perjantai 26. heinäkuuta 2013

Ones kisapostaus part 1

En tosiaan söpistele enää kun otit tuon kameran


Doddii, nyt vääntelen tässä eläinlääkäriä ootellessa tätä postausta. Eli kenttäkisat Lapinlahdella oli meille kauden ekat, ja samalla ekat viralliset jotka päästiin maaliin asti, jee!

Eli meidän historia kenttiksissähän on seuraavanlainen: KuoR 2011 Pallo rupesi ontumaan koulukokeessa, KuoR 2012, ei maasto-osuutta, junnuhopea aluemestaruuksissa, Vanhamäki leirikisat 2012 voitto/tuttari, Niinisalo 2012 selästä putoaminen maastossa, Niinisalo leirikisat 2013 voitto/tuttari, Ones 2013 hyväksytyt osakokeet.

Perjantaina pakkailin Tuomaksen kanssa auto valmiiksi (ihana mies mulla, kun osallistuu mun harrastukseen <3) ja lauantaina lähtö olikin klo 7.00 kisoihin. Perille kun saavuttiin oli meillä hiukan hankaluuksia päästä parkkiin, sillä kovin maa-alue oli jo täynnä, joten jouduimme mutaan parkkiin... Rekalla.. Jee...

Sit vaan heppa ulos ja varusteet niskaan. Käveltiin Tuomaksen (ja Pusun) kanssa kisa-alueelle, jossa mä kävin kansliassa hoitamassa paperihommat ennen kouluverkkaa. 


Kouluverkka + koulurata oli aika järkyttävät. Siellä oli kuulemma melkein koko viikon satanut, ja no, kenttä oli sen mukainen. Kunnon mutavelli ja raskas pohja, mutta ei auttanut kuin mennä ja tehdä parhaansa. :)

Verkassa Pallo oli yllättävän hyvän tuntuinen, siitä kun aamukoomaastaan heräsi ja alkoi työskentelemään. Mulla oli koulustartti  listoihin merkattu n. 9:55, mut sit paikan päällä muuttuikin, että se oli tasan 10. Onneks muutos ei ollut tuon suurempi, niin ei mennyt verkka "hukkaan".

Radalla tapahtui sitten se meille jo tyypillinen juttu; Pallo muuttuu hitaammaksi avuille ja samalla mä muutun tehottomammaksi ratsastajaksi, kun keskityn liikaa teihin ja siihen että suurin piirtein näytettäis hyvältä. Vika on siis kokonaan mun ratsastuksessa, pitäis aina tehdä niin kuin Anni mulle Vanhiksella neuvoi "Uskalla ratsastaa koko rata läpi, tuomari katsoo sitä vain hyvällä."

Muistin kuitenkin suurimman osan Vuokon neuvoista, kuten esim. mun oikean käden vametuksen aina välillä, ja sainkin sen pidettyä lähes koko radan ajan nätisti omalla paikallaan, sekä taivutukset ja "läpiratsastuksen" laukkaympyröillä. Ainut että viimeinen keskihalkaisija kustiin ihan täysin, mutta no jaa.. Ens kerralla paremmin.

Itse olin loppupeleissä rataan tyytyväinen, pohja verotti osaltaan Pallon liikettä, mutta hei, sama pohja se oli kaikille :)

Eväshetki

Tässä olisi vielä kouluarvostelu teillekin luettavaksi, ja ratahan oli Tutustumisluokan kouluohjelma rata B:

1. 7, suora
2. 6, hyvä tahti, taivuta selkeämmin
3. 7, sujjuva
4. 6, hyvä tahti, lisää venyvyyttä
5. 6, energisemmin raviin, hieman myöhässä
6. 6, nosto suora, ponnekkaammin, rytmikäs laukka
7. 6, painaa oik. pohjetta vasten
8. 7, sujuva
9. 6, sujuva laukka, pehmeämmin raviin
10. 6, tasainen
11. 6, pientä kiemurtelua
12. 5, pys. vino vasempaan

alapisteet; 7,6,5,6 kommentit: Taivuta huolellisemmin, tasaisuutta tuntumaan lisää, (tästä sanasta en saa selvää)... tahdikasta =)




Esteverkkaan päästiinkin suoraan sitten, kun käytiin ensin vaihtamassa kamppeet sekä hepalle että itelleni autolla. Verkassa meitä oli 11 vai peräti 12 ratsukkoa, mutta onneks oli iso maneesi missä mennä. Verkassa Pallo tuntui vähän laiskalle, eikä oikein ottanut tosissaan esteitä, kun olivat niin pieniä, mutta radalle se onneksi heräsi ja nosti koipensa kaikesta yli :)

Talk to the hand

Tämän jälkeen käytiin eläinlääkärin tarkastuksessa ja sitten eikun poni kävelytyksen kautta autoon lepäilemään ja syömään. Tässä vaiheessa vaihdoin sitten kisakamat poikkeen ja syötiin porukalla. Sitten sopivasti alkoivatkin kenttäosuudet pitkissä kilpailuissa. Ensimmäisenä meni kolmen tähden vaikea, ja huh huijjaa millaisia esteitä hyppäsivät! Tuomas sanoi, että kivannäköistä oli niiden hyppääminen isojen esteiden yli :D

Jatkuu osassa 2

1 kommentti:

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!