perjantai 27. heinäkuuta 2012

Haaste: Minä

Moikka vaan kaikille!

Sain tällaisen haasteen, ja koska se vaikutti mukavalta, päätin sen tähän tehdä :) Haastan kaikki, jotka vain tämän haluavat tehdä.

Haaste koostuu lähinnä peloista ja omien rajojen myöntämisestä. Jottei menisi liian synkäksi, lisätään siihen vielä toiveet, tavoitteet ja iloa lisäävät asiat. Eli ideana on, että kerrot 1-2 asiaa jokaisesta kategoriasta: pelot, omat rajat, toiveet, tavoitteet ja iloiseksi tekevät asiat. Haasta ihmisiä sitten mielesi mukaan.

Aloitetaas sitten:

Kategoria 1: Pelot

Suurin pelkoni on, että menetän kaiken tärkeän ja jään yksin. Pienenä olin koulukiusattu vain sen takia, että olin muita nuorempi. En hiiskunut asiasta kellekään, koska en pitänyt sitä tärkeänä, mutta koko ajan pelkäsin, että jäisin ihan yksin. Ilman kavereita. En todellakaan halua menettää perhettäni, eläimiäni, kavereitani tai sukuani.Ilman heitä, ei elämä ole elämisen arvoista.

Toinen suurimmista peloista on tunteiden myöntäminen, se että avaisin itseni jollekulle, joka sitten satuttaa
minua kaikista hauraimpaan paikkaan, sydämeen (osittain syynä seuraelämäni hiljaisuuteen). En muista oliko se ala- vai yläasteen aikana, eräs minulle tärkein (siihen aikaan ystävä) petti luottamukseni todella pahasti. Hän oli ehkä ainoa ihminen, johon luotin täysin vanhempieni lisäksi, ja hän petti minut. Siitä lähtien en ole voinut luottaa kehenkään, en edes vanhempiini, kunnes sain vihdoin keväällä kerrottua kyseisestä tapauksesta heille. Sain voitettua pelkoni, enkä enää epäröi luottaa vanhempiini.

Mutta on eri asia ketä kutsun ystäväkseni ja ketä kaverikseni. Ja ne ovat todellakin eri asia minulle. Ystäviä minulla on muutamia, mutta vain yksi tosiystävä. Hänelle voin kertoa kaiken ja tiedän, ettei hän tule koskaan pettämään luottamustani, sillä hän ei ole sellainen ihminen. Olen äärimmäisen onnellinen, että tämä hassu sekopää sattui ystävystymään kanssani yläasteella <3


Kategoria 2: Omat rajat

Mulla on aika häilyväiset rajat... Teen eri ihmisten kanssa eri verran asioita, esim ystävän ja kaverin kanssa tehtävien asioiden ero. Mutta tietyt rajat mulla on. Jokaisella on yksityisyytensä, ja sitä tulee kunnioittaa. Jos joku kertoo salaisuuden, sen myös pidän. Yritän olla luottamuksen arvoinen, vaikka en luottaisi henkilöön täysin. Minulla on oma tietty mukavuusalueeni (comfort zone), jonka ulkopuolella ihmisten tulee pysyä, jotta rajojani kunnioitetaan. Ja sen myös vaadin ihmisiltä, minun rajojani ei rikota ilman lupaa!

Pyrin tekemään asiat aina loppuun asti, vaikka olisin esim. oman kipukynnyksen äärirajoilla. En pelkää kipua, en vain tykkää mustelmista... Tai vaikka olisin energiatason äärirajoilla, se mikä alotettiin, myös lopetetaan.

Kategoria 3: Toiveet
Suurin toive itseeni liittyen olisi oppia luottamaan hieman helpommin. Esimerkiksi jostain syystä pystyin luottamaan ajo-opeeni täysin melkein heti, ja toivon mukaan pystyisin tekemään saman muillekin ihmisille. Olen miettinyt myös psykiatrin luokse menoa keskustelemaan kyseisestä ongelmasta, mutta en ole vielä kokenut sitä maailman tärkeimmäksi asiaksi. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo :)

Luokanopettajan koulutus, hyväpalkkainen työ, ihana talo rauhaisalta maaseudulta, hevosharrastuksen jatkaminen (kunnes olen rampa) ja mahdollisimman onnellinen elämä. Ja se, että saisin pitää Pallon luonani mahdollisimman kauan <3

Kategoria 4: Tavoitteet

Pallon kanssa mennä vähintään helppoa luokkaa kentässä, esteissä 130cm ja koulussa HeB:tä 65% -> tuloksilla. Sekä Pallon vieminen sen rajoille ja mahdollisesti niiden yli sen tason noston suhteen.

Hyvä koulutus, melkeimpä tuon ylläolevan vois tähän kirjottaa uudestaan.


Kategoria 5: Ilon aiheet
Tätä osiota mä rakastan! Tulee hyvälle tuulelle, kun vain ajattelee näitä :)

Eläimet, perhe, koti, kaverit/ystävät, musiikki, hyvät kirjat, aurinko, sade, oma elämäntilanne, tulevaisuus.

Mestaruuksista
(c) Miia RuuskanenLoppuun hyvää musiikkia: Immediate Music - Believe

1 kommentti:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!