tiistai 17. maaliskuuta 2015

Prinsessan kanssa maneesilla 16.3.

Videolta napattu

Lähdettiin neidin kanssa herättelemään taas estepuolen treenejä henkiin pienen tauon jälkeen. Prinsessa oli yllättävän rauhallinen kun esteitä kasattiin, mutta kun nousin selkään ja tamma tajusi pääsevänsä hommiin, alkoi pienimuotoinen höyryäminen.

Tarkoituksena oli treenata tamman kanssa rauhallisuttaa sarjoilla sekä hieman korkeutta. Ja aloitettiinkin jumppasarjalla jossa oli 4 estettä 6,5m välein ja puomit aina keskellä esteväliä. Alussa Prinsessa mennä touhotti normaaliin tyyliinsä "este, este, este!!!!" ja viimeiset hypyt olivatkin ihmeellisiä pupuloikkia... Tehtiin sitten niin, että nostettiin väliesteitä aina muutamia reikiä kerrallaan, jotta Prinsessa alkaisi keskittyä. Ja se toimi! Prinsessa alkoi odottamaan esteitä, ja ihan oikeasti jarruttikin väleissä, jee! Ei menty tätä kuin muutaman kerran, kun homma alkoi sujumaan, jotta Prinsessa sai jäädä hautomaan asiaa. Kerran tultiin vielä radan osana, koska halusin katsoa muistiko tamma oppimansa, ja hyvin muisti :)


Siirryttiin linjalta sitten kolmen esteen "radalle", jossa oli kaksi pystyä suunnanvaihtoesteinä ja okseri pitkällä sivulla. Harjoiteltiin seka pitkää että lyhyttä lähestymistä, ja täytyy sanoa ettei tuolla meidän neidillä kannata alle 80cm esteitä enää hypätä... Vetää vaan menemään välittämättä pidätteistä. Niinpä nostettiin pystyt noin 90cm korkeiksi, jolloin alkoi edes vähän kuuntelemaan, ja okseria nostettiin pikkuhiljaa aina 120cm korkeaksi asti. Ja voi vitsit mikä tunne tuon kanssa tuli! Pitkästä aikaa oli oikeasti sellainen tunne, että ei pelota ja estettä voi nostaa vaikka tappiin asti. Toki okseri oli helpotettu versio; ristikko edestä ja reippaasti nouseva takapuomi, jolloin ponnistuspaikalla ei ole ihan niin suuri merkitys kuin tasaokserilla tai vähemmän nousevalla takapuomilla. Mutta silti, nyt löytyi tamman kanssa se sävel, mikä saisi aina olla <3


Toki meno esteiden välissä ei ole vielä kaikista parhainta tai kauneinta, mm. suoristukset ovat vielä puutteelliset (erityisesti vasenta ohjaa vasten pullaa tamma) ja rytmi ei ole tasainen. Mutta hyvin huomasi, että mitä korkeampi este, sen rauhallisemmin ja paremmin Prinsessa lähestyi. Ja se kuunteli ennen estettä! Ja hyppäsi humps vaan, oli todella kevyen tuntuinen :) Jee! Olen todella iloinen meidän hienosta tammasta, ja tämä antaa lisävirtaa treeniin. Nyt eikun tuupstuups-treenejä vaan tekemään, jotta saadaan esteiden välejä paremmiksi ja sujuvammiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!