perjantai 11. heinäkuuta 2014

Tuomio

Tein nyt illalla huonon valinnan, menin lukemaan ht.nettiä vaikka olisi pitänyt mennä nukkumaan. Ja yllättäen minusta puhuttiin taas paskaa Itä-Suomen omassa topiikissa. Kommentteja lukiessani tulin surulliseksi, kuinka ihmiset jotka eivät edes tunne minua voivat kirjoittaa tuollaisia? Tai kirjoittaa tuollaisia asioita puolisostani, jonka he vielä vähemmän tuntevat? Kuinka paha olo pitää ihmisellä olla, että kirjoittaa toisesta asioita, jotka eivät ole totta?


Kommenttien tasosta päätelleen kirjoittajat ovat nuoria. Miksi nuoret haluavat nykyään vain puhua pahaa toisistaan ja olla ilkeitä toisille? Kohentaako se heidän itsetuntoaan tai tekeekö se heistä parempia ihmisiä? Vai parantaako se heidän pahaa oloaan? Kun voi ajatella, että toinen on omissa kuvitelmissa kauheampi ja huonompi kuin itse, helpottaako se?


Muistan itse nuorena kuinka olin kateellinen minua paremmille ratsastajille. Kuinka mielestäni he olivat maailman ärsyttävimmät ihmiset, huonoimmat ratsastajat ja minun olisi kuulun olla heidän paikallaan. Puhuin heistä pahaa, ja kadun sitä. Nyt vanhempana luulen ymmärtävänä miten paljon he ovat ponnistelleet päästäkseen sinne missä ovat. Ja olen itsekin ponnistellut paljon päästäkseni tänne asti. Miksi en saa nauttia siitä?


Itseäni eniten huolestuttaa se, että olemme puolisoni kanssa perustamassa yritystä, ja hevospiirit puhuvat, varsinkin jos jossain on haukuttu pohjamutiin, roskasakiksi. Miettivätkö kyseiseen paikkaan kirjoittavat, kuinka heidän kirjoituksensa voivat vaikuttaa yritykseemme, elämäämme, tulevaisuuteemme? Miettivätkö he, kuinka heidän kirjoittamansa vääristää muiden kuvia ihmisistä? Miettivätkö he, mitä saavat aikaan muissa ihmisissä ja muiden ajatuksissa? Miksi?

Miksi?

Miksi?Miksi pitää olla ilkeä toiselle, jota ei edes tunne? Sillä minut tuntevat tietävät kyllä millainen olen, mutta he jotka eivät tunne ja mahdollisesti haluaisivat tuntea tai tulevat olemaan tekemisissä kanssani tulevaisuudessa, pystyvätkö he enää ajattelemaan muuta kuin mitä ovat joskus lukeneet tai kuulleet? Voivatko he enää muodostaa omaa mielipidettään kaiken jälkeen? Voivatko he antaa tilaisuuden ihmiselle, joka on tuomittu muiden silmissä kateuden, vihan, ilkeyden tai pahan olon takia?


Itse haluaisin tietää miten olen päätynyt kohteeksi. Kuka oikeasti inhoaa minua niin paljon, että haluaa levittää minusta valheita, ilkeyksiä ja juoruja? En ole tehnyt muuta kuin mitä rakastan, mikä on unelmani, mitä haluan tehdä. Missä tein väärin? Miksi olen niin helppo kohde kiusata, jo koulussa, ja nyt? Miksi?


Voin luvata, että jos yksikään anonyyminä esiintynyt uskaltaa ottaa minuun yhteyttä en tuomitse häntä. Haluan vain vastauksen kysymykseeni, en muuta; Miksi?


Nyt koetan päästä nukkumaan, huomenna on pitkä kisapäivä tiedossa. Odotin kisapäivää innon ja jännityksen sekaisin tuntein, nyt se lähinnä tuntuu raskaalta taakalta. Miten jaksan nousta aamulla ja esiintyä jälleen kaikkien edessä iloisena ja reippaana? 
Ilo päivästä on mennyt, toivottavasti se löytää vielä tiensä takaisin.
11 kommenttia:

 1. Näin nuo keskustelut ja tuli oikein paha mieli sinun puolestasi :/ Ihmiset osaavat sitten olla todella julmia. Koeta kuitenkin olla välittämättä paskanpuhujista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti ihmisluonto on julma, tiedä sitten johtuuko se kateudesta. Mutta kiitos puolustamisesta!

