7. kenttäharjoituskisat Suonenjoella

Mihinköhän sitä tuli lähdettyä,
miettii esteratsastaja kouluaitojen sisällä..
(c) Miia TanskanenAamulla lähdettiin hyyyyvin aikaisin kohti Suonenjokea, ja oltiinkin niin sopivasti perillä seitsemän aikoihin että kerettiin hepoille antaa vielä loput aamuruuat (saivat siis noin tunti ennen lähtöä puolet ja loput perillä). Siinä odoteltiin ihanan viileässä aamussa paikan heräämistä ja kisojen alkamista, ja heti lähtömaksujen suorittamisen jälkeen hyppäsin Pallon selkään ja lähdin verryttelemään kouluosuutta varten.
(c) Miia Tanskanen

Olin valinnut Pallolle kouluohjelmaksi Perusmerkin kouluohjelman, mikä oli näin jälkeenpäin ajateltuna huono vaihtoehto. Olin ajatellut, että vuoden koulukisatauon jälkeen olisi hyvä ottaa helppo ohjelma, varsinkin kun epäilin Pallon olevan hyvin jumissa pitkän matkan jälkeen. VÄÄRIN! Olisi pitänyt ottaa astetta hankalampi ohjelma C-merkki tai Tutustumisluokan ohjelma tai muu vastaava, jotta heppa olisi malttanut edes hieman keskittyä radalla.
Laukka ainakin pyöri kivasti :)
(c) Miia Tanskanen

Alkurata meni ihan hyvin, siinä Pallo oli vielä hyvin kuulolla, mutta laukkaohjelmien jälkeen Pallo kuumui, ja olisi mm. halunnut tulla viimeiselle keskihalkaisijalle laukassa tai vaan laukata koko ajan... Alla vielä arvostelu:

1. 7,0

2. 5,5
3. 7,0
4. 5,5
5. 6,0
6. 5,5
7. 6,5
8. 6,0
9. 5,5
10. 6,0
11. 5,0
12. 5,0
13. 4,5

Alakommentit
+ Melko hyvät tiet
+ Tahdikas laukka
- Ravissa nyt paljon tahtiongelmia. Tuntuma ja energia tasaisemmaksi, valmistele.
Hieno urpo <3
(c) Miia Tanskanen

Kouluosuuden jälkeen käytiin vauhdilla vaihtamassa estekamppeet päälle ja lähdettiin esteverkkaan. Hypättiin siis rata 90cm korkuisena, kuten se tuttarissakin olisi, ja sehän meni hyvin nollilla :) Ainoa miinus radalla oli ajoittaiset jarruongelmat, ja varsinkin ahdas sarjaväli kopisi sen seurauksena. Muuten hyvää työskentelyä sekä hepalta että kuskilta.
3.este
(c) Miia Tanskanen

Ja vielä viimeinen este..
(c) Miia Tanskanen
Maastoverkassa saatiin hypätä niitä esteitä radalta mitä haluttiin. Hyppäsin itse ihan muutamia esteitä, mm. A-este alamäkeen, kävin järven näyttämässä, "pystyn" ja korkean alashypyn. Pallo oli jo verkassa ihan liekeissä, eikä malttanut kuunnella, veti mm. pierupukkilaukkaa hyvin pieniä pätkiä, ja muutenkin kaasutteli. Pallolla oli selkeästi hauskaa :D
Viimeinen este ja maalilinja häämöttää takana
(c) Jenni Oravainen

Radalla Pallo oli tosi hyvä, hieman turhan vauhdikas tietyille esteille, mutta suurimmaksi osaksi sain sen rauhoitettua lähestymisissä. Kaikki esteet menivät hyvin nollilla ja epäröimättä, ainoastaan kapealle tuli pientä kiemurtelua (omat avut olivat hieman riittämättömät siinä), ja yliaikaa tuli muutama sekunti. Jouduin jarruttelemaan reilusti sen takia, ettei meillä ollut nurmihokkeja, enkä halunnut ottaa kaatumisen riskiä Pallon höseltäessä, mutta aika on helppo parantaa muihin kisoihin.
Jippiii!
(c) Jenni Oravainen
Lopputulos: -69,87. 
Ei siis mitenkään mahdottoman huonosti mennyt pitkästä aikaa kisat Pallolla :) Ja kaikilla oli superkivaa <3


Ja loppuun vielä linkki kisavideoihin, koska bloggeri vamettaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!