sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäiset valmennukset

Käytiin Prinsessan kanssa nyt perjantaina ja lauantaina Hannu Kallion estevalmennuksissa Joensuun Opistolla. Lähdettiin niihin aika lyhyellä varoitusajalla, sillä en ollut huomannut niihin ilmottautumista ja Opistolta tuli viestiä että kiinnostaisiko tulla. No kiinnostihan se käydä kokeilemassa uutta valmentajaa, ja kannatti!

Perjantaina tehtiin alkuun jumppaa puomeilla ja sitten kolmoissarjalla, josta sitten jatkettiin yksittäisille tehtäville ja lopulta radalle. Prinsessalla oli aika paljon menohaluja, ja jarruttaa saikin toooodella reilusti. Alkuverryttelyissä Hannu neuvoi minua menemään ravissa ja laukassa niin alitemmossa ja pyöreänä kuin mahdollista, että Prinsessa tulisi kuulolle ja alkaisi pehmetä edestä. Ravissa onnistui hyvin, laukassa vähän niin ja näin.

Loppuvalmennusta kohden Prinsessa alkoi väsymään jonkin verran, jolloin se hieman rauhottui. Vaikka oli sillä silti sitä vauhtia, kun ei vielä lihasta ole niin paljon että jaksaisi pyöreänä kulkea kokoajan, jolloin säätely olisi helpompaa. Saatiinkin kotiläksyksi paaaaljon laukkatyöskentelyä, siirtymiä laukan sisällä ja muihin askellajeihin. Ja laukannostot jatkossa (ainakin esteillä) aina käynnistä, että sitäkin kautta saadaan voimaa. Myös jumppasarjoja (siksak ja normaali) ja koulutreeneihin lisättäviä puomiharjotteluita tuli läksyksi.

Lauantaina päästiin valmennukseen peruutuspaikalle, jolloin lähdin kokeilemaan Prinsessaa eri kuolaimella (oliivikolmipala). Heti alusta asti Prinsessa tuntui tällä kuolaimella paremmalta (siis sen jälkeen kun hyväksyi uudenlaisen kuolaimen suussaan), toki vaikutusta on voinut olla edellispäivän treeneillä, mutta ainakin alusta asti oli paremmin tuntumalla ja rauhallisempi. Toki sitten hyppyjen alkaessa innostui ja vauhtia meinasi olla taas liikaa...

Tehtiin alkuun hyppyjä ympyrällä, ensin isommalla, sitten pienemmällä ja lopuksi kahdella esteellä. Näissä viimeisimmissä Prinsessa tarvitsi todella paljon tukea ja jarrua, että päästiin aina esteelle. Sitten aloitettiinkin ratatyöskentely muutamien yksittäisten tehtävien jälkeen, ja tällä päivällä teemana oli kaarteet ja niiden astettainen lyhentäminen.

Prinsessan kanssa selkeästi parempi oli mennä hieman lyhyemmillä teillä, koska silloin sen on pakko kuunnella vielä piirun verran enemmän, mutta myös pitkät lähestymiset onnistuivat hyvin. Voisin melkeinpä väittää, että tällä treenikerralla löysin sen otteen tuohon hevoseen mitä ollaan etsitty jo jonkin aikaa. Ja kylläpäs tuntui helpolta se meno sen jälkeen.

Loppuun kokeiltiin Prinsessan kanssa vielä pientä tietä pystyltä okserille, mitkä molemmat menivät ihan ookoosti, vielä enemmän tukea ulkoa tarvitsisi, mutta hienosti suoriutui näistäkin tehtävistä. Kotiläksyksi tuli tältä päivältä paljon kontrollitehtäviä sekä ratoja joissa on reilusti tehtävää, ettei Prinsessa kerkeä innostumaan väleissä liikaa. Ja itselleni tuli tuo oman sukeltamisen vähentäminen, jota ruvetaan nyt asteittan työstämään.

Yhteenveto vielä molemmilta päiviltä

Perjantaina Prinsessa tuntui tajuavan kuinka sarjoja kuuluu hypätä, ja tulikin pääasiassa aina sen pyöreästi vaikka oli ahdas väli. Oma herätys erilaisten tehtävien tekoon (niin koulussa kuin esteillä), ja sainkin jo monia tehtäväideoita omiin treeneihin. Sekä kuolaimen sopivuuden miettimistä esteille.

Lauantaina laukan ja rytmin löytäminen ja siitä seuraava kiireettömyys sytyttivät hehkulamppuja, ja toivon mukaan nyt jäi selkäytimeen kuinka sitä kuuluu mennä. Myös uskallus vaatia Prinsessaltakin jo enemmän nousi, ja selkeästi kuolainten vaihto teki hyvää. Eli jatkossa kokeillaan mennä oliivikolmipalalla ja aina välillä vaihtaen takaisin sylinteriniveleen, ettei turru yhteen kuolaimeen.


Ehdottomasti oli hyvät valmennukset ja molemmilta päiviltä sain irti ajatuksia ja oivalluksia. Ehdottomasti mennään uudestaan, jos vain mahdollisuus tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!