sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Valkkojen tekstit

Elikkäs Villen valkoissa tehtiin paljon siirtymiä askellajista toiseen ja askellajien sisällä. Meille teki kyllä hyvää siirtymät, Pallo oli todella epätasainen, ja se joutui niissä keskittymään (edes jonkin verran). Ravissa ja laukassa tehtiin suoralla uralla asetusta sisälle (ei avoa!), ja ideana oli saada asetus pysymään tasaisena ja hevosen jalat kontrollissa alla. (Hitsi kun en enää kunnolla muista kaikkea, joten selostus on nyt tällainen lyhykäinen..)

Itse tykkäsin Villen valkasta, sain hyviä ahaa-elämyksiä, ja loppua kohti Pallokin parani. Ville antoi kotiläksyksi paljon kevyttä ravia, siinä heppaa oikein päin rennoksi ratsastelua, sekä paljon kiemuroita.

Ostin muuten juoksutuskapsonin nyt, joten päästään kunnolla liinassakin juoksemaan, eikä aina tarvitse suitsia viritellä päälle.


Estetreeneissä keskityttiin pääasiassa Pallon vinous-ongelmaan ja jumppaamiseen. Laitettiin keskihalkaisijalle aluksi 5 esteen innarisarja ja lopuksi sitten kolmoissarja, esteet pidettiin pieninä (korkein tais olla 110cm) juurikin jumppausmielessä. 

Ao. videon ensimmäisissä videoissa tulee hyvin esiin kuinka vino Pallo on. Se alkoi korjaantua treenin aikana, mutta silti on piiiitkä matka vielä edessä. Varsinkin, kun koulupuoli ei ole vielä niin vahva, että avut menisivät kerralla läpi, vaan (kuten näette videolta jalkojeni rytmikkäästä sambasta) välillä saa naputella useaankin kertaan ennen kuin menee perille mitä pyydetään.

Erityisesti oikealle Pallon vinous johtuu minusta, sillä oikealle käännyttäessä oma käteni jää usein vielä vetämään, kun sen pitäisi jo hellittää. Villekin sanoi, että oikea käteni on paljon aktiivisempi ja vahvempi kuin vasen (minkä olen tiedostanut jo jonkin aikaa, mutta en ikinä ole tajunnut eron olevan noin suuri..!), ja se aiheuttaa ongelmia suorilla linjoilla. Olemmekin varsin vänkyröitä kaveruksia Pallon kanssa, ja toivon mukaan suoristuisimme kevääseen mennessä edes himpun verran :)

Mutta ei sen enempää treeneistä, nauttikaa videosta! (löytyy tällä kertaa linkin takaa)


Sitten loppuun vielä pikainen koulukisapäivitys.
Pallo oli verkassa aika hyvän tuntuinen, hiukan vahva ja pöllöili tuomaripäädyssä (aivan normaalia menoa siis.. x) ), mutta tuntui siltä, että voisi tullakin ihan jees tulos luokasta. Menin verkkaryhmästäni ensimmäisenä, ja kun jäin radalle Pallon kanssa pyörimään ja muut hävisivät ulos maneesista, niin kappas niin taisi hävitä minunkin ratsuni ja sain tilalle muuli-aasi-apina-sekoituksen. Pallo oli radalla kaikkea etupainoisesta kauhakuormaajasta pääpilvissä tanssivaan urpoon väliltä, ja itsellä iski kyllä sellainen epätoivo ja ketutus kesken radan, ettei mitään rajaa.

Kerran nappasin Palloa suusta hiukan reilummin ulkokädellä, kun en yksinkertaisesti jaksanut kannatella tuon jätin päätä enää kauempaa.

Radan jälkeen odotin 52% tulosta, mutta saatiinkin 56,438% (H:n tuomarilta ~57,3% C:n tuomarilta ~55,6%), mikä oli aikamoinen yllätys. Muutamat tutut sanoivatkin, ettei se kuulemma näyttänyt niin kamalalle kuin minusta tuntui, mutta että parempaankin olisi pystytty. Ja tottahan se oli, oltais pystytty niin paljon parempaan. Ensi kerralla sitten! Nyt treenataan ahkerasti, ja Pallo pääsee juoksemaan liinaankin enemmän, kun vihdoin saatiin hokkikengät alle ja on vähän edes pitoa :)

Ja löysinpä tällaisen videon. Siitä voi meidätkin bongata ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän tänne terveisesi asiallisesti ja hyvää mieltä ylläpitäen :)
Jos et halua laittaa palautettasi tänne, niin voit viskata sen sähköpostiin annaroosa.saarti@gmail.com. Kiitos kommentistasi!