sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Voisiko pään vain ottaa päiväksi pois hartioilta?


Juu, otsikkoa voisi varmaan enemmänkin availla; eli olen jonkun samperin flunssapöpön kourissa, yök! Viime yönä alkoivat ilkeät oireet illalla, kurkkuun koski järkyttävästi, nielemään ei pystynyt ja päätä särki. Heräsin pari kertaa yön aikana juurikin kurkkukipuun. Sitten nukuinkin särkylääkkeen oton jälkeen melkein klo 14 asti yhdellä väliherätyksellä. Tällä hetkellä pää on aivan järkyttävän kipeä; korvissa humisee, nenään koskee, nenäonteloihin koskeen, päähän koskee ja voimat on loppu. Silti en saa unta... Plaah.. Ja tänään alkaisi neljän yövuoron putki, ou jee... Katsotaan onko pää vielä hartioilla, kun illalla raahaudun töihin. Onneksi on finrexiä, panadolia, mustikkakeittoa ja nenäliinoja. No mutta se valituksesta, siirrytään heppa-asioihin.

Tätä on ikävä, vuosi 2013
(c) Miia K.

Pallo on ollut nyt pari päivää todella jumissa, pääasiassa liukkauden takia. Viime kelien johdosta tallinpiha, kenttä ja tiet ovat suunnilleen peilijäässä, joten liikutusmahdollisuuksia on vähän. Maastoon voi mennä, kunhan selviää tallipihasta. (Juttelin tallinomistajan kanssa ja ilmeisesti ensiviikolla pitäisi alkaa vesisateet, jotka toivon mukaan helpottavat tilannetta!) Pallo on siis ollut suht kevyellä käytöllä, yksi päivä juoksutin pellolla, jossa on vielä vähän lunta, liinassa, muuten on kävelty, ja tänään hieroin Palloa kävelyn jälkeen pyöreällä hieromaharjalla.

Maanantaina Pallo pääsee hevososteopaatin käsittelyyn. Luin netistä osteopatiasta, ja löysin tekstistä Pallon tämän hetken ongelmat täydellisesti; lantion epätasapaino. Toivon mukaan osteopaatti saisi Pallon lantiota kunnolla veivattua ja jumppailtua auki, sekä saataisiin jatkoon jumppaohjeita. Lauantaina mennään Pallon kanssa Helkyn valkkaan, katsotaan tekeekö osteopatinen hoito mitään eroa ratsastukseen ja Pallon liikkumiseen.


Aasi irvistää
(c) TuomasMuiden heppojen kanssa on mennyt oikein kivasti, ainoastaan kelit vaikeuttavat työskentelyä. Alan pikkuhiljaa työstämään tallinomistajan kolmevuotiasta tammaa aina normaalikäsittelystä alkaen ja toivon mukaan päästäisiin parin kuukauden sisällä satula+ratsastaja käyttämään selässä, jos kelit sallivat.

Kelmin kanssa opetellaan pikkuhiljaa lisää, ja ehdottomasti jumppaillaan aina mahdollisuuksien mukaan myös esteillä.

Hipsun kanssa tähdätään tänä vuonna kantakirjaukseen, eli laitellaan neitiä noin HeB/90cm tasolle. Lettusen kanssa opetellaan nelivuotiaan neidin hommia.

Tässä nyt nopeita, räkäpäisiä kuulumisia. Yritän editoida Helkyn viime valkoista videon mahdollisimman nopeasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!