maanantai 17. lokakuuta 2011

Kisakarkeloiden läpikäyntiä

70-80cm toiseksi viimeinen este
(c) Terhi Tilli/jenna.kuvat.fi
Hellurei vaan! Koko viikonloppu on kyllä mennyt ihan unessa. Lauantaina oli todellakin ne estekisat, ja päivähän venähti silleen 7-21 mittaiseksi. Kerkesin syödä kunnolla vasta joskus klo 19 aikaan, kun oli pakko päästä syömään. Muuten olin koko ajan hevosten parissa. Sitten siihen selontekoon.
    Pultilla menin siis luokat 1 (70-80cm) ja 2 (90cm), ja molemmat menivät varsin hyvin. Ekassa luokassa Pultti oli hieman löysä, mutta hyppäsi hyvin. Tuijotteli paljon ympärilleen, kun oli uudessa paikassa. Tuloksena 0vp ja jaettu 1.sija. Pultin eka ruusuke :) 

Verkkaa 70-80cm
(c) Terhi Tilli/jenna.kuvat.fi
 Erittäin tyytyväinen olen siihen, ettei Pultti 
(kuten ei koskaan ole) katsellut erikoisesteitä ollenkaan. Roiskautti kaikki esteet reilulla loikalla yli!
    90cm putos 2 puomia eli 8vp, kun itse vein hevosen liian lähelle estettä. Ensimmäinen oli vasemmasta kaarteesta tuleva punavalkoinen pysty, jossa meillä hävisi laukka sinne kaarteeseen. Toinen oli sarjan a-osa, kun paikka hävisi kokonaan näkyvistä muutama askel ennen estettä. Pultti hyppäsi todella hyvin, ja edelliseen luokkaan verrattuna laukka pyöri erittäin hyvin, muutamaa kaarretta lukuunottamatta. Itse olen erittäin tyytyväinen Pultin ratoihin, ja Pulttiin ylipäätään. Heponen suoriutui koko kisapäivästä erittäin hyvin, varsinkin sen ollessa herran eka.
70-80cm toinen este
(c) Victoria Graham
  Pallon kanssa radat menivät todella vaihtelevasti. 100cm Pallo oli suoraan sanottuna outo. Hieman ennen ensimmäistä estettä Pallo, ensimmäistä kertaa koskaan, veti minulta ohjat käsistä ja pisti menemään. Radalla en meinannut saada Palloa sitten ollenkaan kiinni, muutaman kerran sain kontrolliin, ja tulos oli sen mukainen; 3 estettä putosi eli 12vp. Mietimme sitten isäni kanssa, että mikä oli syynä tähän, niin 5 asiaa nousi esille:
1. Ei oltu hypätty kunnolla rataa ennen kisoja, vain yksittäisiä treenattu kotona.
2. Pallo oli koko päivän ollut seisomassa Pultin seurana.
3. Istuin itse välillä todella etupainoisena, mikä kiihdytti Palloa.
4. Turparemmi oli liian kireällä, jolloin Pallo taisteli ohjaa vasten aina pidättäessä.
5. Tempo oli liian hidas.

110cm eka este
(c) Miia Keinänen

   

    No tästä sisuuntuneena, lähdin 110cm radalle ihan erilaisella asenteella. Istuin kunnolla, pyrin pyörittämään laukka ja annoin hevosen tehdä hommansa, siihen liikaa puuttumatta. Rata alkoi todella hyvin, ja itsekin kolmos esteen jälkeen mietin, että vitsit menee hyvin. Sitten neljäntenä oli sarja, ja Pallo lähti ihmeellisesti vasenta pohjetta vasten poikittamaan noin 10m ennen estettä. No minä tietysti ohjasin edelleen esteelle, ja Pallo sitten ensimmäistä kertaa ikinä meinasi kieltää. Itse vedin siinä vaiheessa liinat kiinni, että ei enää hypätä sitä estettä, oltiin jo liian lähellä, eikä vauhtia ollut. Pallo on joko todella rehellinen tai uhkarohkea, tai hieman molempia, sillä lähti vielä hyppäämään leveää okseria. Siinä vaiheessa kävi päässä ajatus, että voi luoja nyt kuollaan!
Apua...
     Koko estehän siinä meni nurin, ja siinä sitten odottelemaan esteen kasaamista, ja eikun uudestaan matkaan. Toisella kerralla ei ollut mitään ongelmaa, murahdin vielä varmistukseksi siinä nelisen laukkaa ennen estettä, jolloin Pallo ei edes epäröinyt, vaan hyppäsi todella hyvin! Loppurata meni ihan jees, viimeinen este vielä putosi, koska suhteutettu väli jäi meille hieman ahtaaksi hypätessämme edellisen   esteen hieman liian läheltä.
Hullu hyppy-kokoelma
(c) Miia Keinänen
Yritys number 2
(c) Miia Keinänen

     Kokonaisuudessaan 110cm rata oli ehkä paras tähän mennessä, vaikka virhepisteitä tulikin 12 (tottelemattomuus 4vp, esteen hajotus totelemattomuuden yhteydessä 4vp sekä pudotus 4vp), sillä laukka pyöri todella hyvin ja istuin itse pystyssä. Yleensä tuppaan ennakoimaan hyppyä, ja lähtemään siihen ennen hevosta, nyt maltoin odottaa (2 hyppyä lukuunottamatta), ja se näkyi heti radassa.
110cm toiseksi viimeinen este
(c) Miia Keinänen
    Palloon olen todella tyytyväinen, päivä oli todella pitkä, ja silti Palde jaksoi hypätä todella hyvin. Nyt sitten pohditaan minne lähdetään seuraavaksi kisoihin. Kiuruvesi houkuttelisi itseäni, sillä siellä on iso halli ja voisin hypätä sen 100cm ja 110cm siellä. Kimmolla en tiedä hyppäisinkö 110cm, kun maneesissa tuntuu aina Palden kanssa, että seinät kaatuu päälle. No itseppä olen valtamerilaivani valinnut <3 Siilinjärven seurakisat ovat myös harkintalistalla, sillä sinne voisin viedä Pultinkin hyppäämään. No katsotaan minne päädytään, mutta nautitaan nyt ensin lomasta ja treenaillaan.

Ihanaa syksyn jatkoa toivoo Team PaPu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!