sunnuntai 18. toukokuuta 2014

17.5. harj.koulukisat Hipsulla


Radalla
(c) Tero

Opistolla oli harjoituskoulukilpailut lauantaina, ja päätettiin Hipsun kanssa lähteä sinne vääntämään lyhyen radan tutustumisluokan kouluohjelmaa. Luulimme, että kisat olisivat olleet ulkona, jonka takia sinne oikeastaan lähdimmekin, halusimme omistajan kanssa nähdä onko hevosessa eroa ulko- ja sisäradoilla. Noh, paikanpäällä selvisikin, että hallissahan sitä mennään, tosin verkka oli ulkona. Jippii...


Lisäys ;)
(c) Tero
Aluksi Hipsu ei olisi halunnut kuunnella verkassa lainkaan, muut hevoset olivat mielenkiintoisempia. Mutta päättäväisellä ja sitkeällä työskentelyllä, alkoi Hipsukin lämpenemään avuilleni ja hetkittäin tuntumaan hyvältä. Verkan loppupuolella ratsastin rataa useita kertoja läpi. Päätin kokeilla tällaista verryttelyä Hipsulle, sillä edellispäivän treeneissä se rentoutui aina vaan paremmin, mitä useammin rataa peräkkäin menin.


Päästessämme maneesin päätyyn verkkaamaan, Hipsu jännityi. Peilit, aidat, kirjaimet, ihmiset, seinät, oviaukko.. Kaikki oli jännää, eikä kuunteleminen ollut mieluisaa. Samalla tavalla kuin ulkoverkassa, laitoin vain Hipsun töihin, ja piakkoin heppa alkoi tuntua jo hyvältä ja rennolta.

Viimeinen halkaisija
(c) Tero
 Mutta autas armias kun päästiin kisaradalle. Hyvä että sain hevosen edes tuomaripäätyyn... Siinäkin vain sinnikkäästi ratsastamalla, ja pienillä keventelyillä ennen rataa, sain hevosta rennommaksi. Olisihan se voinut olla vielä rennompi ja hieman vastaanottavaisempi avuille, mutta silti Hipsu oli aivan loistava! Se ei ole vielä kertaakaan ollut noin hyvä maneesissa, ja varsinkaan radalla!
Tuloksena oli 55,8%, ennätys, ja erittäin tyytyväiset omistajat ja ratsastaja. Tästä on hyvä jatkaa, ja seuraavaksi tähtäämmekin sitten kesäkuun ulkokisoihin. Hieno Hipsu <3


Radan jälkeen
(c) Tero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!