maanantai 14. huhtikuuta 2014

Yllätyskisat 5.4. PKUR

Käytiin Hipsun kanssa pyörähtämässä PKUR:in seurakoulukisoissa 5.4. yllättäen. Huomasin viimeisenä ilmottautumispäivänä, että siellä olisi harjoitusluokkana itse valittava lyhyen radan ohjelma, ja pikaisen päätöksen jälkeen, päätettiin Hipsulla lähteä harrasteluokan ohjelma vääntämään kisoihin.

(c) Tero
Kisapaikalla Hipsu oli heti alusta asti rauhallisempi kuin Suonenjoella, johtui osittain varmasti lyhyemmästä matkasta kisoihin, mutta myös siitä, että musiikki + kuulutukset kuuluivat tasaisesti joka puolelle, eivätkä olleet ihan niin kovalla volyymilla. Myös musiikki oli hieman rauhallisempaa.


Verkassa oli mahdollista käydä tutustumassa tuomaripäätyyn aitojen viereisellä alueella, käytiinkin Hipsun kanssa siellä muutama kerta pyörähtämässä, mutta aina sen jälkeen ratsastettavuus huononi, joten päädyin pysyttelemään pääasiassa toisessa päädyssä. 


Kantelesärkän maneesi on siitä erilainen, että siinä on katsomon vieressä, ikkunoiden takana, sisällä, lämmin katsomo. Tämä oli Hipsulle jännä paikkaa, sillä ihmiset liikkuivat siellä, mutta ääntä ei kuulunut, joten ei heppa pystynyt edes kuulon avulla ennakoimaan liikkumista, vaan äkilliset liikkeet pelottivat.

Sisäkatsomosta otettu kuva
(c) Tero
Radalla oikeassa reunassa oli avoin ikkuna talliin, joka oli Hipsun mielestä hyvin pelottava, itse en viime kisoissa edes huomannut kyseistä ikkunaa. Myös tuomaripääty oli pelottava, paljon pelottavampi kuin Suonenjoella. En ole kyllä varma mistä se johtui, sillä pääty oli rauhallisempi kuin Suonenjoella.

Pelottava tuomaripääty...
(c) TeroRata oli omasta mielestäni parempi kuin viimeksi, sillä Hipsu oli paikoitellen paljon rauhallisempi ja parempi ratsastaa, mutta tuomari oli eri mieltä; tulos 50,94%. Tuomari oli todella tiukka, en tiedä  johtuiko se siitä, että ennen meitä meni A-merkin ohjelman hienosti suorittanut ratsukko, vai oliko linja ylipäätänsäkin tiukka..

Hyviä pätkiä
(c) Tero
No pääasia, että saatiin hepalle lisää kokemusta, eikä tarvinnut lähteä tällä kertaa niin kauas kisoihin.
Nuorten hallimestaruuksiin ei lähdetä, päätettiin että odotetaan ulkokauteen seuraavia kisoja, koska maneesit ovat vielä tällä hetkellä Hipsulle vaikeita paikkoja rentoutua. Toivottavasti ulkokisoissa rentoutuisi paremmin :)

1 kommentti:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!