tiistai 7. heinäkuuta 2015

27.-28.6.15 Kuopio

Hei vaan kaikille. Nyt vihdoin postausta Kuopion kaksipäiväisistä 3-tason estekisoista. Prinsessan kanssa mentiin ensimmäisenä päivänä 100cm ja 110cm ja toisena 105cm ja 115cm.

Kisat alkoivat aika makeasti metrin voitolla ja yllätyksenä 110cm luokassa sijoituttiin viidenneksi! Prinsessa oli oma energinen itsensä ja hieman liiankin vauhdikas. Metrissä pidätin sitä koko perusradan, ja uusintaan kun päästiin niin en jaksanut enää pidättää vaan annoin vain mennä toivoen puomien pysyvän ylhäällä. Ja nehän pysyivät :D


Kiitos kuvista!
(c) Miia Keinänen

Hauskaa oli kisoissa kuulla tutuilta, jotka olivat katsomassa että Prinsessa meni lujaa, kun miusta tuntui ettei se vielä edes mennyt täysiä :D Se oli koko perusradan ihan sen oloinen että "Anna miun nyt mennä!" ja sit kun uusinnassa sai mennä, niin olisin voinut sen kuvitella kiljaisevan "Jihhuuuuu!" kun sai luvan kanssa kiihdyttää :D Itse asiassa se meni juuri sopivaa tempoa tuohon uusintarataan, ja palkintona oli sitten voitto :) Saatiin hieno Hööksin palkintoloimikin, joka oli ihanan paksua fleeceä :) Se päällä kelpaa kyllä talvella kuivattaa hepoa treeenin jälkeen.


Kiitos kuvista!
(c) Miia Keinänen
 110cm arvostelu oli A.2.0 eli aikaratsastusluokka, johon lähdin hakemaan puhdasta rataa mutta tekemään joitain tiukempia käännöksiä, jotta vauhdikas tamma pysyisi jollain tavalla paketissa.
Suurin osa käännöksistä menivät juuri niin kuin piti, kaksi meni liian isoiksi, jotka sitten maksoivat meille ns. kärkipään sijoitukset; 1-2 esteiden välinen käännös venähti ja 3-4 esteiden välissä en kolmoselle tulleet ison hypyn vuoksi kääntänyt tiukasti, jotta saataisiin hyvä rytmi takaisin ja hevoselle reilummaksi eteneminen. Mutta silti, supertamma nappasi sijoituksen ja hyppäsin todella hyvin!

Sai olla päivän jälkeen kyllä ylpeä hevosesta; vuodessa kehittynyt jälkeenjääneestä, varsoneesta, puoli vuotta ratsastuksessa olleesta hevosesta tasaiseksi 100-110cm ratojen hyppäjäksi. Uskomatonta miten upea taistelijan luonne tuolla hevosella on, ja nyt se alkaa jo paikkailemaan miun virheitä (kuten esim. kolmosesteen jättiloikalla)  mikä on juurikin sitä mitä haluan. Haluan että hevosen kanssa voi tehdä virheitä, vaikka tietenkään se ei ole tavoite. Mutta jos joskus miun pikkusisko (tai joku muu kokemattomampi) haluaa Prinsessalla mennä, niin silloin pitää hevosen osata antaa virheet anteeksi ja tehdä kaikkensa ratsastajan eteen.

Kiitos kuvista!
(c) Miia Keinänen


Kiitos kuvista!
(c) Miia Keinänen

Kiitos kuvista!
(c) Miia Keinänen
Sunnuntaina menimme 105cm ja 115cm luokat, joissa tavoitteena olivat hyvät tasaiset radat, ja 105cm aikaratsastusluokassa sijoituksen tavoittelu. 105cm radalla tuli yksi harmittava puomi, oman tyhmän nyppimisen vuoksi, joka sitten maksoi sijoituksen (muistaakseni katsoin, että oltaisiin oltu 4.sijalla puhtaalla suorituksella). Mutta hevonen toimi tuossa luokassa muuten todella hyvin, kääntyi, eteni, tuli takaisin ja toimi kaikella tavalla niin kuin piti :) Sunnuntaille vaihdoin kuolaimet oliivikolmipaloista sylinteriniveliin, ja ainakin tällä kertaa oli toimiva vaihdos.


Kiitos kuvista! 115cm
(c) Henni Kolehmainen

115cm luokassa tuli kaksi puomia; ykköseltä lähti mukaan kun tempo ei ollut aivan ideaali ja hyppy jäi lässähtäneeksi, sekä sarjan b-osa kun a-osalle tultiin hieman liian lähelle, jolloin väli jäi himpun ahtaaksi. Prinsessa tuntui tässä luokassa jo hieman väsyneelle, joten olin erittäin tyytyväinen tähän tulokseen ja siihen, kuinka rohkeasti Prinsessa painoi isojen oksereiden yli. Hypyt tuntuivat ykköstä lukuunottamatta pyöreiltä ja helpoilta istua, joten siihenkin on tullut paljon parannusta ensimmäisistä kisoista :) Huippu tamma!

Kiitos kuvista! 115cm
(c) Henni Kolehmainen


Itse ihmettelin, että mielestäni radat olivat aika helpot 3-tason kisoiksi kun vertaa kesän aiempiin kisoihin. Esimerkiksi lauantaina esteet olivat alimittaisen näköisiä, eikä yhtään erikoista ollut, sunnuntaina radat olivat jo enemmän 3-tason tyylisiä. Toki ratamestarilla on aina oma näkemyksensä, mie vertasin enemmän edellisiin kisoihin näitä ratoja.

Mutta en valita, kivat radat ja mukavat kisat, ja kelikin suosi!


Iso Kiitos vielä Kuopion mukaville ja ahkerille toimihenkilöille kisoista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!