keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet

Hurraa, ei tullut maailmanloppua ja selvittiin seuraavaan vuoteenkin! Sen kunniaksi vähän viime kauden summausta ja tulevan kauden suunnittelua. Alustava kisakalenteri onkin tuohon tulevat kisat-palkkiin laitettukin, mutta todellakin se on alustava. Varmasti tulee muuttumaan esim. seura- ja aluekarkeloiden osalta, ja kuten varmaan huomasittekin, pari päällekkäisyyttäkin löytyy.. Kalenteri elää koko ajan, ja muuttuu sen mukaan miltä meidän tilanne näyttää. Mutta palataas vielä viime vuoteen.

treeneistä
(c) Miia Keinänen

Alkuvuosi oli meille aika synkkä. Pallo oli kaks kuukautta saikulla, ensin pään takia, sitten lavan takia. Kisakausi alkoi meillä myöhässä, ja osittain oltiin kyllä puolikuntoisiakin. Silti aloitettiin ihan mukavasti, Sorsiksen ulkokisoista 100&110 molemmat 0/0, Iisalmessa jatkettiin hyvällä 0-radalla ekasta 110 ja tokasta tais tulla pari alas. Ulkokausi meni ihan jees, Savonlinnan molemmissa kisoissa mä möhlin, ja eka 120cm oli erittäin surullista katsottavaa; akka jännitti minkä kerkes ja haittas hepan töitä. Tahkolla taas 115cm (kipassa 120cm saatte ite päättää kumpi se on) 4vp, ja hyvää työskentelyä. Loppuvuodesta kisattiin tosi vähän, treenattiin sitäkin enemmän. Esteillä aika vaihtelevaa, mutta se kuuluu lajiin.

Myös kenttäkautta päästiin aloittelemaan Sorsiksen typistyneistä kisoista, sieltä aluejunnuhopeeta, ihan kiva. (Edelleen oon sitä mieltä, että maastossa ois kyllä pesty Enni&Elli... Tulevaa kautta odotellessa!) Niinisalo meni sitten koulun puolesta hyvin 59, jotain% ja esteiltä nollat. Maastosta sitten hylky, huppista keikkaa.. Treenit meni kenttäpuolella hyvin, päästiin helpon esteitä jonkin verran treenailemaan, ja potentiaalia on parinkin valkun suusta kuulunut.

Helpon pöytä
(c) Miia Keinänen

Koulupuolella tapahtui isoin harppaus kehityksessä. Pallo vietti kuukauden Vuokon opeissa, ja alkoi homma toimimaan heti paremmin. Keväällä pystyin vain uneksimaan hyvistä HeB-radoista, mutta kiitos Vuokon, tuli loppukaudesta 59,1% tulos. Myös uusi koulusatula hankittiin, ja uusi valkku, Ville, tuli kuvioihin.

Kenttäkatsastuksista
(c) Linda ImmonenSitten tulevaan vuoteen ja sen tavoitteisiin.

Pallolle on nyt etitty esteille sopivampaa kuolainta, ja tällä hetkellä käytössä on peruskolmipala. Koulussa mennään edelleen perusnivelillä, nämä ovat tällä hetkellä toimivimmat ratkaisut. Pallon kunto on myös retuperällä, ja sen kohottamiseen keskitytäänkin nyt tammi- ja helmikuut. Kisakautta aloitellaan luultavimmiten helmikuun loppupuolella, riippuu täysin kisojen tilanteesta. Eilisen estetreenin perusteella, homma alkaa pikkuhiljaa löytymään, toivottavasti kehityskaari jatkuu samanlaisena.

Esteillä on tavoitteena 120cm radoilta hyviä tuloksia, ja tietty pienemmistäkin luokista.

Koulussa HeB-radoilta 60% rikki, A on meille vielä aika kaukainen, mutta saas nähdä, jos loppuvuodesta kävisi joissain seurakarkeloissa sitä yrittämässä. Vuokon kanssa jatketaan yhteistyötä, ja heppaa viedään nyt eteenpäin.

Kentässä tavoitteena on hyviä tuttarin tuloksia, ja loppukaudesta sitten ehkä yksi tai kaksi helppoa. Katsotaan miten homma lähtee menemään eteenpäin. Tämän kauden ollaan Itä-Suomen aluerenkaassa.

Osaa kiinnostaa varmaan myös Lassen tulevaisuus. Lassen kanssa on tarkoitus päästä ainakin aluetasolle asti kilpailemaan, miksei kansallistakin.
Esteillä nyt alkukaudesta 80&90 luokat pari kertaa, ja viimeistään ulkokaudelle sitten 90-110 luokkia. Huomenna olen menossa Lassella ekaa kertaa hyppäämään, niin sitten vasta on mahdollista antaa parempia tavoitteita esteille. Jos homma lähtee pelittämään, en näe mitään ongelmaa mennä 120cm luokkia loppukaudesta.
Koulussa aloitetaan HeB-radoista, myöhemmin A:ta. (On Palloa osaavampi otus, niin tavoitteita voi helposti laittaa A:han asti.)
Kentässä luultavimmiten ainakin yksi harraste, ja mahdollisesti tuttari (ensin hankitaan kvaalit).


Tässäpä olisi meidän tavoitteet, ja nämäkin voivat kauden mittaan muuttua. Ikinä ei tiedä mitä tuleva tuo, ja toivotaankin, että saataiiin ehjä ja terve vuosi heppojen kanssa.


Ihan loppuun vielä uuden vuoden lupaukset:

1. Oman ja hepan kunto paremmaksi.
2. Vähemmän herkkuja ja kiroilua.
3. Luen enemmän kirjoja.
4. Panostan kouluun paremmin (ainakin pääsykokeisiin).
5. Annan ratsastaessa aina 100%, tänä vuonna ei laiskotella!

Teittekö lukijat uuden vuoden lupauksia? Minkälaisia teitte?

Ja piakkoin paljastan teille muutamia uusia tuulia tälle vuodelle, niitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!