sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Koulutuuppailua

Hellurei,
nyt on ollut varsinainen koulutuuppailu viikonloppu. Tulin kotiin jo torstaina alkuperäisestä perjantaista poiketen, kun päätin skipata matikan luennon Pallon tähden. Torstaina ratsastelin Pallon aika kevyesti, menin noin tunnin ja pääasiassa keskityin siirtymiin ja pysähdyksiin, jotta sain Pallon pysymään niissä rentona ja muodossa. Ratsastelin molempiin suuntiin Pallon läpi kaikissa askellajeissa ja Pallo tuntui kyllä todella kivalta :)

Perjantaina oli Vuokon kouluvalkka. Siellä mentiin avoja, siirtymiä, taivutuksia, mulle ja Pallolle pääasiassa tärkein oli keskittyä tasaiseen muotoon ja pehmeisiin siirtymiin. Pallo oli ihan kivan tuntuinen, oikealle ei meinannut tulla rehellisesti  läpi, mutta tämäkin korjaantui vaatimalla Pallolta työntekoa. Sain myös hyvät vinkin Vuokolta,  kuinka verkata Pallo lauantain koulurataa varten.

Lauantaina mentiin Kuorin seurakoulukisoissa Helppo B KN Special. Verkassa sain Pallon älyttömän kivan tuntuiseksi ja muutenkin oli todella positiivinen olo lähteä radalle.

Verkkailin pääasiassa näin: käynnissä voltit + avot molempiin suuntiin ja väistöt, ravissa avoja ja voltteja, pikkupätkät laukkaa ympyröillä. Sitten pieni löysinohjin kävely. Sen jälkeen laukassa ympyrällä asetukset sisälle ja ulos molemmissa laukoissa + lävistäjät. Hetki ravailua, erityis keskittyminen muotoon. Taas käyntiä pitkin ohjin. Sitten radan ulkopuolelle verkkailemaan. Siinä muutamat siirtymät + muoto kuntoon. Sitten radalle.

Vielä rataa kiertäessä Pallo tuntui kivalta, vastasi apuihin hyvin ja malttoi kuunnella puolipidätteitä. Sitten kun rata alkoi, eka kääntyminen meni hyvin, ja pysähdyksessä homma levis... Pallo heitti takalistonsa vasemmalle ja muuttui makarooniksi. Välillä palasi ruotuun ihan kivasti, (kuten toisen tuomarin paperissa luki "Erittäin hyviä pätkiä.") mutta ei kyllä voi parhaimmaksi radaksi sanoa. Saatiin kuitenkin 59,2% mihin olen erittäin tyytyväinen! Radan jälkeen odotin n. 55% papereita, mutta sainkin iloisen yllätyksen. C-tuomarilta saatiin 150,5 ja H-tuomarilta 145,5 pistettä. Eli parannusta huomattavissa, kun viimeksi saatiin 54,8%.

Tänään käytiin sitten kävelemässä hevosten kanssa  (mä menin ilman satulaa) jonkun reilun tunnin lenkin mäkisessä maastossa, jotta Pallo sai venyttää selkää ja muutenkin vetristellä koulukankeuksia pois. Kotiin tultua venyttelin vielä Pallon, ja sitten saikin möllöttää tarhassa heinää mutustaen ja nauttien auringosta (kun se vihdoin näyttäytyi!).

Nyt Pallo jäi sitten vanhempien hoteisiin, itsehän istun tätä kirjoittamassa bussissa matkalla Joensuuhun. Ensi viikon ohjelma Pallolla on aikalailla tällainen:

Ma koulutreeni; siirtymät + muoto niissä
Ti vapaa
Ke liina
To Kitta menee koulua
Pe minä teen jotain
La koulukisat Maaningalla
Su estekisat Savonlinnassa.

Estekisoihin onkin kiva lähteä parin viikon hyppytauon jälkeen. Sen takia pudotan luokkia alemmaksi ja hyppään juniorimestaruutta (100, 110) kun se on nyt viimeistä kertaa mahdollista. Muutenkin 100cm on meille se varmempi korkeus kuin 120cm, ainakin tiedän, että päästään kaikista esteistä yli (koputtaa puuta).


Videot lisäilen kunhan pääsen työpöydän ääreen kämpille :)

2 kommenttia:

  1. Kivasti Pallo näyttää jo menevän. Huomaa kyllä kehitystä kun on ollut siellä koulutuksessa. Tuossa radallakin näytti kivalta :) ehkä vielä vähän jännittynyt ja muoto ei säily koko radan aikana rentona jne.. Mutaa paljon paremppi kun viime rataan nähden :) Siitä se lähtee !:) Onnittelut vielä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Radalla tosiaan oli epätasainen, johtui osittain siitä, että 20x40 rata on pieni Pallolle vielä tällähetkellä ja itsellä oli välillä tosi kiire tehtävien kanssa... Mutta tästä on hyvä jatkaa :)

      Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!