maanantai 4. marraskuuta 2013

MaRs:in Halloween-harj.koulukisat

Alunperinhän suunnitelmana oli lähteä sekä Niksulla että Vilillä, mutta Niksu sitten päätti ettei ole kuviokelluja vain pomppuponi, ja hankki suht syvän vekin polveen. Olin itse Joensuussa viemässä muuttokuormaa, ja aamulla aikaisin lähdin takaisin Kuopioon päin. Matkalla mietin, että mitäs nyt tehdään, kun ekaan luokkaan (raviohjelma) tulisi vain 2 ratsukkoa, eli sitä ei saataisi järjestettyä. Siitä sitten keksin, että Mummero lähtee kisoihin! Sitten vain vauhdilla (rekalla :P) kotiin, ja poni kyytiin, ja kohti Maaninkaa.

Perillä hoidin vielä muutamia järjestelyjä, ja sitten vain mummon kyytiin ja suoraan verkkaan. Verkassa taivuttelin Survia ja lämmittelin sitä. En ollut ratsastanut Survilla varmaan yli kuukauteen, ja pääasiassa Survilla on vain maastoiltu, joten piti jotenkin yrittää saada mummero vetreäksi ja hereille. Parastahan oli, etten osannut rataakaan kunnolla, ja lähdin numerolla 1...

Ilme juuri ennen rataa
(c) Vuokko Porthan

Radalla Survi tuntui aivan mahtavalta, huomasi että mummo syttyi kun pääsi vieraaseen paikkaan. Yhden virheen tein radalla, mutta sain sen korjattua melkein samantien, joten ei suurempaa vahinkoa päässyt syntymään. Tulos oli 67,22% (itse odotin paljon huonompaa, yllättäen) ja tuloksena voitto... Ja ajattelin vielä, että lähden suurinpiirtein seilaamaan radan läpi, enkä viemään tikkareilta lapsilta, mutta voi perskule, kävi just päinvastoin. No Survi sai hienon ruusukkeen ja harjan palkinnoksi. (Arvostelu on Kuopiossa, joten sitä ette nyt saa luettavaksi, mutta pelkkää 6, 6,5 ja 7 oli numerot. Sen verran muistan, että alateksteissä luki, että ratsukko saisi siirtyä jo vaikeammalle tasolle xD)


Radalta
(c) Minna Väisänen


Survin kyydistä hyppäsin sitten melkein heti Vilin selkään. Hoidin vain Survin autoon ja vaihdoin vaatteet. Vili tuntui verkassa hyvin energiseltä, vähän pösilöltä, mutta muuten oikein kivalta (ottaen huomioon, että ensimmäisiä kertoja Vilillä maneesissa). Mentiin verkan jälkeen vielä hetkeksi ulos kävelemään, ja kun oli vuoro tulla sisälle, ei Vili sitten enää suostunut tulemaan maneesiin. Sille vain iski henkinen blokki, ja onneksi ovinainen auttoi meidät sisälle. Päädyssä verkkasin vielä hetken, ja nyt otin raipan tuohon verkkaan, sillä Vili tuntui aivan järkyttävän huonolta. Tein sen virheen, että jätin raipan pois (sillä tuolla radalla se olisi saanut olla). No rata alkoi hyvin, mutta sitten se meni aivan pipariksi lopusta... Videolta näette, kuinka Vili vain alkoi sikailemaan, enkä saanut siihen enää melkein lainkaan otetta, sillä raippaa ei ollut enää apuna.


(c) Emma
Tässä vielä arvostelu (luokkana HeC:1 2000):

1. 6,5 asettuu vas., mutkittelee
2. 6,5
3. 7 korrekti tie ja taivutukset
4. 6 epätasaista
5. 5 valmistele, vastustaa, poikittaa
6. 6 rohkeammin loppuun asti
7. 5 nosto myöh. ja ajamalla
8. 4 punkee sisälle, pudottaa raville
9. 5,5
10. 5 nosto myöh. ja ajamalla
11. 5,5
12. 5 mutkittelee, siirtyy raviin liian aikaisin
13. 6,5 lupaava alku, lopussa oikoo sisäpohj. vasten
14. 4 ei linjalla, siirtyy käyntiin

Alapisteet:
6, 6,5 ja 5,5 Oikein lupaavia pätkiä ravissa! Laukka vielä ajoittain "holtitonta" ja laukassa vielä hankalaa saada tehtäviä tehtyä korrektisti. Tsemppiä treeniin! Muista suoruus.

Tulos 56,750% mikä oli yllättävän suuri, itse odotin n. 50% suoritusta, sillä Vili oli radalla aivan järkyttävä. Ei ole ikinä ollut vielä tuollainen, mutta hyvä tietää mitä se voi tehdä.

Radan jälkeen kävelin hetken, ja sitten päästiinkin jo verkkaamaan B:tä varten. Ajattelin, että tästä ei hyvää seuraa, mutta sitten otin verkkaan raipan ja vaadin Vililtä täydellisyyttä; jos pyysin sitä eteen, sen piti reagoida välittömästi pohkeesta tai käytin välittömästi raippaa, jos pyysin sitä väistämään sama juttu. Verkassa Vili alkoi toimia jo oikein kivasti, se älysi, ettei nyt parane pelleillä.

Verkan jälkeen jouduin vielä hetkeksi ulos, ja otin uloskin raipan mukaan. Tein siellä vielä samaa; siirtymiä -> välitön reagointi. Kun tuli meidän vuoro, Vili ei taaskaan olisi halunnut mennä maneesiin, niinpä sinne mentiin vauhdilla, pari kertaa pieni napautus raipalla pohkeen taakse, niin kappas, jopas mentiin reippaasti maneesiin.

B:n rata meni jo paremmin, Vili kulki omalla moottorilla, hetkittäin jo oikein kivoja pätkiä, ja nyt se vastasi pohjeapuihin välittömästi! Jes!

Arvostelu (HeB:3 2009):

1. 6 vähän rauhatonta, säilytä p.a
2. 6 rauhallisempi tahti, juoksee
3. 6 epätasainen, taivuta oikealle
4. 6 vastustelee
5. 6,5
6. 5 ajamalla nosto
7. 6
8. 5,5 siirtyminen myöhässä, oikoo
9. 5 ajamalla
10. 5 oikoo, ei taivu
11. 5,5
12. 5,5 kulkee pää kääntyneenä ulos
13. 6,5
14. 5,5 vielä rennommaksi, asettuu ulos
15. 6
16. 6 alussa ei linjalla, hyvin korjattu, pys. säilytä p.a

Alapisteet:
6, 5,5, 5,5 ja 6 Käynti- ja raviohjelmissa jo sujuvia pätkiä. Laukkaan vielä rauhallisuutta ja tahtia + nostoihin treenausta. Tarkkana ettei ravissakaan liian kiire radalla, puolipidätteet.


Vaikka kommentit ovatkin hieman huonommat kuin edellisessä luokassa, on silti huomioitava että on jo astetta vaikeampi rata kyseessä, siihen nähden kommentit ovat hyviä. Ja ne ovat kyllä täysin oikeutettuja. Itselläni oli tavoitteena, että Vili liikkuu radalla, loppu tehdään sitten niin hyvin kuin mahdollista, ja siihen päästiin. Ensi kerralla voidaankin keksittyä korjaamaan noita "virheitä". Tulos oli 57,5% mikä on erittäin hyvä ensimmäisestä B:stä. Tavoitteena kun oli päästä läpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!