lauantai 29. syyskuuta 2012

Reason for riding

Nyt todellakin muistan miksi harrastan tätä erittäin vaativaa, turhauttavaa, aikaa ja rahaa vievää lajia. Onnistumisien takia. 

Tänään ratsastin Pallolla kentällämme koulua. Se oli eilen maastossa aika raskas (osittain johtui liiallisesta energiasta) ja vauhdikas, joten ajattelin viettää tämän päivän "kurinpalautuksen" muodossa. Aloitin ihan tavallisesti kävelemällä pitkin ohjin jonkin aikaa. Siitä otin Pallon sitten "löysille" ohjille ja aloin taivuttelemaan volteilla ja kiemuroilla. Tavoitteena oli saada Palloa taipumaan, mutta samalla menemään reilusti matalassa ja pitkässä muodossa -> selän lämmittely.

Reilun 10 minuutin päästä aloitin ravailemaan kevyessä ravissa ympyröitä. Hetki hetkeltä kokosin Palloa paremmin kasaan, kunnes se kulki haluamassani muodossa. Ravissa tein paljon töitä ympyrällä. Aluksi isolla ympyrällä asetusten vaihtamista puolelta toiselle ja samalla reilu taivutus läpi. Näin sain Pallon kivasti pohkeelle kuuliaaksi.

Seuraava ravitehtävä oli uraa seuraten saada Pallo ravaamaan eteen ja kasaamaan itseään aina voltille. Ja vautsi, heppahan toimi kuin unelma! Pallo tuli todella kivasti takaisin ja lähti eteen muodosta karkaamatta.
Tämän jälkeen otin hetkeksi välikäynnit pitkin ohjin.

Kävelyn jälkeen otin ohjat, ja ensimmäisenä kokosin Pallon taas hyvin alle. Pallo on niin iso hevonen, että sen ongelmana on joko kaulan häviäminen kilometrien päähän tai takajalkojen laahaaminen kilometri jälessä. Aloitin laukkatehtävien tekemisen ensin uraa pitkin, jossa aina 3 pientä volttia, joilla kokoaminen, jotta laukkavoltit pysyivät alle 7m (säde) kokoisina. Kun tämä onnistui hyvin otin taas isolle ympyrälle ja asetukset + taivutukset läpi molempiin suuntiin (siis ulos ja sisälle). Tehtävän onnistuessa hyvin vaihdoin uraa pitkin laukan temmon vaihteluihin ja sitten takaisin ensimmäiseen laukkatehtävään. Sitten samat toiseen suuntaan.

Laukkojen jälkeen annoin taas kävellä pitkin ohjin. Välikäyntien jälkeen otin vielä väistöt ravissa ja käynnissä molempiin suuntiin muutamia kertoja. Raviväistöt vaativat vielä monia toistoja, mutta käyntiväistöt alkavat olla jo erittäin mallikkaita. Vielä muoto saisi olla niissä tasaisempi, mutta se korjaantuu selkälihasten voimistuessa.

Se mikä teki tästä ratsastuskerrasta erityisen oli miellyttävyys. Olisin voinut mennä Pallon usein niin hankalaa istua-harjoitusravia vaikka miljoona kierrosta, mutta vatsalihakset sanoivat sopimuksen irti. Ravi oli tänään todella mallikasta, ja Pallo jaksoi kantaa itsensä todella hyvin (siitä istumisen helppous tulikin :D). Kaiken lisäksi Pallollakin oli tänään hyvä päivä, halusi selvästi tehdä töitä ja teki kaiken mitä pyysinkin, ja enemmän. Halusi todellakin miellyttää minua, että on ihana hevonen <3


Sitten vähän muihin asioihin. Kävin eilen ja tänään hiukkasen shoppailemassa. Eilen mukaan tarttuis suitsisopista tällainen huopa, paitsi tummanharmaana. Se olikin viimeinen kappale, onneksi sain sen, on nimittäin erittäin hyvän oloinen huopa.

Tänään mukaan tarttuis vaikka mitä, mutta hevosille 3:a eri rehua ja kenkiä, itselleni tällaiset hanskat, nekin harmaina. Ne ovat oikeasti ajohanskat, mutta käyvät kyllä ratsastukseen todella hyvin. Testasin ne tänään, ja pitkästä aikaa ohjat oikeasti pysyivät kädessä, vaikka en "puristanut" ohjia kovaa. Yleensä olen joutunut puristamaan nyrkit oikein tiiviisiin paketteihin, mutta tänään sain mennä rennoilla käsillä. Mukava tunne :)

Itselleni löysin myös pipon, pari fleecekerrastoa ja paidan (kokoa 164, miten voi mahtua mulle?). Ja löysinkös muuta.. En varmaan mitään niin tärkeää, kerta olen jo unohtanut.

Mutta nyt palaan Survin kimppuun, taivuttelen mummeloa vähän. Sitten luvassa tallin siivous, ja loppuilta meneekin pakatessa ja pyykkejä laittaessa. Ensi kerralle yritän saada kuvia mukaan.

Loppuun vielä kuva musta kemian tunnilla. Kuvan on ottanut pikku-Ansku, ja ei meillä ei ole tylsää ;)Tsau!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!