lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kenttäleiri Suonenjoella 2.-6.7.

Hei vaan!

Oltiin Pallon kanssa kenttäleirillä tämä viikko, joten postauksia ei ole tullut. Mutta nyt voisin tehdä tiivistetyn postauksen leiristä, ja huomenna (kun on enemmän aikaa) kertoilla vähän enemmän ja tarkemmin.

Eli leiri alkoi maanantaina klo 11 ruokailulla, jonka jälkeen meillä oli eka tunti. Se oli este-koulu-tunti eli mentiin koulua ja väliin esteradan tehtäviä, kuten istuntaa. Musta tunti oli hyvä, Anni (toinen opeista) osasi antaa mulle todella hyviä neuvoja Pallon ratsastamiseen. Teen kuulemma liikaa Pallon puolesta, ja mun pitää nyt opetella siitä tavasta pois. Lisäksi sain korjattua kouluistuntaani parempaan suuntaan.
         Illalla oli estetunti, ja hypättiin jumppaa + muutamia laukanvaihto-esteitä. Pallo oli todella hyvä, ja huomasi aamun koulutunnin vaikutuksen, kun Pallo rupesi tulemaan pyöreänä esteille ja pysyi välissäkin pyöreänä. Lopuksi hypättiin jumpassa 140cm, mikä ei näyttänyt edes isolle omaan silmään. Kaipa mä alan tästä korkeus-pelostani selvitä :D

Tiistaina oli aamulla kenttätunti. Silloin tutustuttiin eri estetyyppeihin ja hypättiin yksinkertaisia linjoja. Tehtiin paljon ylä- ja alamäkihyppyjä, mitkä paranivat tunnin loppua kohden.
     Iltapäivällä oli koulutunti, jonka menin tallin (mielestäni) parhaalla koulutammalla Donnalla. Mulla on aluasta asti ollut Donnan kanssa erityinen yhteys koulussa, se tuntuu kuin tehdyltä mun ahterin alle. Tälläkin kertaa Donna oli mahtava, hiukan jäykkä, mutta toimi hyvin. Harmitti vain, että vasta loppuverkkojen lähestyessä muistin kuinka kyseistä neitiä pitää ratsastaa..
    Illalla irtohypytettiin Palloa, mistä tulossa videoita&kuvia.

Keskiviikkona aamulla kenttäiltiin. Mentiin radanpätkiä ja uusia esteitä, ja Pallo meni kaiken todella hyvin. Jaana (ope) sanoi, että Pallosta voisi tulla jopa vaativalle tasolle kenttähevonen, jos vain jaksaa tehdä töitä & pysyy terveenä. Siis vaativalle... Ei taida mun pää kestää, ehkä sinne helppoon korkeintaan...
      Iltapäivän tunnilla oli rataharkat. Pallo tuntui väsyneeltä, eikä ollut oma terävä itsensä, mutta en ihmettele; koko viikko oli älyttömän kuuma, vei mehut kaikista. Hypättiin sellainen 100-110cm rata ihan ok:sti, sarja tais olla radan paras osa.

Torstaina aamulla kenttäiltiin kaikki esteet läpi, ettei tule kisoissa ongelmia. Pallo meni hienosti :)
     Iltapäivällä meillä oli koulutunti, jossa käytiin läpi toiveet (eli mitä osia omasta kouluradasta haluaa treenata eniten) + jokaisen oma rata. Treenattiin keskiravia, väistöjä, siirtymiä, teitä ja varsinkin keskiraviin sain oivalluksen, kuinka sen saan Pallolta parhaiten esitettyä. Ja Anni antoi parhaimmat neuvot ikinä: "Harjoitusravissa oppii istumaan vain istumalla. Pomppikaa ihan rauhassa, ainakin olette tarpeeksi rentoja selässä." Pitää kyllä Pallon kohdalla niiiiiin paikkansa, ja Anni sanoikin istuntani parantuneen heti, kun maltoin rentoutua ja nousta pystynpään istumaan. (Ja toinen neuvo:) "Muistakaa ratsastaa koulurata alusta loppuun. Ei tuomari sakota siitä, jos ratsastatte, ennenminkin siitä, että matkustelette vain."
    Mä menin oman ratani viimeisenä, koska olin ainut, joka meni pitkää rataa. Mun rata oli tutustumisluokan kouluohjelma rata A. Sain Annilta vielä A4:sen, johon Anni kirjoitti parannuskohtia + neuvoja, kuinka korjata ne. Se on hyödyllinen mulle KuoR:in kenttiksiin harjotellessa :)

Perjantaina meillä olikin sitten kisat. Aamulla mentiin koulu ja esteet, ja iltapäivällä kenttärata. Pallon kanssa saatiin koulusta 60, 869% Jaana-open tuomaroimana. Mihin olen kyllä tyytyväinen, mutta harmittaa, kun aina keskiravin tai -laukan jälkeen Pallo ei suostunut rentoutumaan, vaan sitä sain suostutella rauhoittumaan ja ravaamaan ihan rennosti. Muoto oli vähän mitä oli milloinkin, mutta sitä treenataan ahkerasti :) Lisäksi pidin Annin neuvon mielessäni, ja hoinkin itselleni että "ratsasta, ratsasta, ratsasta".
    Heti kouluradan jälkeen oli esteradan vuoro. Sen hyppäsin korkeudella 90cm, ihan kuten se tuttarissa on. 0vp, hiukan löysäillen, mutta tärkeintä se, ettei tullut virheitä.
    Iltapäivällä oli sitten kenttäradan vuoro. Lähdin viimeisenä (kuten kaikissa osakilpailuissa), ja kaikki esteet olivat tuttuja. Ykköseltä kakkoselle oli tiukka tie, mutta sain juuri ja juuri Pallon yli kakkosesta (mökit). Kolmoseste oli rengaseste (toisesta suunnasta mistä harjoiteltiin) ja se oli Pallon mielestä aivan kauhea -> kiemurrellen yli... Esteet 4-8 menivät hyvin, 9 oli kapea tukki alamäkeen, mitä Pallo hieman katseli. 10-14 hyviä, 15 siniset tynnyrit, joiden metalliosista heijastui auringonvaloa. Ne olivat Pallon mielestä kauheat, ja sainkin juuri ja juuri kammettua Pallon niistä yli. 16 helppo tukki ja 17 kapea rengas, molemmat hyvin yli. Maalissa 19 sek. ennen ihanneaikaa, eli juuri ja juuri alle rangaistavuuden. Ei pitäisi tulla siis ongelmia Tapsallakaan enimmäisajan kanssa.

Leirin lopussa meillä oli palkintojen + leiridiplomien jako. Ja täysin omaksi yllätykseni voitimme Pallon kanssa kisat! Meillä oli melkeimpä vaativimmat radat ( kaksi meni koulussa B-merkin), mutta esteillä minulla oli vaativimmat radat (re 90cm, muilla sen alle, ja kentässä tempo 400m/min + kaikki esteet, muilla 350m/min + valinnaiset esteet). Hymysuin oli mukava poistua leiriltä, varsinkin kun sain varmuutta KuoR:in kisoihin lisää. Tässä on kaksi viikkoa aikaa parantaa kouluradan numeroita + treenata muutenkin kenttiksiä varten. Eiköhän me niistä selvitä :)

Huomenna sitten latailen ainakin videoita + kouluarvostelun tänne, huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!