torstai 28. maaliskuuta 2013

PKUR 24.3.

Huomenta päivää. Olen itse vielä himpun verran unessa, joten jos kirjotus- tai asiavirheitä löytyy niin pahoittelut niistä. Yritän nyt mahdollisimman tarkasti kertoa PKUR:in alue-estekisoista viime sunnuntailta.

Lähtö meillä oli sunnuntaina klo 5.15 kotoa, eli käytännössä herätys 4.30, kävin heittämässä Pallolle puolet aamuruuista naaman eteen ja kävin itse vetämässä kaurapuuron. Sisältä vein vielä kisatakin ja eväät autoon, sitten Pallo kuntoon, Pallo autoon ja sitten vielä toinen väliseinäkin. Ja kaiken tämän tein yksin. Alunperin iskän piti tulla auttamaan edes tuon seinän kanssa, koska se on p-a-i-n-a-v-a yksin kannettavaksi, mutta yksinpäs jouduinkin kaiken tekemään. No eikun auton luukut kiinni ja tankin kautta hakemaan Veeraa ja Etsiä Jännevirralta. Käytiin Joensuussa hakemassa sitten Hepokankaalta Aapi-poni vielä kyytiin.

Perillä oltiin 8.45 (kerrankin aikataulussa :D), käytiin siinä näyttämässä heppojen paperit ja sitten opettelemaan ekaa rataa. 80 rata oli simppeli, opin sen nopsasti. Sitten eikun ottamaan poneja ulos autosta (molemmat menivät siis 80&90), katsoin ekan verkkaryhmän ja pari ratsukkoa toisesta (Tässä vaiheessa Pallo sai loput aamuruokansa.).


TÄSTÄ POISTETTU PÄTKÄ TEKSTIÄ!


100cm rata oli kanssa simppeli, kävelin sen radan ja sitten Pallo käveltykseen, jotta saan itse kattoa pari rataa. Tästä sitten Pallon selkään ja parin verkkaryhmän ajaksi kävelemään. Pallo olikin hyvän tuntuinen, energinen (vaikka se oli tässä vaiheessa seisonut autossa n.9h), mutta hieman löysä pohkeille. Verkassa Pallo sitten innostui, kun näki esteitä. Se muuttuikin aivan loistavan tuntuiseksi.
verkasta
Rata oli A.2.0-arvostelulla, joten ajattelin, että lähden hakemaan hieman aikaratsastusta tietyissä kaarteissa, ja toisille sitten ihan reilumman kokoiset tiet, mutta reippaampi laukka. Yksi ärsyttävä puomi meillä tulikin alas, juuri siinä kaarteessa missä ajattelin ottavani hieman isommalla riskillä eli sarjan a-osa.. hitsi.. Muuten Pallo oli ihan loistava, ja minullakin käsijarru oli pois päältä :)
100cm sarjan b-osa

Luokkanahan olikin 130cm 100cm sijaan...

Tästä ajattelin, ettei se 100cm kiipeä yli, kun tultiin vauhdilla pohjaan,
mutta en ole ikinä tuntenut sen nostavan koipiaan noin nopeasti esteen yli :D


110cm oli sitten sama rata kuin 90cm, joten jos sen oisin unohtanut niin ois ollut kyllä erittäin taidokasta.. Tunsin siis radan, joten ei sitä paljoa tarvinnut käydä kävelemässä. Menin toisen verkkaryhmän ekana, joten halusin katsoa pari suoritusta ekasta ryhmästä. Kiitos ihanalle Sandralle, joka Pallo kävelytti minun apuna <3

Verkassa mulle iski sitten se henkinen käsijarru, ja erityisesti okserille.. En tainnut saadakaan kuin yhden hyvän verkkahypyn ja jätinkin homman siihen. Mutta ensimmäistä kertaa Pallo oli edestä todella nopea. Se ei ole tainnut ikinä tulla yhdestä pienestä pidätteestä takaisin kasaan, mitä se nyt teki. Siitä sitten nopsa radan kertaus, oman itseni tsemppaaminen ja radalle mars! Radalle lähdin sillä asenteella, että nyt ei pirulauta jarrutella.Rata menikin hyvin, paremmin kuin oletin verkan perusteella :), tai no en kyllä verkan jälkeen odottanut yhtään mitään :D. Perusradan vikan esteen jälkeen olin poissa tasapainosta ja ilman toista jalustinta, joten jouduin tekemään voltin ennen uusinnan ekaa, vaikka Pallo olisi hypännytkin esteen. Mutta tiesin, että jos olisin siitä vetässyt ison okserin yli, niin olisin todennäköisesti ollut siellä okserin seassa itse. Ja siitä seuraavan pystyn möhlin kauniisti, mutta muuten rata oli hyvä. Käsijarru ei iskenyt lainkaan päälle, mutta harmittamaan jäi tuo uusinnan ekan ja tokan mokaaminen.

110cm

110cm


Kotona oltiinkin sitten kaheksan tienoilla. Kävelytin Palloa vielä hetken pitkän päivän jälkeen, ja sitten se saikin mennä sisälle syömään iltaheiniä, ja myöhemmin kävin antamassa iltaruuat. Pitkä päivä, mutta mukava sellainen.Tästä tulikin aika pitkä postaus, toivon mukaan jaksoitte silti lukea, eikä mitään tärkeää unohtunut. 

6 kommenttia:

 1. Auts, näytät olevan kivasti suussa kiinni Lassen kuvien perusteella?: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo 80cm kuvat sattuvat olemaan juurikin niiltä huonommilta hypyiltä, mutta esim. 90cm kuvista näkyy, etten suussa kiinni ole, samoin kuin edellisen postauksen videosta.

   Ja minkäköhän takia olet tuohon perään hymynaaman laittanut, ei minusta ole mitenkään iloinen asia?

   Poista
 2. Valitettavasti et sinä osaa tuolla Lassella ratsastaa sen paremmin kun Pallolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietitäänpäs kuinka pitkään olen ratsastanut Lassella, hmm.. kohta ehken 20-30 kertaa yhteensä. Hevonen ei ole helpoimmasta päästä toisin kuin ratsastuskoulujen kehänkiertäjät. Hyppään hevosella 90cm rauhallisia tasaisia ratoja, kun aikasemmin sillä ei saanut rauhallisesti edes lähestyttyä yhtään estettä vanhan ratsuttajan opettaman tavan takia. Menen sillä HeB:tä aluetasolla hyvin prosentein. Ei en osaa ratsastaa sitä muutaman kymmenen kerran jälkeen täydellisesti, anteeksi vaan!

   Että tule ihmeessä näyttämään mallia kuinka ratsuillani mennään!

   Poista
 3. Luetun ymmärtämisessä vikaa? "-- paremmin --", niin sinä kimpaannut siitä, ettet jonkun mielestä osaa ratsastaa täydellisesti?: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitseeko minun hemmetti vieköön osata ratsastakaan Lassella paremmin kuin Pallolla? Pallo sentään on minun hevoseni! Ja viestisi perusteella en osaa Pallollakaan ratsastaa..

   En todellakaan tarvitse ketään raukkamaista anoa kertomaan etten ole täydellinen ratsastaja, tiedän sen varsin hyvin itsekin! Enkä sitä paitsi haluakaan olla täydellinen, muutenhan teille ei jää mitään valitettavaa.

   Poista

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!