tiistai 10. tammikuuta 2012

Ajotunteja, ratsastusta ja synttärit

Hei vaan!

En sitten eilen tullut kirjoittelemaan ajotunnista, mutta tässä nyt pieni kooste siitä ja tän päivän ajotunnista.
Eilen kierrettiin Vänärillä (mistä kaikki Kuopiossa aloittavat), Rönössä ja lopussa hetki kaupungilla. Harjoiteltiin pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä, vaihteiden ja vilkun käyttöä, sekä siihen liittyvää kääntämistä. Ajotunti meni supernopeasti ja oli huippukiva, autonkin sammutin vain kerran hieman ennen ajokoulun pihaan, kun olin lähdössä peruuttamaan sinne.

Tänään käytiinkin sitten kiertelemässä laajempi reitti: Keskusta(lähtö ajokoululta)-Puijonlaakso-Rypysuo-Kelloniemi-Päiväranta-Puijonlaakso. Sain ajella ihan kunnolla, vaihteita treenattiin 1-4 väliltä, muutenkin risteyksiä, liittymisiä ja kaistanvaihtoja muutama. Pari kertaa opettaja joutui sanomaan minulle: "Kaasua, kaasua, kaasua, vielä lisää kaasua." tai "Nopeampi kiihdytys.", mutta suurimmaksi osaksi juttelimme niitä näitä, tai minä kyselin saanko tehdä sitä tai tätä. Jarno on ihan huippuope, sellanen rento ja luottavainen!
Aika lensi taas kuin siivillä, ja ennen kuin huomasin, oli aika ajaa koulun parkkipaikalle. Onneksi huomenna on seuraava tunti, niin pääsee taas ajamaan :D

Pallon kanssa käytiin silloin lauantai-iltana maneesilla. Mentiin aluksi reilu tunti koulua, ja oli ihana, kun sai kunnolla keskittyä kouluratsastukseen isolla alueella. Tehtiin paljon väistöjä (ravi ja käynti), laukanvaihtoja ja taivutteluita. Aluksi homma oli lievää hakemista, kun ei ollut vähään aikaan kunnolla mennyt koulua, mutta loppua kohden homma alkoi muistuttaa kouluratsastusta.Harmi, etten saanut ketään tallentamaan treeniä. Koulutreenin jälkeen mentiinkin hieman esteitä, aluks yksittäisiä pystyjä kahdeksikolla, sitten 2 sarjaa kahdeksikolla ja lopuksi okseri-sarja-kahdeksikkoa. Pidettiin esteet matalina, alussa noin 60cm ja lopussa 110cm oli okseri ja sarja 100cm, ihan vain jumppatarkoituksena. Pallo oli superkiva, vaikka aluksi vähän innostui liikaa. Yritän saada ensi kerralle kuvaajan mukaan :)

Tänään onkin sitten mun synttärit. Olen nyt 18v ja noin 4h vanha tätä kirjoittaessani, eikä se nyt mitenkään ihmeellistä ole. Juhlitaan sitä sitten ajokoulun teoriatunnilla, mutta voin jo tunnustaa, että eilen kävin ostamassa itselleni pitkähihaisen ja 2 t-paitaa (etukäteen saadulla) synttärilahjarahalla. Yleensä en käy vaatekaupoissa, joten yllätyinkin positiivisesti löytäessäni sieltä minua miellyttäviä vaatteita. Siitä suunnistinkin autokoululle teoriatunnille, ja kotimatkalla ajoin pihatiemme (n. 200m) autoiluun hurahtaneena, vaikka sanoin, ettei autoilu ole ihmeellistä. Niin siinä vain käy, että väittä toista ja tekee toista...  Aamulla sain sitten pikkusiskoni tekemän kortin, johon hän oli piirtänyt Pallon kuvan (voin skannata sen kotona tänne, on muuten superhieno) sekä vanhemmiltani lahjan. Lisäksi lehteen oli pistetty onnitteluilmoitus (kuten kaikille18v. täyttäneille perheen lapsille) ja mummoni soitti perinteeksi muodostuneen onnitelulaulu-soittonsa. Mukava aloitus päivälle!
 
Koulussa sain parilta kaveriltani lahjan, ja toinen heistä oli piirtänyt sikahienon pääkuvan Pallosta! Toisen lahjaa en ole vielä avannut :) Tarkoitus olisi laittaa piirros taulun kehyksiin ja oman huoneen seinälle, heti kun vain saan mahdollisuuden. Tämä päivä jatkuukin sitten sillä teoriatunnilla ja läksyillä. Onnea minä 18 vee :)

Seuraavan kerran yritän postailla sunnuntaina, ja toivon mukaan saan kuvia/videota treeneistä. :)

Ensi kertaan!

2 kommenttia:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!