perjantai 27. helmikuuta 2015

Hevoset osat 2&3

Elämäni hevoset osa 2/5,
Survi. Tuo ihana tamma astui elämäämme 2001, jolloin se hankittiin perheeseen. Ensimmäiseksi hevoseksi juuri oppikirjojen kauhu: ei koulutettu, osaa suurinpiirtein askellajit. Survin kanssa asuttiin välillä mummolassa, Heppahovissa ja jossain vaiheessa Ohenharjussakin. Heppahovissa Survia kouluttivat opettajat ja samalla opimme itse lisää. Ohenharjussa taas reviteltiin aina 110cm ratoja Pekka Larsenin valmennuksessa. Survista tulikin luottoheppa, jonka selkään pystyi kenet vaan laittamaan ja joka yritti aina parhaansa. Muutama ruusuke tarttuis perhehevosen seinälle pikkukisoista, mutta tässä tammassa on silti pilkettä silmässä luotettavuuden mausteena.
Elämäni hevoset osa 3/5,

tämän osion valtaa Viljami eli tutummin Vilikki. Vilikin selkään meikäläinen istutettiin ennen kuin osasin edes kävellä, ja Vilikin kanssa tuli opittua myös muutakin. Se esimerkiksi puraisi tai potkaisi jos selkäsi sille käänsit hoitaessa tai aidan vieressä seisoessasi; se jos kuka opetti hevosen seuraamista. Ratsastaessa Vilikki oli sellainen oman tien kulkija, ja Survin kanssa se meni sinne minne Survikin. Muistan erään maaston, kun satulavyön ollessa liian löysällä kierähdin kesken ravin satulan kera mahan alle, mutta poni jatkoi tyytyväisenä matkaa Survin perässä. Ja tuolta reissulta muistoksi tuli ponin kavion kuva pohkeeseen, ja kaunis sellainen. 

Vilikki jouduttiin valitettavasti lopettamaan kaviokuumeen vuoksi, mutta silti upea ja pirullinen New Forestin-poni on jättänyt hyvät ja opettavaiset muistot jälkeensä.

Vuonna nakki ja muusi :D

Tänään haaste menee Miialle kuten fb:ssäkin :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!