lauantai 25. tammikuuta 2014

Kolme kertaa mahtavuudet

Käytiin Kuopiossa pyörähtämässä tädin, siskon ja serkun synttäreillä pe-la. Matkalla kävin ratsastamassa Emman luona Mistyn ja Vilin.

Perjataina Viliä sai alkuun työstää hyvin paljon, jotta sen sai rehellisesti läpi ja kuuntelemaan molempia pohkeita kunnolla. Tein siis paljon vasta-asetuksia, pohkeenväistöjä, asetuksia ja taivutuksia. Mentiin niin illasta vasta, että ratsastin otsalampun valossa, joten menin vain käyntiä ja ravia. Lopussa Vili oli oikein kivan tuntuinen.

Misty oli aivan super. Vauhdikas, mutta kerrankin kuunteli alusta asti, eikä yrittänyt juosta apujen läpi. Menin myös Mistyllä hieman ravia, käynnin lisäksi. Ensimmäistä kertaa Misty oli parempi kuin Vili.
(c) Emma(c) Emma

Lauantaina menin ensin Mistyn, ja neiti jatkoi edellispäivän tapaan erittäin mahtavana! Alusta asti malttoi ja kuunteli todella hyvin, myös laukassa. Mistyn kanssa tehtiin hieman pohkeenväistöjä, asetuksilla leikkimistä ja  pohkeen väistämistä. Sekä paaaaljon voltteja, jotta sain molemmat kyljet töihin. Misty oli super <3

Vilillä menin rankemman koulupäivän kuin eilen. Mentiin enemmän muotoa, ryhtiä ja liikettä, kuin taivutuksia, sillä Vili oli eilisen jälkeen todella kivasti pohkeiden välissä. Menin gramaaneilla laukkaa, jotta sain työstettyä pelkän muodon säilyttämisen sijasta laukkaa, takapäätä ja Vilin omaa moottoria. Ja vautsi mitä laukkaa Vilistä löytyi, kun muoto säilyi gramaanien avulla ja sain ratsastaa Vilin takasia mahan alle enemmän. Tänään molemmat ponit olivat aivan huippuja!

(c) Emma
(c) EmmaLauantain ratsastelut huipensi ihananihana Pallura <3 Pallo oli aivan loistava tänään. Se lähti selkeästi iloisella ja hyvällä työmoraalilla hommiin, ja olikin aivan loistava ratsastaa! Laitoin Pallolle gramaanit, jotta saisin sen kunnolla läpi. Pallolla on nyt toisella puolella (vasemmalla selästä katsoen) jumi, ja ei tule rehellisesti läpi, jos joutuu jumikohtaa käyttämään. Päätin siksi laittaa gramaanit, että voin vaatia ponia töihin, jotta saadaan jumia auki.

Tehtiin todella paljon taivutteluita, asetuksia, avoja ja kiemurtelua. Ja vautsivau mikä poni mulla on <3 Oikeaan kierrokseen (johon joutuu siis käyttämään jumissa olevaa oikeaa kylkeä) laukka on huonompi, ja aluksi se oli aivan kamalaa kyytiä. Avojen kohdalla Pallo tarjosi kaikkea laukanvaihdoista ristilaukkaan, ja voitte uskoa että oli työn ja tuskan takana saada edes yksi lyhyt hyvä pätkä. Sitten vaihdoin suunnan, ja voilâ mitkä avot. Huomaa mikä kylki on jumissa...

Tässä välissä pidettiin pienet välikäynnit, ja sen jälkeen vielä molempiin suuntiin sama homma, laukkaa, pääty-ympyrällä laukka kuntoon, avoa ja jatkuu samalla tavalla. Nyt Pallo oli selkeästi parempi kuin ekoilla kerroilla, mutta paaaaljon väsyneempi. Niinpä otettiinkin ihan vain muutama kierros, ja sen jälkeen pitkin ohjin ravia ja loppukäynnit maastakäsin. Ja Pallo käveli lopussa paljon paremmin, näytti että kylki olisi ehkä hieman avautunut :) Huomenna edessä samaa työstämistä, Hipsun ratsastelu + tunninpito ja töitä. Nyt palaan Greyn Anatomian pariin, palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!