   Poista
 2. pitää käydä kattoo onko ne siellä vielä..eiköhän jokainen tajua hötönetin paskapuheet,joten en usko että ne vaikuttaa teidän tulevaan ihanaan tallielämään mitenkään,sinä olet kuitenkin hyvinhyvin kuuliainen ihminen ja moni sen tietää..kateuttaan vaan ne puhuu

  VastaaPoista
 3. Mie en ole ikinä, ikinä tajunnut sitä, että mikä hevospiireissä ihmisiä vaivaa, kun niin monesti mennään nettiin huutelemaan asiattomuuksia. En vaan tajua. Minusta kuitenkin noista keskusteluista, sinun ei kannata olla huolissaan. Uudet asiakkaat eivät varmasti tiedä kenestä siellä on kyse, koska ei kuitenkaan sinun omalla nimelläsi löydy ja käsittääkseni noita ht.netin keskustelujakaan ei säilytetä monia vuosia tuolla, vaan tippuvat aikanaan pois.

  Pää pystyyn ja tuollaiset kannattaa jättää täysin omaan arvoonsa. Heillä on omassa elämässään jotain pielessä, kun täytyy tuolla lailla toisia mollata. Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Kun tietää että on ihaniakin hevosihmisiä, jaksaa jatkaa, vaikka hevosten takiahan tätä tehdään :)

   Poista
 4. no höh, miks mie huomasin tän postauksen vasta nyt ? :S siis kyllä, yhdyn sun mietteisiin sataprosenttisesti ja kyselen usein myös itsekseni - miksimiksimiksi ihmiset tekevät noin ? Olen juurikin sitä mieltä, että se oma pahoinvointi ja itseinho voi olla jollakin niin vahva ja mielensekoittava tunne, että on pakko jakaa huonoa oloa myös muille, keinolla tahansa. Joskus se pahoinvoiva ihminen voi olla todella lähellä, mikä on jokseenkin surullisen pelottavaa. Ja on taatusti murheellista, kun omaa onnea ja uusien tuulien alkamista varjostaa ihmisten katkeruus,kateus ynnä muu pahansuopaisuus.

  Sen ymmärtäisin, jos joku saisi oikeutetusti ja syystä palautetta tai joku puhuisi mm. hevosen huonosta kohtelusta, mutta sinun tilanteessa ei ole sellaisesta kyse.

  Jos joku jättää juorujen ja hötönetin paskanjauhannan takia tulemattta sinun tallillesi, ei hän mielestäni edes ansaitse sinne tulla - joten who cares. eiköhän sinunkin luokse päädy sellaiset mukavat immeiset niin kuin näin nettituttavuuden perusteella itsekin oot :) silloin säilyy hyvä ja rempsee meinkinki. Olisi kiva kyllä tutustua sinuun muutenkin ihmisenä, sillä mm. koulukiusaamistausta yhdistää. Hirveästi tsemppiä ja ennen kaikkea isot onnittelut teidän uudelle kodille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna ihanasta kommentistasi! On ihanaa, kun on joku joka ymmärtää näitä tunteita ja ajatuksia :)
   Sinuunkin olisi mukavaa tutustua, toivottavasti jossain vaiheessa päästäisiin törmäämään :)

   Tsemppiä siullekin varsaprojektiin ja isot kiitokset <3

   Poista
 5. Upeaa että uskallat toteuttaa unelmaasi!!!! :))

  HT:netin huutelijat on kateellisia paskoja, jotka ei ite pysty/uskalla siihen mihin sä!
  Ja vaikken mä oo sua vuosiin sillee facetoface tavannutkaan, niin aivan varmasti voisin sulle jättää hevoseni hoidettavaksi, ja sen perusteella minkä käsityksen oon saanut sun ammattitaidosta hevosalalla! Sitä osaamista ja taitoa ei voi kukaan viedä sulta pois, vaikka kuinka kiusaisi!

  Ootko yksityistallia perustamassa vai millaista yritystä? Tsemppiä joka tapauksessa! Yrittäjän arki on varmasti rankkaa, mut sä jos joku pystyt siihen :)

  T. Anniina (siltä ratsastusleiriltä Rautalammilta joskus vuonna nakki ja papu ;) )

  P.S. Sun blogia on aina niin mielenkiintoista lukea! Hyviä kuvia ja videoita ja olet hyvä kirjoittamaankin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina ihanasta viestistäsi! Tottakai muistan sinut, jatkoimmehan etanapostillakin aika kauan aikaa leirin jälkeen, ja fb:stä on saanut lukea päivityksiäsi (ja varmasti toisin päin myös) :)

   Yksityistalli tulee olemaan, toivottavasti homma lähtee mukavasti pyörimään ja tulee paljon tyytyväisiä asiakkaita :)

   Katsotaan, jos kerettäisiin joskus tavata, itse tosin olen täällä hyvin sidottuna, mutta jos olet tulossa ikinä tänne päin, niin eikun viestiä tulemaan :)

   Poista
  2. Olisi huippua päästä näkemään pitkästä aikaa :) Täytyy katsoa jos tulisi joku viikonloppu asiaa sinne suunnalle!
   Ja hei jos olet asioilla Tampereelle/Turussa niin tule ihmeessä käymään!

   Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!